Jump to content

Karbofritt brød


jerognal

Recommended Posts

Mange på chatten på karbokur for tiden. Noen ville ha oppskrift på godt brød. Her er den, bortsett fra at jeg dropper salt:

 

Basis: 


1 beger cottage cheese
eller creme fresh

5 store egg


ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)



Blitzes med stavmikser eller noe lignende.



 

Så blander man følgende:



3 ts bakepulver


3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)


2 ts salt (dette står i oppskriften, men jeg dropper salt. Ble for salt)

2 ts fiber husk (Helsekost )


2 ts johannesbrødkjernemel (Helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)


60 g kruskakli


4 ss glutenmel (helsekost)


En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø



70 g gresskarfrø

40 g sesamfrø



Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min.

Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.



Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir.

Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!

Det viktigste er muligens stekemetoden.

Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!



 

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min. 
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min. 


Maks ett gram karber per skive, 30g for hele brødet.

 

Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.



Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Har å en oppskrift på en lavkarbobrød som funker.

Detter brødet er billigere enn den som T.S har oppskrift til.

Hvor mye karbo det er pr,skive har jeg ikke peiling på,men brødet heter

PROTEINBRØD

 

4 egg.

3 ss olivenolje.

1/2 boks mager kesam.

1.5 ss bakepulver.

4 ss linfrø.

45 gr solsikkekjærne.

50 gr sesamfrø.

60 gr kruskakli.

 

Bland alt det våte,ha så i kornproduktene å bland godt.(deigen blir klissete)

Helles i en bakepapirkledd brødform på ca 1.5 liter.

Stekes i ovnen på 180 grader i 55 min.

Tas så ut av ovn,å form. Avkjøl på rist.

Oppbevar brødet i kj.skapet.

Et meget slankende brød som er supergodt med hjemmelaget leverpostei/salt pålegg.

Denne oppskriften gir ikke store brød,så jeg har regnet meg fram tile en stor oppskrift sell hvor man bruker kjøkkenvekt.

 

STOR POSJON PROTEINBRØD

 

12 egg.

1 boks mager kesam.

60 gr olivenolje.

165 gr linfrø.

140 gr solsikkekjærner.

160 gr sesamfrø.

180 gr kli.

45 gr bakepulver.

 

 

Bland som over,men fordel i 2 bakepapirkledde brødformer,å stek i 1 time i ovnen. Disse brødene blir litt større siden oppskriften er tredobblet.

Jeg brukte dette brødet i 3 mnd,å sammen med litt trim,så forsvant 10 kg av kroppen. min :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Takk for oppskrift jerognal. :D

Brødet er testet og det smakte meget bra, jeg var forsiktig med saltet og brukte kun en liten ts. Brukte bakepapir som er beregnet på pizza da det var det som lå i skapet, brødet slapp svært lett uten å henge fast. Fast og fint ble det også.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

For de som vil ha en oppskrift til:

til et brød:

50 Gram mandler

50 gram hasselnøtter

200 gram linfrø

50 gram sesamfrø

1 boks cottage cheese

1 dl chreme fresh

6 egg

2 ts fiberhusk

1 ts bakepulver

1 ts salt

50 gram smeltet meieri smør

Mal alt det tørre til mellignende konsistens, bland i alt det våte.

Ha i en brødform med bakepapir i.

Stekes på 175 grader i ca 80 min.

Oppbevares i kjøleskap med matpapir rundt i posen. Blir nesten som vanlig brød.

Link to comment
Share on other sites

Enda en oppskrift herfra:

 

4 Egg

1/2 boks creme fraiche

1,5ss Bakepulver

4ss Linfrø

60g Kruskakli

50g Sesamfrø

45g Solsikkekjerner

3ss Olje

 

 

Pisk egg lett, bland så i creme fraiche.

Ha i alt tørt.

Stek på 180grader i 55min ca.

 

Husk bakepapir i formen...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...