Jump to content

hvor mye vinklet skinne 30-06


Bernt-H

Recommended Posts

Lurer ganske enkelt på hvor mye vinklet jeg kan ha skinnen for å få max avstand og fremdeles kunne skyte på 100 m?

Det kommer nesten bare an på kikkerten. I alle de vanlige sentertente kaliberene så peker løpet omtrent 1mrad (mil) over der kula treffer på 100m.

Det er jo et utgangspunkt. Du må altså kunne stille kikkerten så den sikter på et punkt 1mrad over punktet du sikter på gjennom løpet..

 

Det du spør om kommer an på kikkerten, noen kikkerter kan stilles 4mrad, og noen kan stilles 40. Den som har 4 kan du ikke skyte på 100m med på ei 20moa/7mil skinne engang.

 

Dette betyr igjen at om kikkerten kan stille f.eks. 16mrad, og alt er 100% perfekt montert uten tilt, så har du 7mrad å skru opp (kan skyte på 6-700m), og 9 ned, og kunne hatt ei 9mrad skinne.

Setter du denne kikkerten på ei 20moa/7mrad skinne kan du skru 2mrad ned, og hele 14 opp, 14mrad får deg til 1km med de fleste til langhold aktuelle kalibere.

Etter 1km begynner kulebanene å gå nedover, og du får kun få meter lenger for hvert enkelt klikk utover.

 

Ideelt sett (for å komme lengst mulig ut) så skal skinna ha halvparten så mye tilt som kikkerten har justeringsmulighet. Da har børsemakeren 1mrad til tull og slurv når skjevhetene i pasninger pipe/kasse, kasse/baser og baser/kikkert, og inni kikkerten, er lagt sammen.

På mange (amerikanske) fabrikkrifler så er denne skjevheten mye større, og om det er En kjenning med dreibenk™ som har bygd om Mauseren, CG1900en, eller montert basene, så er det heller ikke sikkert vi er i den ideelle verden jeg beskriver...

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...