Jump to content

Grunneier

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grunneier

 1. Jeg har noen spørsmål med bakgrunn i tidligere hendelser. -1- Kan kommune eller politi gi tillatelse til ettersøk fra snøskoter? Hvis ja, hva er lovhjemmel? -2- Kan kommune eller politi gi tillatelse til bruk av kunstig lys ved ettersøk? Hvis ja, hva er lovhjemmel? -3- Dersom "ettersøksekipasjen" avliver et dyr, og det deretter viser seg å være et helt friskt dyr. Kan kommunen da behandle dette friske dyret som fallvilt? Hvis ja, hva er lovhjemmel? Dersom en elgku blir påkjørt og man avliver både ku og kalv, vil dette ha en klar sammenheng og begge dyrene vil være fallvi
 2. Jeg kjøpte en Marlin 45/70 og det er morro. Jeg oppdaget at dersom jeg ladet en patron rett i kammeret, og resten i magasinet, så kiler seg rifla når jeg skutt den første. Men dersom jeg lader all i magasinet, og så tar ladegrep med bøylen, så kan jeg skyte uten kiling. Enkelt å huske. Sparetips: Siden jeg ikke er noe flink på å lage kjøpte jeg en ekstra marlin i 30-30. Den bruker jeg til mengdre trening. Jeg har på samme åpne sikter, amo er billig og ingen rekyl i det hele tatt. Når jeg så skal skyte med 45/70 så gjør jeg alt likt, uten å være redd for rekyl. Jeg kjøp
 3. Hvis det ikke finnes å kjøpe, så er det sikkert ikke noe problem å få laget et nytt.
 4. Jeg bruker min kulegrill som varmrøk. Enkelt og billigt. -1- Lag et bål på marken. -2- Tøm kulegrillen for gammelt kull, og erstatt dette med sagflis fra or/older. -3- Legg elghjertet på risten, lukk grillen og alle ventiler. -4- Sett hele grillen over bålet.
 5. Den som leier dyrket jord har også jaktretten på den dyrkede jorden hvis ikke annet er avtalt. Men dette er en regel som man vanligvis ser bort fra. Bøndene som leier jord er som regel fornuftige folk som er interesert i å ha godt forhold til grunneieren. Så jeg hadde jaktet due med god samvittighet dersom grunneieren sier det er greit. Ingen grunn til å lage storm i et vannglass. Salongrifle er ofte registrert som øvelse/konkuranse våpen. Dette kan derfor bli et problem hvis du blir kontrolert med konkuransevåpen i åkerkanten.
 6. Jeg bestilte nytt sluttstykke fra Jakt og Friluft i Arendal. Etter å ventet, purret og ventet en god stund så kom endelig to (2) pakker i posten. (Jakt og friluft hadde dobbelregistrert min order.) Det ene sluttstykket kostet 1600kr og det andre sluttstykket kostet 2300kr. Jeg ringte og spurte om det var noen forskjell på sluttstykkene siden prisen var forskjellig, men fikk til svar at det var litt forskjellig etter dagsformen til selgerne.
 7. HURRA. Etter at Tore Melhuus (H) har engasjert seg så virker det som ting begynner å løsne. Kommunelegen har nå trukket deler av vedtaket tilbake, slik at jeg kan bygge luftegård.
 8. Ulempene med boltrifle er som kjent mange. Deriblandt at sluttstykket forsvinner i løpet av få sekunder. Jeg har nå en Winchester 700 i 6.5x55 uten sluttstykke. Hvor og hvordan får jeg tak i et nytt sluttstykke? Problemstillingen er mangfoldig: -1- Onkel blå er nokk det enkleste. -2- At winchester har sluttstykker i 6.5x55 i reserve tviler jeg på... men kanskje jeg er heldig? Hvem bør jeg kontakte? -3- Hvis et sluttstykke skal lages fra bunn av, hva koster no slikt? Lyddemper Dette er konas rifle som bland annet skal være lett. I et svakt øyeblikk fikk jeg m
 9. Som noen kanskje har fått med seg bygger jeg et litet hundepenjsonat på gården min. Det er så å si ferdig... men jeg har ikke greid å få kontakt med noen ekspert på gulv og hadde likt å få et råd fra noen som har litt peiling/erfaring. Selv bygget er i uisolert leca og veggene er pusset med fiberpuss og duk utvendig, og pussmørtel inv. Gulvet er støpt betong med isopor og plastik. Jeg tviler på at plastiken er 100% tett, men bygget står på en haug og har drenering gravd rundt på alle fire sider. Takvann vil bli ledet vekk, slik at det vil være svært lite vanntrykk fra grunnen.
 10. Prøv å google "legalitetsprinsippet" Det går i korte trekk ut på at alt som ikke er forbudt er lovlig.
 11. Kjenner du noen politiker som man kunne snakke med? T. Melhuus har hjulpet meg litt, (en meget ryddig kar) men det kunne vært greit med noen fra Arbeiderpartiet også.
 12. Ordføreren i Bjugn kommune kom faktisk (uanmeldt) en tur å kikket på pensjonatet. Det var veldig bra, bortsett fra at jeg ikke var til stede. Etter dette fikk jeg beskjed om at han hadde "ordnet saken" og hvis dette stemmer vore det bra. (derfor gikk jeg ikke til rettsak) Meeeeen.... Det var i oktober som ordføreren hadde "ordnet saken" og jeg har ikke fått noen bekreftelse verken skriftlig eller muntlig utover dette. Det er nå snart mai, og jeg mister min 3e sesong grunnet Bjugn Kommune. Problemet er at man ikke har rettsikkerhet. I Bjugn kommunes verdigrunnlag står at man ska
 13. Men hadde skaden skjedd om ikke eieren hadde katta i bånd? Sannsynligvis ikke. Ergo er det katteeier som ble bitt av egen katte fordi den ble holdt i bånd. Det samme hadde skjedd hvis de møtt en grevling eller en Gaupe. Det er da kalkylert rissiko fra eierens side å ha katta i bånd.
 14. Selv OM du skulle betale boten kan jeg ikke se at katte eier har noe erstattningskrav. - 1 - Det var hennes egen katte som skadet henne. Det kan derfor ikke sammenlignes med "baseng-elgen". - 2 - Dersom de virkelig har truet med avliving og Politianmeldelse for at hunden har bitt noen, og dette er ren løgn, så har de virkelig skadet egen sak. - 3 - Mus er et landlevende pattedyr og faller derfor inn under Viltloven. Dersom de drev "musejakt" med katt ett sted hvor du har jaktretten, (og på et tidspunkt hvor ALLE er klar over at det er elgjakt) har de selv satt seg i en situasjon so
 15. Jeg har satt opp bygget... men får i praksis ikke ha luftegårder unntatt på snaufjellet. Ser man bort fra dyrevern (og det faktum av loven krever at det SKAL være luftegårder) så kunne jeg sikkert drive dette. Ingen er uenig med at støy er negativt. Men dersom det er lov å ha hund i Norge må det rimeligt vis kunne bygges luftegårder et eller annet sted. Eiendommen min er på 1100 mål og har nesten ikke naboer. Er det noen som har relevant erfaring fra erstattningskrav mot det offentlige?
 16. Alt håp er ikke ute. -1- Be naboen om å møte deg i konfliktsrådet. Dette er gratis megling og man får høre den andres side. -2- Dersom det ikke ordner seg kan du melde naboen til Politiet for brudd på Hundeloven. Dersom onkel ser at du har prøvd å møte naboen i dialog, og han ikke ønsker å møte i konfliktrådet så skal du ikke se bort fra at de tar saken. -3- Kommunelegens lovhjemmel begrenser seg til "husdyrhold i tettbebygde strøk". Ham kan derfor ikke hjelpe deg hvis du bor utenfor tettbebygde strøk. (Andre steder enn Bjugn må kommunelegen nemlig ha lovhjemmel ) -4- De
 17. Etter tre års kamp vurderer jeg nå et sivilt søksmål mot Bjugn kommune. Et slikt søksmål vil da bli delt i to deler: -A- Erstattning for tapt arbeidsinntekt, grunnet saksbehandlingsfeil. -B- Overprøving av forvaltningsvedtak. Jeg har solig dokumentasjon på en lang rekke forholdsvis grove brudd på forvaltningsloven. Bjugn kommue burde har som arbeidsgiver et «objektivt erstattningsansvar» for tap som kommunens ansatte påfører noen. Men det finnes ingen klar rettspraksis for objektivt erstattningsansvar fra det offentlige. Men i dette tilfellet er det så klare brudd på forvalt
 18. Det er et jaktlag for hele Ørland Bjugn som er åpent for alle innbygdes med sundt fornuft. Åfjordinger og Sørfjordinger er vel også velkomne. Ring ditt lokale jaktlag og meld interesse, ha mobilen på og våpnet over skuldra hele døgnet.
 19. Etter å kjøpt alt det andre som er nevnt her, må du selvfølgelig kjøpe eget terreng.
 20. Skriv en historie til er du snill. Jeg skal lese den før jeg sovner. Eller skal vi krangle om hvilkern kaliber som bla bla bla?
 21. Det blir nokk et kurs til... T.Fremstad ønsket å ta en haug med ungdommer hit på fredag for å slakte en sau. Så syvåringen din kan møte opp dersom det er ønskelig. Har ikke snakket med Fremstad, håper han ikke forandre planene.
 22. Grunneier

  Kjølerom

  Et kjølerom er ikke det byggeprosjektet jeg skulle anbefale til en "hobbysnekker". Det kan fort bli feikonstruksjoner som skader huset om 10-20 år. Dersom du har en kjeller eller et garasje i skyggen holder det lenge. Jeg hadde heller investert penger i en LUFTAVFUKTER. Det er en kombinasjon av fukt og temperatur og avgjør kjøttets kvalitet. Kall temperatur, med fukt, vil være like skadelig som sommervarme. En luftavfukter koster ikke mer en at et jaktlag kan spleise på det uten å bli uvenner. Og det trenger ingen montering, kun elektrisitet. Voiala! Perfekt kjøtt.
 23. Oppsumering av kurset: Det møtte 7 barn/unge, i alderen 5-17 år, hvorav to jenter. Det møtte 3 voksne, 2 jeger og en slakteinteresert. Når vi slaktet den første geita, syntes alle barna det var litt skummelt og stod på behørig avstand. Men når vi slaktet den andre så var alle med, t.o.m på selve utvommina. JEg husker er liten gutt som stod med begge armene langt ned i dyret for å trekke ut spiserøret. Morsomt. Etter slakten gikk vi ut for å øve på postering. Jeg hadde satt opp et "rådyr" og på spørsmål svarte alle at det var for langt å skyte med hagle. Til slutt var alle enig
 24. En langsiktig investering Staten aldri kjems te å angre på. Mye morsommere enn anonyme aksjer i et overdimensjonert fond.
 25. Mange ungdommer kvier seg for å gå på jakt alene. Jegerprøven er en teoretisk opplæring i lover, regler, jakttider, våpenskap og pugging av stygge fugler som ingen jakter uansett. Men hva skal til for å gå ut i skogen? Tenk selv en førstegangsjeger... som skyter et rådyr. Hva gjør du så? Skjærer av bein, hode og hale og legger resten i fryseren? For å hjelpe bygdas ungdom å få litt øvelse, har jeg og mine geiter, bestemt oss for å ha gratis jakt/slakt kurs for ungdom. Vi skal slakte noen geiter, vomme ut, osv. Etterpå skal vi gå ut å lete posteringsplasser, sikker grunn osv.
×
×
 • Create New...