Jump to content

Bernt-H

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bernt-H

  1. Noen som vet hvordan det er å få tak i hylser eller ferdig ladet amo i dette kaliberet, jeg lurer på å kjøpe i 22-250, men syns hylse prisene var skremmende høye på midway, etc noen som har noen tips eller råd?
  2. noen som vet noen områder på statsgrunn hvor man kan jakte rev i vinter? fauske? eller rundt bodø?
  3. Jeg fikk fantastisk fine sammlinger med 155grs. i en gammel winchester 30-06
  4. Dette blir akkurat som å si skal du lære å skru bil, Kjøp audi.. De lerde strides
  5. Jeg snakker her om 3 stk tikka T3 SS (Stainless steel) vet dette er en legering men når våpnene settes inn med olje etter hvert bruk og alikevel ruster mens man ser på den er det noe som er veldig, veldig, veldig galt. har hatt en gammel winchester halv auto, det er eneste våpnet jeg har hatt av totalt 5 stk som har rustet og dette skylles sjøvann å mangel på vedlikehold. Det jeg ble fortalt angående mauser k98 låskassene fra 2.verdens krig var at de var nesten umulige å sprennge, sitat: "du klarer det kanskje med magnumladninger og pistolkrutt"
  6. noen som vet hvor man får tak i billige og gode skytterklær til baneskyting?
  7. jeg har en Hær Mauser k98 fra 1941, kal 30-06 har nå montert kikkertsikte nytt avtrekk og A-tec maxim. det eneste som mangler nå er den nøttebrune GRS jaktfeltstokken som jeg er låvet skal komme til helgen, dette blir artig
  8. På mitt jaktlag er det 3 NYE Tikka T3 SS, en NY S&L Classic og en Ny Howa(husker ikke typen) ingen av disse våpnene kan måle seg med Min HV Mauser fra 1941 når det gjelder tighthet og for ikke å snakke om korrosjonsbestandighet, bare stayer kragen min er tightere enn mausern. Min T3 ruster i regnvær til tross for godt vedlikehold mauseren har ikke en rustflekk!! Så det sendero kaller for en slarkete mauser er nok noe han har funnet opp selv! Den børse makeren jeg bruker til gjengejobber og lignende (en eldre og dyktig kar) sa faktisk at mauseren laget i krigstiden er noen av di våpnene som pr.dags dato muligens har den beste stålkvaliteten.
  9. hvordan regnes poengene ut er det bare sammlingen som teller eller må sammlingen stå i senter også?
  10. hvor store er BR-blinkene på de forskjellige avstandene?
  11. har ikke fått montert basene ennå. lurte på om jeg skulle få montert skinne sammtidig..
  12. ja det er klart men jeg har uansett ikke mer plass enn 1300 m klarer nok ikke 11 mil på kikkerten uten vinklet skinne.
  13. Lurer ganske enkelt på hvor mye vinklet jeg kan ha skinnen for å få max avstand og fremdeles kunne skyte på 100 m? Hvor kjøper dere vinklet skinne?
  14. I min Tikka går stort sett alt skremmende likt på 100 m i hvertfall
  15. ja mausern går godt på 100 og 300 m men hadde tenkt å kammre den ned med tid og stunder og utvide treningsfeltet litt. får se hvordan det går
  16. har en 30-06 jeg tenkte jeg skulle prøve meg på ¨Langhold¨ med.(opp til 600m har ikke mer trenings plass) først lurer jeg på om dette er et uegnet kaliber (ser ingen andre som bruker det)? Hvordan tror dere(.308) 168gr HPBT Nosler Custom Competition klarer seg? BC-?? eller burde jeg gå for Sierra 155gr HPBT Match King Palma Match BC-504 noen som har erfaringer med noen av disse kulene?
  17. en på laget mitt skjøt en kalv, den måtte ha vert gjennom kvist først og inngangshullet var like stor som en knyttneve,skinnet så ut som det var skjært ei knyttneve stort hull i. kaliber 308. 180gr oryx ca 730m/s
  18. Utgangshullet er normalt, det er inngangen som er skremmende ødelegelser på. jeg bemerker at dette var kun et problem i 3006, ikke i 308 (noe lettere ladet ca 10m/s).
  19. etter litt regning ser jeg jo at anslags energien er på 2600 (30-06) og 2550 (308) men ser ikke at dette skal gjøre noen stor forskjell.
  20. jeg ladet noen til 308 (jeg snakker om 180 gr kule) som vi også fikk 3 elger med. der var det mer normal ødelegelse på både ingangssiden og utgangssiden. kulene hadde mellom 93 og 99% restvekt avhengig av om de traff bein, denne ladningen var noe svakere, har ikke kronografert den men antar den ligger rundt 730m/s.
  21. har ladet kulene til 740m/s viser på 3 elger denne jakten at de gir STORE skudd skader på inngangsiden mye mes enn på utgangssiden, er di muligens ladet for hardt eller ed det Oryxens raske ekspansjon som gjør dette?
  22. har snakket med høggern han hadde bare 550 hylser eller noe.. trenger noe mer.
  23. jada plukker hjemme på på en liten bane med mange hjemmeladere blir det fort kamp om hylsene på 2,5 år har jeg fåt tak i ca. 250 hylser
  24. Noen som vet hvor jeg får kjøpt Hylser av brukbar kvalitet i kaliber 6,5x55 til en hyggelig pris? Trenger 1000 hylser
  25. fikk ganske engelt ikke lov å ta storvilt prøven med sauer bane rifle med diopter men med kikkert var det helt greit.
×
×
  • Create New...