Reinhard Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Jeg skal lage til steik til 7 pers i morgen, og satt i går å lurte på hvor mye som er kjøtt, og hvor mye som er bein på sadelen. Den jeg tenker bruke er 2,7kg og jeg tipper da at det er ca 7-800g bein. er dere enige? Vi har beregna og eventuellt spe på med en reinfileet, og det er mye tilbehør.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Då har du vel både sadelen og deler av ryggen vil eg tippe. Men det stemmer vel bra det du skriv her. Litt usikker på akkurat vekta på beina der, men det er sikkert rundt der ja. Men til 7 sultne personer kan det bli kan greitt nok det, med bra med tilbehør. Hvis du lager fløtegratinerte poteter til, så er jo dette veldig mektig kost også. Og då holder det garantert. Med vanlige poteter, så har du godt med grønnsaker og ein god saus til. Då har du eit fint stykke måltid. Lykke til iallefall, eg misunner deg den middagen der.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Jeg regner en sadel (kun nedre del av ryggen, uten kotelettkammen) som passe mye til en bedre familiemiddag. Vi er to voksne, samt tre gutter i voksealderen som også har matvett når det gjelder viltkjøtt. Da blir det "litt" rester. En rådyrsadel kan dermed bli litt knapt til sju voksne, men det avhenger av sausen og om du kjører full treretters eller ikke. Jeg er litt paranoid når det gjelder "for lite mat til gjestene", så jeg ville satset på forrett, kraftig rømme-/fløtebasert saus og dessert hvis jeg skulle hatt en sadel til sju voksne. Og/eller funnet fram noe rådyrkjøttdeig og laget noen fancy små kjøttboller som ble servert ved siden av sadelen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Var på sadelkjøret i fjor med en liten(ca 2 kg) sadel til 4 voksne, det ble i snaueste laget. Nei, de andre har ikke samme kapasitet som meg.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reinhard Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 Jeg er ikke redd for om vi har nok mat! Prøver bare å gjette på hvor mye annet snadder vi skal ta med i tillegg. Vurderer å ta et lår, eller å spe på med rein/elg/hjort, men det var et poeng å få spist den sadelen. Men takk for innspill. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svein Lerbrekk Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Hva med soppstuing som tilbehør? Stek ca 2-3 hg bacon ta ut baconet og stek hakket sopp(ca 3 hg fersk champignon) i baconfettet, ha baconet oppi etter at soppen er stekt tilsett så 3-4 dl fløte og hvetemel til tykner, smat til med salt og pepper underveis. Serveres varmt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Svein Lerbrekk skreiv : Hva med soppstuing som tilbehør? Stek ca 2-3 hg bacon ta ut baconet og stek hakket sopp(ca 3 hg fersk champignon) i baconfettet, ha baconet oppi etter at soppen er stekt tilsett så 3-4 dl fløte og hvetemel til tykner, smat til med salt og pepper underveis. Serveres varmt. Denne oppskrifta kan anbefalest på det varmeste... Dette bruker eg av og til og det er nydelig, og mektig.... Eg bruker i grunn samme basis men sløyfer litt av fløten. Då tjukner den greitt uten hvetemel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.