fangstgutten Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Hei, ser at det er flere som lurer på hvordan man flår Rev,mår,mink, osv. Så tenkte jeg skulle vise hvordan man kan gjøre det. Fikk en tlf av en jeger, som sønnen hans hadde skutt en fin han rev på 7 kg, han lurte på om jeg kunne flå den for han. Reven. Begynner med bakbeinet. Siden denne skal henge til pynt, flår jeg sånn at potene er med. Når man kommer til siste leddet så klipper man av klørene. Da er hele poten med på skinnet. Når begge potene er av flår jeg videre ned låret og rundt anus. Begge snittene skal møtes ved halen. Så river man skinnet litt ned sånn at man får tak i halerota. Ta to fingre rundt halerota å klem som søren og dra halen ut av skinnet. Må ta i skikkelig og hold presset med fingerene, eller så kan halen ryke. Når halen er dratt ut, så henger jeg reven opp. Da er det bare å bruke håndmakt. Dra skinnet nedover. Når man kommer til fram beina, flår man ned til armhulen. Ikke trvers over til det andre benet. Rundt hodet må man bruke kniven litt. Når man er ved ørene lager man et lite snitt i ørebrusken, ta fingeren ned i øret å snitt forsiktig bak. Skjær forsiktig bak leppa på reven når man kommer til munnen. Nesa snitter man rett ned når man ser skillet. Så har man et fint skinn Salt eller tørk skinnet med en gang. Jeg bruker samme metode på mår,mink,røyskatt. Del gjerne andre måter eller annet vilt hvis noen vil mvh Daniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.E.A. Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Som oppvokst på en pelsdyrfarm , må jeg bare si : Ja det er slik det gjøres. Det er vel en stor fordel å skrape skinnet reint for fett og kjøttrester før man taner og tørker det. Bruker mye sagmugg under skrapeprosessen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerv Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Fin Post, takk for oppfrisking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Bra jobba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6,5x55 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Jeg bruker også samme metode. Jerv og gaupeskinn blir også fine når de blir flådd slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Kjempebra tråd! Om det er mulig å supplementere med flere bilder rundt flåing av hodet, så ville dette kunne blitt en kjempebra tråd for portalen. Nå har jeg kun flått skinn til utstopping, så der er det enda viktigere at det skjæres riktig rundt alle ansiktshull. Gjennom den biten jeg opplever mest tvil om hvor jeg skal dra kniven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sortebill Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 kjempe tråd dette... har to mår i frysen som jeg tenkte jeg måtte prøve å flå. aldri gjort det før så da var det topp noen kunne vise me masse gode bilder å info... Hva annet må jeg gjøre me skinnet når jeg har saltet det... er det ferdig da eller skal det gjøres noe mere?? å hvor lenge skal det saltes?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Lasse Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Hvis man skal bruke skinnene til å sy ting, kan man da bare skjære av skinnet et stykke nedpå foten? Ved kneet (eller er det albuen?) f.eks. Så kan man levere føttene for skuddpremie og slipper å bruke masse tid på tærne. Men det er mulig garveren vil ha skinnet helt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.E.A. Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Kjempebra tråd! Om det er mulig å supplementere med flere bilder rundt flåing av hodet, så ville dette kunne blitt en kjempebra tråd for portalen. Nå har jeg kun flått skinn til utstopping, så der er det enda viktigere at det skjæres riktig rundt alle ansiktshull. Gjennom den biten jeg opplever mest tvil om hvor jeg skal dra kniven. Mens du venter på bilder kan jeg kort si det slik : Skjær endel høyere enn du tror (når dyret henger etter bakbeina) Det er lettere å pusse vekk litt kjøtt/hinner på hodeskinnet etterpå enn å reparere hvis du får med for lite skinn rundt øyne, ører og munn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fangstgutten Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Takk for tilbakemeldingene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slingshot Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Glimrende tråd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 C.E.A. - har etter hvert fått det til, men hadde et par forsøk som ble skåret skummelt nært. Mest fordi jeg ikke visste hva jeg skulle se etter og strengt tatt bare gikk for fort nedover skallen med kniven, og ikke så noe som helst til øyne/ører før jeg hadde hull i skinnet Men det har gått greit nok, fattern har fått lappet alle sammen til å se ut som det de skal være. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjornbra Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Kjempetråd! Kan du si noe om følgende: A. Temperatur på dyret før flåing. B. Verktøy som trengs. C. Behandling av skinnet umiddelbart etter flåing. Du sier noe om salting og tanning, men hva innebærer dette egentlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.E.A. Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Kjempetråd! Kan du si noe om følgende: A. Temperatur på dyret før flåing. B. Verktøy som trengs. C. Behandling av skinnet umiddelbart etter flåing. Du sier noe om salting og tanning, men hva innebærer dette egentlig? Det er en fordel å flå dyret varmt, nyskutt men det går greit om det ikke er det også. Det må ikke være beinfrossent, da blir det vanskelig. Kniv kan godt være en skalpel eller annen liten kniv. Videre trenger man en rund stokk til å tre skinnet innpå (med hårene inn) når man skraper det. Der finnes skraper som er laget til formålet ellers kan man bruke en meget sløv halvstor kniv. Husk mye sagspon til skrapingen. Tane er det man spenner skinnet opp på for å tørke det når det er ferdigskrapt og reint. Jeg bruker å tane det med hårene inn en stund, for så å snu det å la det henge løst på tana resten av tørkeperioden. Eller man kan bruke "trekkpapir" på tana og spenne det opp med hårene ut og la det være slik til det er tørt. Ved oppspenningen bruker man en slags tegnestifter til å holde det på plass og for å brette ut alt så der ikke blir folder. Framlabbene spiler man ut med tannstikker el.l. Man stifter ei stiv papp-plate langs halen slik at den blir flat under tørking. Ikke så lett å skrive om alle småting, det må nesten sees, men håper det hjalp litt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grohoho Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hei! Leiter litt rundt på nett etter hva et gaupeskinn er verdt. Jeg fant denne tråden, og det ser ut til at dere her kunne hatt noe peiling på det. Har arvet et flott gaupeskinn med utstoppet hode, og vurderer og selge dette. Noen som vet evt. hvor mye jeg kan ta for et slikt? Mvh Gro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Skinnpriser er jevnt over dårlige, så verdien er lav for andre enn skytteren, hundefører etc som var med på fellinga. Men det selges mye rart til vanvittige priser på finn.no... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
General Lee Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Hei! Et tips til dere som ikke er helt sikre på hvordan man flår rev, kjøp "åtejakt på rødrev". Der blir det vist detaljert hvordan en flår rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fangstgutten Posted December 23, 2011 Author Share Posted December 23, 2011 Da ble det en rev på en kammerat som måttes flåes, var fin pels på rakker`n nå Tenkte jeg skulle flå mårene i romjula, så får ta mange bilder hvordan det gjøres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexuser88 Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 hei, ser bildene e vekk, noen som kan legge ut ny anvisning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toby Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Bump - kan noen finne bildene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_husby_ Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Eventuelt så kan du kjøpe filmen Åtejakt på rødrev 1, av Gordon Fjell. Der vises flåing, skraping og taning av rev i 20 minutter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.