Jump to content

Hvalbiffgryte


Øystein

Recommended Posts

Fikk lyst på hvalkjøtt igjen etter turen min til Tromsø, så da jeg så det på tilbud hos min lokale vilt & fisk så slo jeg til.

 

1.4 kg hvalkjøtt

3 mellomstore løk

6 store championer

4 lauvbærblad

ca 200g smør

hvetemel

salt + pepper

 

meat.jpg

Hvalkjøttet klart til opphogging. Kutter det opp i grove terninger som jeg steker i jerngryta og så tar ut.

 

fried.jpg

Andre porsjon med kjøtt snart ferdigstekt.

 

veggies.jpg

Dagens grønnsaker, løk og champion.

 

onions.jpg

Løken kuttes i ringer og stekes til den er gyllen om myk.

 

mushrooms.jpg

Det samme med soppen... Massseeeee smør til den.

 

sauce.jpg

Så lager man klassisk bruning. Rundt 200g smør og hvetemel til det blir en god blanding, ikke for tørr (legg til mer smør da).

 

sauce1.jpg

Spe på med vann eller kraft til den blir passe tykk.

Ha i kjøttet og grønnsakene og la det småkoke i en time. Smak til med lauvbærblad og krydder.

 

dinner.jpg

Serveres med gode poteter.

 

Nam nam.

Link to comment
Share on other sites

Hvalbiff passer ypperlig som sosekjøtt og hvis god kvalitet er det om mulig enda bedre på grillen, spørs om ikke det må til når vi kommer hjem fra ferie. Her "sliter" vi med thaimat :) Har forresten med filet av hjort som skal på grillen og hjemmerøkt laks med sitronpepper så det blir jo litt norsk mat også..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...