Jump to content

S&W 586


Mjøllner

Recommended Posts

er nok min uvitenhet om hva ting heter som viser sitt stygge ansikt her. Jeg tenker sikkert på løpsvekt, dvs en bit som bygger oppunder pipa og gir et (i mine øyne) mer helhetlig utseende og mer vekt for å holde munningen nede. Jeg ser på min at det er hel underlug, men jeg er ute etter noe som bygger mere og gir samme bredde som pipa lenger ned, hvis det høres fornuftig ut. Aner ikke om det er å få tak i uten å bytte pipe. Underlugen og pipa er et stykke på originalen ser jeg.

 

Jeg lurer selfølgelig også på hvilke fjærer det er smart å modifisere med. Dett skal bli en felt/magnum 1 revolver. Derfor jeg tenkte på underlug/løpsvekt. Greit å kunne ta av i felt og bruke i Magnum. Har dere noen tanker rundt stopp/ikke stopp? Mange som bruker det ser jeg, men varierende meninger om det her inne på forumet. Takk for tålemod og forståelse forresten :) Har lest mye rundt revolver emne her inne. En ting jeg skulle ønske kom klarere frem er hvor folk får tak i alle disse flotte delene det går an å bruke. Føler meg litt stuck med midway i grunn. De har jo mye de selvfølgelig, men......

 

(beklager skrivefeil, er en tommel i minus etter å ha skåret til skjefte på konas dan wesson til nm spes i juli)

 

Hvor liten må tommelen være for å kunne kalles spesialtommel?

 

fredrik

Link to comment
Share on other sites

Fjærer blir wolf sine. Med wolf sin reduserte anslagsfjær, kan du kun bruke Federal tenhetter.

Rebound fjæra, kan du bruke den svakeste so0m mekanismen din resetter (det er den som skyver avtrekkeren frem igjen).

Wolf der også (jeg bruker en uklipt 12pund fjær), men jeg garanterer ikke at den virker på din (så kjøp en 13 og 14 pund fjær også).

 

Jeg vet mange klipper ned denne fjæra, men selv så liker jeg ikke nedklippte fjærer. Da man fort får problemer med resetting av avtrekker, selv om man er kontant med å slippe avtrekkeren frem.

 

P.s har en 596 selv, fikk maskinert bor forsiktet. Og bygd den om for nyere pinnet sikte, har nå fiber optisk forsikte. Som jeg er godt fornøyd med til felt.

 

Gratulerer med en revolver som ser ut som en revolver (sort). :wink:

Link to comment
Share on other sites

Det finnes (fantes) vekt som tres over lugen og festes med et par settskruer, men de fleste jeg har sett er hjemmelagde.

Det skulle ikke by på noen problemer å ta et stykke stål, bore opp for lugen, frese en slisse og bore/gjenge hull for settskruer.

Når det gjelder fjærer, kan du enten gjøre som nevnt (Wolff) eller bruka originalfjæra med en litt kortere settskrue.

En kan også slakke ut den originale settskruen, men den kan over tid slakke seg selv ut og forårsake klikk.

Er den skrudd i bånn vil den sitte bedre, derfor kortere skrue om du vil bruke originalfjæra.

Om du liker å file litt, kan du bruke både originalfjæra og full lengde på settskruen, og heller file bort litt gods på sidene av fjæra for å svekke den.

Man filer/sliper bort en slakk bue på hver side.

Jeg bruker umodifiserte, originale slagfjærer og kortere skrue i magnumrevolverne mine, og det funker glimrende.

Fil bort litt om gangen og test deg frem med settskruen en omdreining ut fra bånn.

Filer du da til det begynner å klikke og så skrur settskruen helt inn. burde du ha slagkraft nok til å sette av hettene hver gang.

Jeg bruker 11-punds returfjærer som jeg har kappet bittelitt og har sikker retur av avtrekkeren om jeg er litt kontant når jeg slipper.

Om baksiktet ditt er av originaltypen kan du med fordel bytte det ut med et Millett eller LPA.

LPA TXT passer rett på uten maskinering om topstrapen er klargjort for montasje (nyere utgaver av 586).

Med stopp eller ikke stopp regner jeg med du mener trykkpunktskule eller ei.

En ren ettervandringsstopp har jeg inntrykk av at det ikke er så mye uenighet om.

Trykkpunktskule eller ei er opp til skytteren.

Noen liker det, andre ikke.

Jeg er blant de som liker det.

Om du finner ut at du ikke liker det, er det enkelt å sette den ut av drift og skru inn en settskrue som ren stopper isteden.

Jeg vil også slutte meg til gratulantene.

586 er en pen sak.

Nå har jeg pornofisert min, men svart er pent uansett.

Link to comment
Share on other sites

Det er noen svensker som har laget løpsvekt til orginale løp, har vert i kontakt med de og det skulle la seg gjøre å sende til Norge. Fikk og tillatelse til å legge ut noen bilder:

 

dnIfDOJDM.jpg

 

 

KECdSwoxz.jpg

 

 

Kontakt-info for bestilling kan finnes på http://skytteforum.com/, søk etter "pipvikt". Han som lager de har profilnavnet haklin på forumet.

 

Tror de leveres bare i rustfri utførelse men det kan vel fikses med litt duracote for eksempel. I følge "haklin" har de 2 blanke og 4 matte klare for levering.

Link to comment
Share on other sites

"med en revolver som ser ut som en revolver (sort)."

 

Er temmelig enig - men jaggu har jeg hatt fordeler av de som ikke ser ut som en revolver også :)

 

Flere dager på jakt uten å ha med pussesaker :wink:

Min er reblånert, eller rettere parkerisert? Uansett så suger den olje til seg som en pattegris suger melk. Rust? Hva er det? :D

Link to comment
Share on other sites

Da var den i hus og testskutt (bak huset :oops: ) etter en liten patrulje til Vrådal for å møte selger. En flott 6" 586-3. Med originalsikter og kun skutt bly. Løpet ser bra ut så det forblir som det er. Men nye sikter er av interesse. Hva anbefales av d'herrer? Ser det står litt om det høyere oppe i tråden, men jeg er litt usikker på hva som glir rett på denne. Er vel ikke nyeste 586 modellen dette. Er ikke så sugen på å borre i vei på denne. Derfor blir det ikke avtrekkstopp heller. Får pusse litt og lese McGivern jeg...

Fortsatt takk for bra svar. Og for øvrig har jeg oppdaget at revolver er mye tøffere en pistol ( i dag i hvert fall)

Link to comment
Share on other sites

Grattis Mjøllner! Du har kjøpt helt maken revolver som jeg har selv! :D

Jeg har fått filt vekk det røde kornet på min, i tillegg til bytte av fjærer og montasje av avtrekksstopp. Det er et svart Houge-grep på den også. Jammen begynner jeg å få til skytinga også, etter en del eksperimentering med ladninger! :P

Baksiktet har jeg ikke rørt (ennå), men det har vært et problem med at ladninger i .38 med "tung" kule (dvs 158gr) har gått for høyt, selv med siktet skrudd helt ned. Med lettere kuler har det gått bra. Jeg lurer også på hvilket baksikte som går rett på ramma uten boring.

Jeg tror også jeg må gjøre noe med selve avtrekkeren...Øverst på denne er en skarp kant. Når jeg skyter .357 har denne kanten en lei tendens til å "bite" i fingeren, og etter 20-30 skudd blør det.... :? Så, filing av avtrekker, eller nytt grep som bygger mer på back-strap'en er vel løsningen.

Link to comment
Share on other sites

Nå har riktignok Millett? tilsynelatende sluttet produksjon av sikter til L ramme (og alle andre håndvåpen sikter) tror jeg, men du kan jo prøve bruktmarkedet etter et. Bare spesifiser at det er til L ramme og må ha rettvinklett avslutting i forkant, ikke rund, som det er til de nyere med utborring for montering av optikk, eller også for tildligere omtalte TXT sikte. Evt kan du bytte til Weigand sikteblad. http://www.jackweigand.com/smith_wesson_rear_blade.html

Link to comment
Share on other sites

Jeg bestilte en fra Haklin på skytteforum.se Nå gjenstår det bare å se hvor lang tid den bruker fra broderlandet og hit. Håper den rekker frem før NM i alle fall.

 

Synes de så flotte ut og hadde riktig vekt. Må bare blåneres litt så det blir riktig før den kommer på pangen :)

Jeg synes for øvrig at jeg skjøt ufordragelig godt med original DA på denne revolveren, hvor mye bedre blir det med full tuning? (idiot spørsmål, jeg vet... men prøv å svare er dere greie :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...