Jump to content

Dadden

Members
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dadden's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei igjen, Sju år og maange elger senere: Bandhundsela modell Tron fra 2010 lever i beste velgående. Er blitt smurt med lærsmurning år om annet og forsterket linefestet i foran med en dobbel beltebit limt over det opprinnelige hullet. Pussig at ingen har funnet ut at det hadde gått an å produsere noe så bra for salg?
  2. Har fisket mye med kasteboks da jeg var ung. De gamle fiskebolleboksene er ikke å få tak i lenger, men da barnebarna skulle se hvordan vi fisket i gamle dager ble en turkasserolle løsningen. Thorbjørn Tufte har gitt ut ei artig bok: Villmarksliv med Per fra Lappoluobal. Her er den bilder av Per Gaino som fisker med boks. Biblioteket skaffer deg boka. Har de den ikke skaffer de via fjernlån. Skitt fiske!
  3. Kanskje dere har formalisert hvordan jakten skal foregå gjennom en skriftlig avtale. Om dere ikke har det, kan det være en løsning at alle grunneierne i valdet eller jaktfeltet møtes og setter opp en avtale om hvordan dere vil at jakten skal foregå. Husk at jakt der en grunneierrett. Likevel er det ofte slik at flere grunneier er nødt til å samarbeide med andre grunneier for å få til et vald/jaktfelt som til fredsstiller hjorteviltforskriften og lokale forskrifters krav til størrelse og arrondering. I en slik avtale er det naturlig å ha med: 1. Beskrivelse av valdet/jaktfeltet. Eiendommer som er med, den enkelte eiendoms areal og grunneier/rettighetshaver. Valdansvarlig/jaktfeltansvarlig, event. styre for valdet/jaktfeltet. 2. Deltakelse i storviltområde/bestandsplanområde. 3. Oversikt over hvem som skal jakte. (Dersom noen eiendommer er store og noen små, kan det være en løsning at den enkelte jeger jakter på vegne av et areal. Det vil si at dersom det er fem jegere som skal jakte kan de største grunneierne kanskje ha areal til en eller flere jegere, mens små grunneiere kanskje må samarbeide med en eller flere grunneiere for å få areal nok for en jeger. Det er lurt å ha med hvilke eiendommer som samarbeider om jeger(e)). 4. Hvordan jaktbyttet skal fordeles mellom jegere og grunneiere. (Noen jakter på part, dvs. grunneier får en part og jegerne får en part. Grunneierparten kan deles etter areal, kan deles likt mellom grunneierne, eller kan deles etter skyldmark. En annen løsning kan være at grunnierparten gjøres om til penger og at dette beløpet deles mellom de enkelt grunneierne etter areal eller på annen omforent måte). 5. Rutiner ved bytte av jeger(e). (Her tar man med hvordan grunneierne ønsker at dette skal foregå. Husk tydelige frister som både grunneier og jegere må forholde seg til.) 6. Rutiner for innmeldelse/utmeldelse. (Kommunen har frist for dette, så det er viktig at grunneierne er ute i god tid i forhold til denne). 7. Annet som har betydning for jakten som sådan både fra grunneiers og jegers ståsted. (Herunder kan man ta med ordninger som jegerlærling som kan være et flott rekrutteringstiltak, også eventuelt ordning med gjestejeger(e). 8. Rullering av avtalen mellom grunneierne. Det kan kanskje være greit at grunneierne møtes og fornyer avtalen i takt med avskytingsavtalene med kommunen, dette kan gjerne være hvert fjerde år.
  4. Fant Jakthundebogen på tysk: http://www.amazon.de/Der-Jagdgebrauchsh ... KSRFHH3KTY
  5. Flott Daniel-N! I Jakthundebogen av Carl Tabel finner interesserte hvordan man lærer sin hund ferdighetene som kreves til Fullbruksprøve.
  6. Du har funnet rett bok, men det du finner er bare litt utdrag. Lån den fysiske boka, les den og bruk det du finner er bra. Carl Tabel har mange nyttige historier og synspunkter i alle fall. Lykke til med en spennende hunderase i alle fall.
  7. Dersom du vil sette deg skikkelig inn i hva vorsteh kan brukes til anbefaler jeg deg å kontakte ditt lokale bibliotek og få lånt inn Carl Tabel: Jakthundebogen. Det finnes ett eksemplar ved et bibliotek i Bergen tror jeg og den kan du låne som fjernlån. Anbefales på det varmeste.
  8. Rilknuter av gran gir pene knivskaft, så da kan du sikkert prøve med rotknuter også. Det er bare å skaffe seg erfaring med prøving og feiling. Gi gjerne tilbakemelding etterpå. Lykke til.
  9. I hvert fall har det vært slik at man for å få kjøpe og bruke en sikringsradio, måtte man være medlem av et lokalt sikringsradiolag. For å kunne bli medlem der måtte man ha et legitimt behov, som at man f.eks. jobbet i skogen. Man betalte da årlig kontingent til sikringsradiolaget. Har glemt om årlig konsesjonsavgift var med i kontingenten. Formelt var sikringsradioene sikringsradiolagets eiendom. Sikringsradiolaget var også et nettverk bestående av brukerne, og i tillegg var det gjerne en basestasjon der det var en eller annen form for lyttevakt. Når man skulle ut på skogsarbeid kunne man melde fra til den som hadde basestasjonen hvor man skulle jobbe, for så å melde fra når man avsluttet for dagen. I tillegg kunne det legges inn andre spesialkanaler på sikringsradioen: vinsjekanaler og sankekanaler. Mulig at dette ikke er slik lenger. Noen som vet?
  10. Ladet og skjøt en del 222 tidligere. Hadde våpen med 1:14 stigning. Til Norma 50 grs helmantel og blyspiss brukte jeg Norma 200, og var meget tilfreds med presisjon. Hvor godt valg dette kruttet er til de tyngre kulene du har listet opp, er jeg usikker på. Det kan for øvrig hende at du vil slite med presisjonen i Vixen med de tyngre kulene.
  11. Mork, Før måtte vi røre/vispe i blodet til det ble kaldt for å hindre levring. Eventuelt kan du tilsette litt kaldt vann eller is/snø. Deretter fryser du blodet i passende plastbokser. Du kan gjerne tynne ut blodet med litt vann før du legge spor. Da blir blodet drygere og lettere å legge. Har selv brukt uttynnet blod med greit resultat. Når du kommer på prøve og sporleggeren har brukt vanlig matblod går det bare godt.
  12. Mikael Thams utmerkede bok:"Eftersøk på kløvvilt" er nå tilgjengelig på Adlibris nettbokhandel. http://www.adlibris.com/no/searchresult ... duct=False" target="_blank Ei utmerket bok om ettersøk og trening av ettesøkshunder.
  13. Sjekk om sikteøyet er ok. Se deg rundt og se om rette linjer ser ut som de skal. se på en stolpe og se etter at den ikke ser ut som et timeglass der du fokuserer. Se også etter at det ikke er "krøll" eller bølger på retikkelet når du sikter. Er du i tvil: Kom deg til øyelege fort som svint, tiden kan være avgjørende. Jeg opplevde at sikteøyet plutselig sviktet. Skulle skyte en rev på åtet, men da jeg siktet på reven var den borte. Så jeg litt til side for reven, var den der igjen. Et par runder med eventyrlig dyktig utført kirurgi i øyebunnen og nye linser inni øynene ga meg godt syn igjen. Ettersom Zeissen funker, er det forhåpentligvis ikke noe med øyet ditt, men vær obs på dette når du opplever det du gjorde med Leupolden.
  14. Jeg kjøpe et par klauvsko fra en her på forumet. De funker bra. Bruk søkefunksjonen så finner du sikkert noen som selger slike. Ellers anbefaler jeg på det varmeste å få en elg eller hjort til å legge ferskspor for dere.
  15. Får du tak i en pent brukt Sako Vixen er valget enkelt. For øvrig er det en brukt Krico i 222 Rem hos ABC fritid. Det kan være lurt å se på den også. http://www.abcfritid.no/produkt/rifle-krico-kal-222
×
×
  • Create New...