Jump to content

HK416

Members
 • Posts

  329
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HK416

 1. Eg har prøvd å tørrmodne med særs godt resultat. For å gjere dette på ein trygg måte bør ein bruke enten tørrmodningsskap eller modningsposer. Det billigste og greieste for hobbykokken er modningsposer. Desse posene fungerer som ein membran som slipper ut fuktigheit men holder bakterier og annet uønska ute. Den ytterste, harde hinna på kjøttet må skjærest vekk men kan benyttes for eksempel i burgere for å gi de en smak av tørrmodna kjøtt. Kvern det sammen med burgerene ca 1:4. Posene krever vacumpakker.
 2. Etter litt søking på nettet har eg bestillt 139gr scenar og Hodgon H4350. Har lagt inn litt data i quickload så eg har eit utgangspunkt.
 3. Lurer på om det er nokon som har funnet en godladning til 6,5 Creedmoore med 120 eller 123gr Lapua Scenar?
 4. Er det nokon som har lokkelyder for hjort på en MP3 fil som kan deles med meg?
 5. 6,5 Creedmoor vil vel funke i ein lang kasse sjølv om den er designa for kort?? Meiner eg har lest ein eller anna plass at det skal gå fint. 30-06 har 12.0mm base diameter og 6,5 Creedmoor har 11,95 Spørsmålet er vel om det vil mate fra magasin? Eg har ein løsning fra Ragnar Hansen som bruker AI magasiner.
 6. Eg har ei Remington 700 i .338-06 og lurer på om eg skal få montert ei løpsmuffe på denne. Hvilke kaliber kan eg velge i til det nye løpet når det er 30-06 som er orginalkaliberet? Ønsker noe flattskytende som har lett tilgjengelige ladekomponenter.
 7. Har du data på motoren?? Er det en 90V DC motor kanskje? Eg har en CNC-fres der eg har bytta ut den originale spindelmotoren med ein motor fra ei tredemølle og bruker ein enkel hastighetskontroller som heter KBMM-225, denne er meget enkel og koble opp og er ikkje avhengig av noko teller for å fungere. http://www.kbelectronics.com/manuals/kbmm_smt_manual.pdf
 8. Kan anbefale Heinie Slant Pro, har eigd ein del Glocker og har hatt dette siktet på samtlige.
 9. Vel, det stemmer absolutt ikkje. Gjærstammen vil bli den samme uansett kor mange ganger du brukar den.
 10. Det er hverken fancy utstyr eller tall etter komma eg snakker om. Det eg som sagt ikkje forstår er at det med vilje lages øl som kanskje slumper til å bli bra når det er ganske enkelt å justere framgangsmåten litt og få eit mykje bedre og repeterbart resultat. En kan fremdeles lage tradisjonelt maltøl sjølv om ein mesker på fornuftige temperaturer og har fokus på dei aller viktigaste tinga innen brygging, kontroll på gjæringen og renhold. Når ein brygger så pass store partier som enkelte her inne skriver om skulle ein tru at det er kun postitivt å få eit meir forutsigbart resultat, så slipper ein å kassere hundrevis av liter pga at ein ikkje veit korleis prossessen fungerer og berre gjer slik det alltid har blitt gjordt. Bedre utnyttelse av malten vil ein og få dersom fornuftige temperaturer benyttes. Brygging for meg består av ein heil del variabler som kan påvirke resultatet og eg meiner det er viktig å eliminere så mange av variablene så mulig. Har ein kontroll på mesketemp, gjæringstemp og renhold er mykje på plass og ein kan då begynne å leike seg med oppskriftene for å få forskjellige resultat. Når så mykje tid og penger investeres i bryggingen av store batcher er det dumt å sitte att med øl som smaker dritt og ein ikkje har peiling på kvifor...
 11. Eg klarar ikkje å skjønne kvifor det med viten og vilje blir meska på heilt feil temperaturer.... Når info om riktige temperaturer er så lett tilgjengelig kvifor ikkje gjere det riktig? Mesking opp i mot kokepunkt vil føre til elendig utnyttelse av malten og svært lite gjærbart sukker. Det er forståelig at ein vil brygge tradisjonelt men når framgangsmåten er direkte feil ihht det ein i dag veit om prosessene som foregår under meskingen blir det for meg heilt uforståelig.
 12. Eg treng noko Vectan BA9 krutt. Er det nokon norske butikkar som har dette?
 13. Hvilke chassis til Remington selges i Norske butikker? Er det forresten noe problem å bestille noe sånnt fra utlandet?
 14. Nokon som har ny info om hetter? Er det nokon som veit om butikker med hetter på lager?
 15. Er det nokon som veit om nokon som parkeriserer håndvåpen? Helst på vestlandet.
 16. Da er Ray Pulver løp i 1:24 stigning bestillt til X-six`en, skal komme med rapport når det er på plass i våpenet og er prøveskutt. I følge dei råaste svenske PPC skytterene gir dette løpet meeeget bra presisjon.
 17. Nei vel..... flott at du bidrar på ein positiv måte til diskusjonen.....
 18. Eg har lada ammo til min 338-06 etter ladedata funnet på Norma sin hjemmeside, nå har eg anskaffa meg Quickload og legger inn desse dataene så blir eg litt skremt.... I følge quickload er jeg helt på grensen. Er det Quickload som er litt "streng" eller er ladetabellen på Norma sine sider litt heit?
 19. 48 er stigningen...... Diameteren er ikkje logisk ut fra 6 tallet, en må inn i en tabell for å finne det ut men mener å hugse det er rundt 3mm ein plass. Gjengetappen du skal ha er merket 6-48, det eneste du treng diameteren til er å finne riktig bor men i amerikanske gjengetabeller er det oppgitt bor i samme system som for gjengetappen, med eit nummer i steden for diameteren. EDIT: fant bor størrelse etter eit lite google søk, du skal bruke bor #31. Denne er 0.120" som er 3.048mm, med andre ord kan du bruke ein 3mm bor hvis du ikkje bestiller ein #31 bor når du først skal få tak i ein 6-48 tapp.
 20. Jo det er det. 7 og 15 yards skyting i PPC, der skyter en tomt og magasinbytte bør være så hurtig en bare klarer. Spesielt på 15 yards, der er det en fordel å skifte magasin fort for å ha bedre tid til å sikte.
 21. Merkle kaller denne modellen Monster hvis det er det du tenker på, er bygd på ein ny 686. Den ligger ikkje på hjemmesida til Merkle. Alt som kan gjøres er gjort på denne, og litt til. Her er det montert Merkle sitt double action avtrekk, match pipe, timingen på tønna er forbedret, en fantastisk sikteskinne med fire step og utbyttbare sikteblad, osv. osv.... Eg tviler sterkt på om ein kan få det noe særlig bedre enn dette.
 22. Kan ikkje skru opp platen, tenk om magien lekker ut....
×
×
 • Create New...