Jump to content

Salmon

Members
  • Posts

    300
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Salmon

  1. Har en Master Chrony (blå) der jeg har klart å miste kabelen mellom kronografen og displayet. Har utstyr for å lage ny, men vet ikke på hvilke pinner det skal kobles. Noen som kan hjelpe med koblingskjema?
  2. Når det gjelder dine tanker om forvaltningen av stovaldet er jeg HELT enig. Når innformasjonplikten, som jeg mener Viltnemda har her, svikter, da blir jeg irritert og forbannet. Men det går fort over. Ha en fortreffelig helg alle sammen, og takk for at dere tok dere tid til å gi en tilbakemelding.
  3. Da takker jeg for gode svar Dette er ett av 3 jaktfelt i ett storvald. I storvaldet sitter representanter for de respektive grunneierforeninger som igjen representerer alle grunneierne. Representanten i grunneierforeningen som eier den delen av jaktfeltet der denne elgen ble skutt sier at han fikk beskjed om at denne elgen skulle taes ut av ett annet jaktlag enn de jaktberettigede, fordi de hadde fått ett dyr kassert av veterinær, og at det var lite dyr på deres felt, samt at denne elgen hadde vært en plage for lokalbefolkningen. Jeg tviler STERK på at Viltnemda har myndighet til å bestemme noe slikt. Da skal det i hht.Viltlovens §35 søkes DN om fellingstillatelse, og da er det jaktlaget som har jaktretten der dyret er som skal stå for fellingen. At dyret senere kan gis til det andre laget, er opp til viltnemda å avgjøre. Jeg kommer ikke til å inngi klage, men jeg skal si min mening til lederen av Viltnemda, og det med STORE bokstaver...
  4. Nei da har du nok forstått meg galt, eller jeg har forklart meg uklart Når det er snakk om ett skadd dyr (Elg, hjort, rådyr m.m.) så er det Viltnemda sin oppgave. Når det er snakk om å felle en Elg i dette tilfelle, som KAN være til skade for folk, så er det DN som gir fellingstillatelse? Det er det jeg mener står i Viltlovens §35
  5. Sitering av overforstående innlegg er fjernet Jmonsen Det tror jeg ikke eksisterer her. Har vært med på noen ettersøk av påkjørt elg, og da har jeg blitt oppringt av viltforvalteren med forespørsel om hjelp. Ja, er ikke uenig i ditt resonement, men det står i Viltlovens §35 35.(felling utført av andre enn den jaktberettigede) For felling av vilt i henhold til lovens § 12, § 13 og § 14 a1 kan direktoratet bestemme at felling kan utføres av andre enn den jaktberettigede. Så da må altså viltnemda søke DN om tillatelse om jeg forstår det rett?
  6. Kommunen her har ikke ett eget ettersøkslag. Det er tilfeldig hvem som blir oppringt og må dra ut. Slik jeg har forstått det, ble denne "jakta" tildelt ett annet jaktlag, fordi de hadde fått ett dyr av sin kvote kassert av mattilsynet. Hvorfor det ble kassert vet jeg ikke. Det jeg synes er merkelig er at viltnemda bare sånn helt uten videre kan tillate andre jaktlag å jakte der vi har avtale. Vi har skutt årets kvote, men hadde gjerne tatt ett tilleggsdyr.
  7. Kan Viltnemda beslutte att ett annet jaktlag kan jakte på vårt jaktfelt for å ta ut elg som er nærgående og en plage for allmenheten? I Viltloven§35 står det at det er DN som skal beslutte dette?
  8. Vi hadde i år ett tilfelle der en av jegerne hadde misforstått jaktleders orientering noe som førte til at en elgku med èn årskalv ble skutt først. Dette førte til at vi måtte jakte i bortimot 40 min før vi fikk felt kalven. Siden dette ikke har hent oss før, og at vi ble usikre på hvordan vi skulle gripe ann situasjonen, er det ønskelig at noen med slik erfaring kunne si noe om hvordan vi burde løst oppgaven. Burde vi/skytteren gått "rett på" og forsøkt å få skutt kalven med en gang, eller burde vi ventet litt og omgruppert postskytterne? Hvordan er reaksjonen på en årskalv som plutselig blir morløs?
  9. Har skutt Elg med 180 grains Oryx og 165 grain Swift Scirocco og begge har fungert utmerket. Nå skyter jeg relativt mye, mellom 500 og 800 skudd på banen + 1000 innendørs (22 cal) På banen blir det opp mot 300 med jaktammoen og det begynner å bli dyrt... Finnes det brukbare loddede kuler i 150 og 165 grain, 30 cal, som ikke koster skjorta?
  10. Mener du virkelig at ved å bruke stålhylser så kunne du ladd Sauer 200STR til langt mere enn 3700...?
  11. Hadde faktisk tenkt å bruke 20 høvdinger hos Winge nå men det skal jeg ikke gjøre. Det verste jeg vet er butikker som ikke holder avtaler. Takk for infoen!
  12. Jeg ønsker meg større tekst på Emnesiden, eller en annen font på forumets hoveside. Den som brukes nå er for utydelig. Mange av bokstavene flyter sammen og blir vanskelig å lese. Jeg opplever dette KUN på dette forumet, så øynene mine og skjerminnstillingene er ok
  13. Sliter med samme tvangstanker jeg også Har planer om å bruke orginalkruttet men med 150grs Sierra Match King. Denne kula er en del tyngre og kortere enn orginalkula. Skal brukes i en Sauer 200 STR Så, er det noen som har testet dette og som ennå ser så pass, og har fingre til å skrive en kommentar her...?
  14. Da skriver vi 2013 og det hadde vært morro å høre om de som har kjøpt den Meoptaen 4-16 fortsatt er fornøyd?
  15. Bruk 1 kg. salt utrørt i ca 20 l vann og vask over. Fungere utmerket også på slakt som henger til mørning. Lært av en gammel jeger og han lever enda...
  16. Har ikke lest artikkelen men har noen ganger lurt på følgende: Med 308 og tillatt jaktammo, hvor lang avstand kan du klare å avlive elg på på første skudd om forholdene er optimale?
  17. Det er fullmåne. Jeg jakta fra 2000 til 0030 igår - lyst nok til å se om rådyra har horn eller ikke, sist måne var jeg så lei av av at hjorten ikke ville stille seg i lyset fra månen at jeg plukka en rådyrbukk - som gjorde det. Rett nok trodde jeg det var en spissbukk, men det viste seg å være en eldre bukk med bittesmå horn. Iallefall, lyst nok i massevis ute på sletta, mørkt nok i skyggene til å se noe man tror er rådyr, eller kanskje hjort - og klart nok til å forstå at man ikke skyter på det inni skyggen som kanskje er en hjort - eller kanskje ikke. Forbud, forbud, forbud - skal det erstatte ALL sunn fornuft? K Hva om det hadde kommet en annen jeger snikende og du hadde skutt vedkommende. Ville du da påstått at det var lyst nok?
  18. Jeg er for å bruke signalfarge på klær under jakta for å redusere faren for å bli skutt som storvilt. Det jeg reagerer litt på med tanke på den siste ulykka er tidspunktet. Er det ikke mørkt i 18:30 tia? I mørket blir vel alle katter grå, så hva er da vitsen med signalfarge? Kanskje en også bør se på hvordan jakta utøves? Jeg er generelt i mot flere forbud, men kan en spare ett liv ved å forby jakt etter mørkets frembrudd, så er jeg for det. Det er vel ingen som på død å liv MÅ jakte i mørke???
  19. Fra tid til annen har vi hatt slakt med til dels store blodutredninger i bog/bryst. Spesielt hvis kula har truffet lavt i bog og splintret lårbeinet... Noen i laget vårt mene vi bør skjære fra bogene rett etter flåingen for å hindre at dette blodet surner under mørningen av slaktet, mens andre igjen mener at vi bør ha så lite sårflater som mulig for å minske sjansene for uønskede bakterier... Hva er praksisen ute hos dere og hvorfor er det slik?
  20. Takk for kjapt svar. Har du vært borti dette problemet før? Skulle gjerne hatt en tegning over avtrekket, er mye deler og fjærer der slik at jeg får det riktig sammen igjen... Har Googlet men finner ikke noe, å heller ikke på YouTube.
  21. Har fått ett kinkig problem med Sauern nå rett før Elgjakta. Når våpenet er spent klarer jeg ikke å få sikringen helt på. Den stopper etter 3/4 dels vandring mot fult opphevet. Når jeg presser med tommelen på boltmuffen slik at jeg ser at sluttstykket beveger seg fremover så kommer den av og det går å ta avtrekk. Nå kan den også spennes og taes avtrekk med flere ganger etter hverandre. Når den er spent og jeg vil sette sikringen på, må det ett godt press på sikringen for å få den på, og da går det ikke å få den av igjen uten å presse på boltmuffen samtidig. Så jeg lurer på hva som har skjedd? Jeg vurderer å plukke hele greia fra hverandre, avtrekk, sikring +++ men om noen har vært borti dette før og har en ide om hva som er galt så hadde det vært greit å vite hva en skal se etter.
  22. Det var det jeg mente ja. Kroningen blir mere beskyttet om den sitter litt innenfor munningen. Her jeg bor har vi ingen børsemakere så da måtte jeg ha pakket og sendt løpet, og det går jo som kjent ikke veldig fort med posten... samt at det er svindyrt å sende. Har man verktøyet selv og litt kunskap om bruken så er en selvhjulpen...
  23. Heisann, mange bra forslag her Har bestilt meg kroningsverktøy fra Skytterlinken.no, 1600,- m/frakt så da får jeg vente å se hvor bra jeg kan få den til å gå. Skyter en del NM60 som vel i utgangspunktet ikke er en veldig presis patron...? Skal komme med en oppdatering etter forsøket på hjemmekroning. Ett lite spørsmål til slutt: Har den avrundingen av munningen på løpet noe betydning, eller kan den være som skåret rett av?
  24. Har kappet ett 7,62 løp til Sauer 200STR ned til 60cm men lurer på om jeg kan krone det med en drill og bor? Noen som har forsøkt dette selv? Har lett etter kroningsverktøy i 7,62 men finner intet...
  25. Noen som har ladedata på 165 grain i cal. 308? Skal bruke den i en Sauer 200STR.
×
×
  • Create New...