Haraball Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Noen som har gode tips til langtidsteiking av rådyrlår/steik, og hva av krydder/olje bruker dere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Sjekk denne tråden, det står litt der.. : http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=60491 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haraball Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 Takk for tips, skal prøves.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWA Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Salt og pepper - og på 110 gr i 5 timer - sånn ca - i stekepose. Eller du kan virkelig langtidssteke det på 20 gr i 5 dager..... ( en kokkespøk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ser ikke noe spesielt poeng i å langtidssteke et rådyrlår. I verste fall kan man ende opp med å bryte opp strukturen i kjøttet helt, og ende opp med noe som kan minne om farse. Smaken er god nok, men teksturen i kjøttet blir helt borte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Enig med siste taler. Langtidsstekte en rådyrsadel i påska for å teste det, 6-7 timer ved 65 grader. Det ble så mørt at det med letthet kunne spises med teskje (se bildet), men konsistensen føltes HELT FEIL. Av den grunn synes jeg det ble en skuffelse. Kjøtt skal ha konsistens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasmus Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 HELT enig i de to siste. Rådyr på langtid blir som leverpostei. Og det er ikke populært blant husets små kjøttetere (ungene altså). Ikke blant de voksne heller, for den saks skyld. Behandle rådyr som lam, det er tingen. Elgen, derimot, kan omtrent flytte inn i ovnen. Usikker på hvordan hjorten trives ved lange opphold i ovn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWA Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ahaaa - hummmm - ja... Som hobbykokk så er jeg enig i det ja. Nå var jeg ute å slarvet lengre opp, men har ikke selv langtidsstekt rådyr eller annet mindre vilt. Jeg har ei stor jerngryte som jeg steker kjøttet i - og når det er gjort, så tar jeg ut kjøttet, fyller på med ymse grønnsaker og annet snadder, legger det oppi igjen med vann til oppunder toppen av grønnsakene - og så plata på 2. (svak varme) Så står den der et par timer, og da etes det - og kjøttet er som regel lett rosa inni med litt blodsaft. Synest det er best da. Ha er det kjøtt. Ha en god middag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.