Jump to content

Ønsker forslag til intern jaktavtale


Salmon

Recommended Posts

Hei,

 

Jaktlaget skal lage en intern avtale mellom jegerne om hvordan jakta og fordelingen av utbytte skal være.

Det tenkes bl.a. på hvordan det skal være hvis en er borte fra laget i en eller flere dager, skal han/hun da være med på fordelingen av hele eller bare deler av utbytte?

Skal det være krav til at det skytes mere enn de obligatoriske 30 treningsskudd?

Hvor mange dager som skal settes av til jakta.

++++

 

Hvis noen har forslag til hvordan vi kan sette opp en slik avtale vil jeg gjerne ha forslaget. :D

Link to comment
Share on other sites

Gjør ting så enkelt som mulig.

Milimeter-rettferdig blir det ikke uansett!

Noen bruker ukevis på å trene bikkja til ettersøk og jakt, andre bruker tusenvis av kroner på skytebanen og andre har bil, hytte og annet utstyr som brukes under jakta. De fleste bidrar med det de kan.

Til slutt er det noen som sniker seg unna uansett. Disse får man ikke gjort noe med. Dette er eksperter på å fylle minimumskravene og de krever full pott etterpå.

Vis storsinn og ha det hyggelig på jakt :wink:

 

Det Shadob sier er det enkleste. Del utgiftene og kjøttet likt.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan en ønsker å sette opp dette vil komme mye an på forutsetningene. Hos oss består jaktlaget av grunneiere, og vi tar ut mer kjøtt enn vi ønsker å ha sjøl. Vi tar ut en andel kjøtt pr. bruk og selger resten til markedspris, og bruker salget til å subsidiere eget kjøttuttak. En andel har brukt å være et halv fjorårsdyr evt en hel kalv hvis noen ønsker dette istedet. Hvis noen ikke ønsker å ta ut kjøtt, betyr det også at de ikke betaler for jakta. Vi har vurdert regler som sier at du må jakte en viss andel av jakta for å få ut andel, men det har styrt seg greit til nå - de fleste ønsker ikke å ta ut kjøtt om de deltar lite.

 

Det som kan synes som mest rettferdig om jegerne tar ut alt kjøttet, er om man har en fastpris for å være med på laget, samt en kilospris på kjøttet. Da bidrar alle litt og like mye i grunnbeløp, samt at alle betaler for det kjøttet de selv tar med hjem. Så kan en selvsagt også si at uttak av kjøtt kan styres av innsats, men da blir det fort mer intrikate regelverk...

Link to comment
Share on other sites

Shadobs forslag er og blir det beste. Om jakta oppfattes som en plikt for enkelte, regner jeg med at andre vil se på det som en glede.

 

Jibrag: Hvis grunneierne/jaktlaget har for mye kjøtt gående i terrenget, er det kanskje bedre økonomi å selge en ukes jakt til andre. På den måten får grunneierne mer penger for kjøttet de har til overs, enn de får ved å skyte det selv og selge det. Og i tillegg får et eller annet jaktlag kanskje en ukes jakt de eller ikke ville fått.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...