waterbaekk Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Hei! Skjøt et rådyr igår (geit) og lurer på hvordan jeg skal tørke eller speke dette? Mvh Even Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7x75R Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Her har du en enkel oppskrift jeg bruker. Legg låret godt dekket 50/50 grov salt og røyket maldon salt, så får låret litt røyk smak i samme slengen(fåes kjøpt hos de fleste dagligvare handlere nå) La låret ligge i 5 dager uavhengig av hvor stort/lite det er. Tørk så bort alt av salt og la det renne under lunket vann i 30 min. når det er gjort lar du det henge i romtemperatur 1-1,5 time til den har fått en fin hinne. så henger du låret i det luftigste rommet du har. loft eller stabbur. 4-6 uke pleier og holde , avhenger litt på luftfuktigheten. Men når du kjenner at låret er åasse hardt er det ferdig. Vel bekomme og håper det smaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluehuet Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Hei du, skal kjøttet henge døgngradene sine før saltinga begynner? Hvis ikke gjør det noe om kjøttet har hengt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7x75R Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Kjøttet på rådyr er det ikke så nøye om har døgn gradene sine når du skal speke det. Har kjørt samme resepten på hjort ,rein og elg og de må få sine døgngrader grunnet kjøtt strukturen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluehuet Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 så den elgkalven jeg har hengende nå kan jeg speke når den har hengt? men hvor ca mye salt trenger man? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7x75R Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ja den kan du fint speke, bruk salt så det dekker kjøttet. snu gjerne kjøttstykket i saltet hver dag. På elg har jeg brukt litt sukker , ca 2-3dl pr kg salt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluehuet Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 takk for hjelp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynvingen Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Da har jeg lagt en rådyr bog og ytre file i Grov salt og maldon røkt salt.. Håper dette blir bra.. Kjøttet har hengt til mørning 1 uke. Håper dette ikke gjør noe? Og Røkt Maldon salt har ikke jeg funnet i alle butikker her i drammen distriktet men Fant det på Meny på Brakerøya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynvingen Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Fant denne på nettet: http://www.matoppskrift.no/video/video_visning.asp?ID=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluehuet Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 fin video, men orker ikke å vente 2-3 måneder på maten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nord Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Heisann! Hvor lenge bør bogen til et rådyrkje ligge? Har nå ligget i 2 døgn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger86 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 I grovsalt eller lake? Er det grovsalt bør dei opp NÅ, og vannes minst 30min. Eg reknar 1,5 døgn per kilo med rådyrlår, og så berre skylle låret under rennande vatn. Er det lake har eg ikkje peiling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Heisann! Hvor lenge bør bogen til et rådyrkje ligge? Har nå ligget i 2 døgn... tørrsaltet bogene av en liten bukk, 3 dager ble passe for meg (jeg liker spekemat litt salt) så du bør nok få de ut av saltet nokså kjapt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nord Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Tørrsaltet. Får ta dem opp etter jobb og legge litt i vann. Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
old-gun Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 Heisann har speket noen rådyrlår oppigjennom. Brukt grovsalt i 3-5 dager med stort hell. Kom over en oppskrift på speket lårtunge penslet i varm sirup som skal være kjempegod. Kan man gjøre noe lignende m et speket rådyrlår, for så å la det henge til gjøken galer, eller stopper jeg hele prosessen m sirupen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.