Jump to content

6,5x55

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

6,5x55's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har brukt ca 15 år på å slite ut langvind-buksa mi. Blir en til av de på meg hvertfall!
  2. Det har du helt rett i, vet ikke hvorfor jeg skrev 140 , kan ha vært fordi jeg ladet med N-140... beklager det
  3. Jeg har prøvd div 6,5mm kuler på katta , også v-max. den nærmeste ble skutt på 8 meter rett bak bogen. det ble et lite inngangshull og ikke hull på baksida i det hele tatt! Dette var 140 grains kuler som var ladet til 900 m/sek i utgang. Ei anna gaupe fikk kula inn ved bakerste ribbein på ca 20 meters avstand, ingen utgang da heller. Felles for begge de to var "instant death" . treffer man derimot hals/hode kan det såklart bli stygt... Har også prøvd nosler og andre liknende kuler på gaupe med ganske store skader på skinnet på baksida... det blir kuler med rød spiss i kammeret i år også!!
  4. Det datt ei i Bindalen i går også...
  5. Jeg bruker også samme metode. Jerv og gaupeskinn blir også fine når de blir flådd slik.
  6. Syns personlig den gamle inndelingen var bedre. Da var det først til mølla som gjaldt, og de mest effektive jegerne kunne da skyte flere gauper.
  7. Bruk ei kule med relativt hurtig ekspansjon. Den skandinaviske brunbjørnen er jo liten sammenlignet med f.eks elg. derfor er ikke kuler med maks dybdevirkning det beste alternativet etter mitt syn. nosler partition eller core-lokt er god medisin til bamsen i cal 6,5x55. Har brukt sistnevnte sjøl med knall og fall som resultat i møte med bamsefar. Lykke til
  8. Har skutt en bjørn selv og vært med på tre til. to ble skutt med 6,5x55 og to med 308. alle fire ble liggende på eller like ved skuddplassen. to av bjørnene veide over 200 kg og de to miste ca 100 kg. Jeg skal i alle fall fortsette med min 6,5x55, duger i massevis!
  9. http://www.dagbladet.no/2010/03/13/nyhe ... /10836933/ Kvinne drept av ulver i alaska...
  10. Er det ingen som jakter gaupe nord for saltfjellet i år? De første 10 har alle blitt skutt på sør-sida. Vil tro det finnes katter lenger nord i år også.
  11. Hogaupe skutt i Hattfjelldal 14 februar, 15,5 kg. Den fjerde i Hattfjelldal for sesongen. Virker som det fortsatt er ei gaupe igjen på kvoten i sørfylket.
  12. Har selv skutt 1,5 åring med 10 spir. Her (nordland) er det mest vanlige at 1,5 åringene har 4 spir. Det er også på samme vald felt 2,5 års okse med 16 spir.
  13. http://www.ot.fi/wirestory.aspx?storyID=6052 Kvinne drept av bjørn midt inne i landsby.
  14. 6,5x55 selvsagt. Jeg har allerede en sako i det kaliberet og den har tatt livet av alt fra rype til bjørn allerede. Funker som bare det. Er bare å velge riktige kuler til det du måtte jakte på. Pluss at det er greit med 6,5 når man skyter en del jaktfelt og elgbane.
  15. bruker 6,5x55 ladd med lapua butt helmantel 100 grains, utg litt over 800m/s . har skutt et par hundre ryper med denne medisinen (over flere år). det har blitt lite og ingen ødeleggelse. Har for øvrig ikke jakta rype di to siste årene og skal ikke gjøre det i vinter heller da det nesten ikke finns fugl i fjellet
×
×
  • Create New...