Jump to content

Patronola

Members
  • Posts

    150
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Patronola

  1. Er det noe nytt rundt felt/spesialfelt NM 2017? På skyting.no står det at Mysen skal arrangere spesialfelt i august, er det fastsatt noen dato? Er det ingen som har tatt på seg felt NM ennå?
  2. Har forsøkt å legge inn et bilde av ladetabellen fra parabellumkatalogen i galleriet under håndvåpen her på kammeret. Hvis du vil ha den på mail så send meg en pm med mailadressen din så sender jeg den til deg.
  3. Nå er det vel ikke diopteret rifleskytterene skal fokusere på, men på kornet..... ca 70-80cm fra øyet
  4. En synstest klarer nok de fleste optikere, men når det gjelder valg av skytebriller og ikke minst valg av styrke i glass så ville jeg tatt kontakt med Jan Brekke i Arendal. http://www.skytterbriller.no/ https://www.facebook.com/Skytterbriller ... 220293672/
  5. Nå er det vel ennå 2 uker til påmeldingsfristen går ut. Jeg skal delta, men klubben min har ikke sendt inn påmelding ennå ser jeg. Sikkert flere klubber som venter til litt nærmere tidsfristen før de sender inn påmeldingsskjemaet.
  6. En tunet S&W liker jo best Federal hetter når det er snakk om centerfire kalibre. Hva med en 22lr? Hvilken 22lr patron er best egnet til et tunet S&W avtrekk?
  7. Er det noen her på kammeret som har erfaring med montering av rekylfjærstang med buffer på Pardini GT9 - 6"? Bruker man den originale rekylfjæren eller må man ha en ny rekylfjær?
  8. Brownells har blanks, men ikke +40mm http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /787037940" target="_blank
  9. Søk på en .22 matchpistol uten å oppgi fabrikat. Skriv I søknaden at du har planer om å kjøpe den hos en forhandler I Norge og at du ikke har oppgitt fabrikat fordi du vil prøveskyte flere modeler før du bestemmer deg for hvilken du vil kjøpe. Med en slik godkjent søknad kan du få låne med deg våpen hjem for å testskyte, jeg har gjort dette selv hos både Stenvaag og Børselars.
  10. Den Norske forhandleren hadde ikke revolveren inne og leveringstiden var på over 1 år, derfor valgte jeg å kjøpe av en Dansk forhandler. Men jeg handler helst i Norge. Jeg var ikke i kontakt med den Norske forhandleren, jeg reklamerte direkte til den Danske som solgte revolveren til meg. Reklamasjonen ble håndtert proffesjonelt av den Danske forhandleren og de sendte revolveren til meg i posten.
  11. Takker for et flott NM, med en utfordrene løype. Det var ikke mange som fylte den, slik bør det være på et NM. Hyggelige folk både på standplassene og i skytterhuset. Jeg savnet standen til Børselars, det ble litt tomt uten noen salgsboder på NM.
  12. Jeg forsøkte å sende en revolver til danmark med posten i fjor, det var en reklamasjon. Fikk pakken i retur med beskjed om at posten Norge ikke sendte våpen ut av landet.
  13. Nå er startlistene klare, de ligger på: http://www.oppdalsnm.net/" target="_blank Jeg hadde noen ønsker og de har de tatt hensyn til, stor takk til arrangørene. Noen som vet om man kan få kontrollert våpnene på torsdagen?
  14. Hvis "alle" skyter med Exesse så er jo utstyret likt og det er ingen tvil om at det er den beste skytteren som vinner.
  15. Den udiskuterbare forelen er at en 38 ikke er godkjent i Mag 1 og man kan derfor senere søke om en 357 til Mag 1 om man ønsker 2 revolvere. Når det gjelder presisjon så har jeg testet både ren 38 og 357 i Randsom Rest uten at det har vært merkbar forskjell på presisjonen i mine våpen. Men det kan være andre grunner til at man ønsker 2 revolvere - Til revolverfelt ville jeg valgt 6" løp, til Mag 1 ville jeg valgt 8" eller kanskje 10" - Til revolverfelt ville jeg skutt blykuler, til Mag 1 ville jeg brukt mantlet kuler eller kuler med gas chec. Man bør pusse løpet før man går fra bly til mantel. - Når man skyter 38 i en 357 blir det avsatt kruttslam og bly i tønna som kan gjøre det vanskeligt å få ut 357 hylser, dette krever også ekstra pussing. Det er selvsagt ikke en ulempe å pusse revolveren, men det er litt tunvindt å måtte gjøre dette mens stevne pågår.
  16. Vil du ha en revolver du kan bruke i begge programmene eller vil du ha 2 revolvere, en til hvert program? Personlig ville jeg valgt 2 revolvere, en 38 Spesial til revolverfelt og en 357mag til Mag1.
  17. Dette var vel et tema på fagkomitekonferansen i helgen som var. Ble det bestemt noen dato for Felt NM 2015?
  18. Hei Jeg kommer ikke inn på nettsiden til blykuler.com. Er det noen på kammeret som har en prisliste de kan legge ut her inne eller sende meg som pm?
  19. En ulempe med å handle i Danmark er hvis det er noe galt med våpenet, det opplevde jeg. Forhandleren i Danmark var profesjonell og ville rette opp feilen, så jeg sendte våpenet i retur til Danmark. Den pakka kom i retur til meg med beskjed fra Posten om at innholdet var ulovlig å sende til utlandet. Løsningen ble at jeg måtte reise ned til Danmark med våpenet selv. Jeg fikk utstedt et Europeisk våpenpass og siden reisen gikk via Sverige så måtte jeg også registrere dette hos Svenske toll myndigheter og få en "Skjutvapendeklaration" Reisen gikk greit det var en fin tur med motorsykkel langs E6 i Sverige og så fra Malmø over til Danmark. Våpenet ble levert hos forhandler i Danmark. Jeg fikk beskjed om at siden våpenet var nytt så ville det bli sendt til fabrikken for reparasjon og at dette ville ta noen uker. Når våpenet var reparert fikk jeg mail fra forhandler med sporingsdata. Jeg fulgte våpenet fra Danmark til Norge og sendingen stoppet i den Norske tollen og der ble den liggende. Etter en uke tok jeg kontakt med Posten og spurte om hvorfor pakken ble liggende der. Fikk til svar fra posten om at de manglet original ervervstillatelse fra politiet og faktura som viser verdien på sendingen slik at de kunne fortolle sendingen. Jeg svarte at våpenet var registrert på meg og at en bekreftet kopi av mitt våpenkort lå ved sendingen. Dette hjalp ikke for posten, de trodde at jeg måtte ha en ny ervervstillatelse fra politiet. Jeg sendte en mail til tollmyndighetene i Oslo, med kopi av alle dokumentene fra den gangen våpenet ble kjøpt, samt kopi av våpenpasset og våpenkortet mitt. Etter noen purringer så begynte pakken å bevege seg igjen og et par dager etter så kunne jeg hente den hos posten. Hvis alt er i orden så kan det være litt å spare på å kjøpe i Danmark. Men er noe galt så blir det fort både dyrt og tungvindt. Jeg kjøper mine våpen i Norge hvis de er å få tak i, jeg har kjøpt 3 nye våpen i år 2 fra forhandlere i Norge og 1 fra Danmark.
  20. 35 caliber gas checks stemmer med en diameter på 9mm.
  21. Hei Patronene på bilde 1 til 5 ser ut som "vanlige" 9mm patroner (9x19, 9mm luger eller 9mm parabellum er vanlige navn på denne patronen) Kulene ser også ut til å være til 9mm, har du målt diameteren på dem? Kobber platene på bilde 19 kalles for gas check. Man bruker det når man støper kuler selv, de krympes bak på støpte blykuler. Dette er for å hindre blying i løpet, det brukes gjerne på kuler som skal ha en høy hastighet.
  22. Bring er for bedrifter. For privat sending så linker Bring deg videre til Posten sin nettside.
  23. Litt OT, men det var mye skriving om sending av våpen i post. Det er ikke lov å sende våpen til utlandet med posten, er den noen som vet hvordan man sender våpen til Danmark?
×
×
  • Create New...