Øystein Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Fikk lyst på hvalkjøtt igjen etter turen min til Tromsø, så da jeg så det på tilbud hos min lokale vilt & fisk så slo jeg til. 1.4 kg hvalkjøtt 3 mellomstore løk 6 store championer 4 lauvbærblad ca 200g smør hvetemel salt + pepper Hvalkjøttet klart til opphogging. Kutter det opp i grove terninger som jeg steker i jerngryta og så tar ut. Andre porsjon med kjøtt snart ferdigstekt. Dagens grønnsaker, løk og champion. Løken kuttes i ringer og stekes til den er gyllen om myk. Det samme med soppen... Massseeeee smør til den. Så lager man klassisk bruning. Rundt 200g smør og hvetemel til det blir en god blanding, ikke for tørr (legg til mer smør da). Spe på med vann eller kraft til den blir passe tykk. Ha i kjøttet og grønnsakene og la det småkoke i en time. Smak til med lauvbærblad og krydder. Serveres med gode poteter. Nam nam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Nice!Det der så ut som skikkelig mat for sultne Mannfolk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Nammenamm, det der såg rett å slett nydelig ut. Kvalkjøtt er fabelaktig godt, heile familien elskar det, og eg kjøper det av og til. Takk for flott tråd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobbcat123 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 (edited) Så godt ut det der! Snakk om solen, i dag er jeg invitert på grillet hvalkjøtt:-) æda bæda! Edited July 15, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Hvalbiff passer ypperlig som sosekjøtt og hvis god kvalitet er det om mulig enda bedre på grillen, spørs om ikke det må til når vi kommer hjem fra ferie. Her "sliter" vi med thaimat Har forresten med filet av hjort som skal på grillen og hjemmerøkt laks med sitronpepper så det blir jo litt norsk mat også.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.