VestlandsJeger Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Sjølv om snøen har lava ned denne morgonen, so nærmar det seg varmare tider og fiskesesong. Det blir jo av og til nokre ørretar og nokre røyr, og kanskje meir enn ein orkar å steike og ete ferske. So eg kom til å tenke på at det må no kunne gå an å lage heimelaga fiskekaker av dette. Er det nokon som har erfaring med dette og kanskje ei oppskrift å dele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Har aldri laga fiskekaker av den typen fisk, men eg vil tru at om du brukar ei oppskrift som du finn på nettet om laksekaker, så bør vel det fungere på denne fisken og.. http://oppskrifter.net/index.php/farmors-laksekaker/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Fin Farse av laks/ørret 1kg Malt/kvernet fisk 30g Salt 3-4 eggehviter 6-8dl Fløte/Melk Hvit pepper Cayennepepper/chili Pass på at alt er kaldt, helst 0,5grader. Kjør fisken og saltet sammen til det blir seigt og baller seg sammen. Ha i eggehviter. Spe så med Melk/fløte blandingen. Rør så inn pepper og chili eller hva enn du måtte ønske av krydder. Gressløk og litt sitruszest er veldig godt i en slik fet farse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Takk for tipset! Det er ikkje nødvendig med bindemiddel i form av potetmjøl eller kveitemjøl eller liknande? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Har en gang spist fiskekaker av ørret og det var ihvertfall nyyyydelig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Skal holde med eggehvitene om du har samme temp på råvarene og den tempen er ganske lav. Men du kan godt kjøre en spiseskjed eller 2 med potetmel i, det ødelegger nok ikke oppskriften ihvertfall:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Jeg lagde "lakseburger" utav 2kg laks og 12kg sjøørret her for 2 uker siden(ble for øvrig rett i underkant av 100 kaker utav den mengden, var ganske nøyaktig 6kg rein skjært.). Per 3 kg rein skjært file, altså uten bein og skinn, brukte vi passelig mengde vårløk og løk. 5 ts salt, 5 ts pepper 2 ts sitron pepper 3 ts timian 1 liten kartong kremfløte(0,33l) 2-4 ts potetmel - du ser an hvor tjukk "deigen" blir. Kverna fisken til ønsket konsistens i en velegnet kjøkkenmaskin. Tilsatte krydder, grønt og fuktig + 2 ts potetmel. Elta litt for å se konsistensen. Om ønskelig da tilsetter du flere ts med potetmel, men vær forsiktig her. Falt i smak her i gården i hvert fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 eneste forskjellen på vanlige fiskekaker og ørretkaker er fargen.....mens vanlige kaker er hvite,er ørretkakene rosa.min bestemor lagde dette en sommer for mange år siden i slottetida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.