jerognal Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 (edited) Mange på chatten på karbokur for tiden. Noen ville ha oppskrift på godt brød. Her er den, bortsett fra at jeg dropper salt: Basis: 1 beger cottage cheese eller creme fresh 5 store egg ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!) Blitzes med stavmikser eller noe lignende. Så blander man følgende: 3 ts bakepulver 3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel) 2 ts salt (dette står i oppskriften, men jeg dropper salt. Ble for salt) 2 ts fiber husk (Helsekost ) 2 ts johannesbrødkjernemel (Helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.) 60 g kruskakli 4 ss glutenmel (helsekost) En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø 70 g gresskarfrø 40 g sesamfrø Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd. La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke. Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød! Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette! Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min. Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min. Maks ett gram karber per skive, 30g for hele brødet. Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min. Edited March 8, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenrin Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 akkurat det kjerringen trenger, iogmed at eg tar av trivselsvekten så bør ho ta seg av idealvekten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_O Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Blir det litt sånn små klissete som de fleste hjemme oppskrifter på karbobrød? Er rimelig lei dem:) Carbzone brødene fra maximat på Svinesund kan anbefales:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Nei det blir fast og fint hos meg.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_O Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Får prøve det da;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Polar Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Har å en oppskrift på en lavkarbobrød som funker. Detter brødet er billigere enn den som T.S har oppskrift til. Hvor mye karbo det er pr,skive har jeg ikke peiling på,men brødet heter PROTEINBRØD 4 egg. 3 ss olivenolje. 1/2 boks mager kesam. 1.5 ss bakepulver. 4 ss linfrø. 45 gr solsikkekjærne. 50 gr sesamfrø. 60 gr kruskakli. Bland alt det våte,ha så i kornproduktene å bland godt.(deigen blir klissete) Helles i en bakepapirkledd brødform på ca 1.5 liter. Stekes i ovnen på 180 grader i 55 min. Tas så ut av ovn,å form. Avkjøl på rist. Oppbevar brødet i kj.skapet. Et meget slankende brød som er supergodt med hjemmelaget leverpostei/salt pålegg. Denne oppskriften gir ikke store brød,så jeg har regnet meg fram tile en stor oppskrift sell hvor man bruker kjøkkenvekt. STOR POSJON PROTEINBRØD 12 egg. 1 boks mager kesam. 60 gr olivenolje. 165 gr linfrø. 140 gr solsikkekjærner. 160 gr sesamfrø. 180 gr kli. 45 gr bakepulver. Bland som over,men fordel i 2 bakepapirkledde brødformer,å stek i 1 time i ovnen. Disse brødene blir litt større siden oppskriften er tredobblet. Jeg brukte dette brødet i 3 mnd,å sammen med litt trim,så forsvant 10 kg av kroppen. min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 En liten forbedring av oppskriften er gjort. Solsikkefrø byttet ut med gresskarfrø. Smakte mye bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Olav Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Takk for oppskrift jerognal. Brødet er testet og det smakte meget bra, jeg var forsiktig med saltet og brukte kun en liten ts. Brukte bakepapir som er beregnet på pizza da det var det som lå i skapet, brødet slapp svært lett uten å henge fast. Fast og fint ble det også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodenj Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 For de som vil ha en oppskrift til: til et brød: 50 Gram mandler 50 gram hasselnøtter 200 gram linfrø 50 gram sesamfrø 1 boks cottage cheese 1 dl chreme fresh 6 egg 2 ts fiberhusk 1 ts bakepulver 1 ts salt 50 gram smeltet meieri smør Mal alt det tørre til mellignende konsistens, bland i alt det våte. Ha i en brødform med bakepapir i. Stekes på 175 grader i ca 80 min. Oppbevares i kjøleskap med matpapir rundt i posen. Blir nesten som vanlig brød. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Enda en oppskrift herfra: 4 Egg 1/2 boks creme fraiche 1,5ss Bakepulver 4ss Linfrø 60g Kruskakli 50g Sesamfrø 45g Solsikkekjerner 3ss Olje Pisk egg lett, bland så i creme fraiche. Ha i alt tørt. Stek på 180grader i 55min ca. Husk bakepapir i formen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Hang meg på lavkarbokjøret når denne tråden startet. Bruker oppskriften til Mr.Polar, har bare byttet ut frø med hakkede nøtter. Liker det bedre. Nå har jeg gått ned 10 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.