Jump to content

Goldcup

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Goldcup's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvordan er Sphinx 3000 sammenlignet med Sig Sauer P226 X-five/six? Har selv en forespørsel ute på sistnevnte X-six (mastershop), jeg synes denne er utrolig god å skyte med.
  2. Goldcup

    S&W 586

    Grattis Mjøllner! Du har kjøpt helt maken revolver som jeg har selv! Jeg har fått filt vekk det røde kornet på min, i tillegg til bytte av fjærer og montasje av avtrekksstopp. Det er et svart Houge-grep på den også. Jammen begynner jeg å få til skytinga også, etter en del eksperimentering med ladninger! Baksiktet har jeg ikke rørt (ennå), men det har vært et problem med at ladninger i .38 med "tung" kule (dvs 158gr) har gått for høyt, selv med siktet skrudd helt ned. Med lettere kuler har det gått bra. Jeg lurer også på hvilket baksikte som går rett på ramma uten boring. Jeg tror også jeg må gjøre noe med selve avtrekkeren...Øverst på denne er en skarp kant. Når jeg skyter .357 har denne kanten en lei tendens til å "bite" i fingeren, og etter 20-30 skudd blør det.... Så, filing av avtrekker, eller nytt grep som bygger mer på back-strap'en er vel løsningen.
  3. Spent på å høre hva du får ut av kronografen din med den ladningen! Ref mitt tidligere innlegg så tror jeg ca 5,2gr N320 bør bli OK.
  4. Goldcup

    Sig Sauer P226

    Det er jo sant...Med finanskrise og greier, så sliter vel også våpenprodusenter. Da er det vel ingen grunn til å legge så stor vekt på det ryktet jeg hørte da. Skjønner du er fornøyd med din Lærlingen? Har du prøvd en X-Five og sammenlignet med den du har?
  5. Goldcup

    Sig Sauer P226

    Feriepenger og skattepenger er på veg, og med det kommer også lysta på noe nytt... Denne gangen en 9mm. For en god stund siden fikk jeg prøvd en Sig P226 X-Six black & white Mastershop edition, og den opplevelsen har jeg ikke glemt! Her om dagen hørte jeg et rykte om at Sig Sauer sliter økonomisk, og at på grunn av dette var et kjøp av et slikt våpen ikke å anbefale. Om det skulle gå riktig galt ville det kunne bety problemer med deler senere. Er det noe hold i denne uttalelsen?? Er det noen som har erfaringer med både X-Six og X-Five, og som kan si noe om forskjellene på disse? Våpenet vil bli brukt til klassen militær, og rekreasjonsskyting. På forhånd takk for hjelpen!
  6. Jeg har ladet kula du nevner, Frontier 200gr CMJ FP. Jeg brukte hylser fra geco og GFL, tennhetter fra winchester. Jeg brukte 5,0gr N320, COL 31,1mm. Jeg prøvde å kronografere denne, men fikk bare 2 målinger. Disse var 199m/s og 203m/s. Rimelig slappe ladninger altså! Jeg har konkludert med at dersom jeg kjøper flere slike kuler, skal kruttmengden økes noe. Presisjonen på ladningen er på 25m OK, men jeg mistenker at med så lav hastighet vil kulebanens parabelform være svært krum. Samme kruttladning er også prøvd på Kulegrossistens 200gr SWC, COL 31,6mm. Her gikk kronograferingen mye bedre, og jeg fikk et gjennomsnitt på 243,8m/s. God presisjon på 25m.
  7. Jeg har en revolver produsert av Forehand Arms Company med 3,5" løp i cal .38S&W. Dette er en 5-skudds DA, top-break revolver. Min oldefar kjøpte denne en gang på '30-tallet, mens han var "over-there" og jobbet. Min ser helt lik ut som denne: http://www.american-firearms.com/american-firearms/IE6/START.html og http://www.american-firearms.com/american-firearms/IE6/START.html Eneste forskjell jeg kan se fra revolveren på disse bildene og min, er at skjefteplatene på min har en annen merking. Materialet ser likt ut (bakelitt?), men merkene er som sagt anderledes. Min far har skutt ett skudd med den for noen år siden (med noe jeg tror er ammunisjon fra '30-tallet). Revolveren bærer preg av at den har ligget i mange år, og den har hatt rust (borte nå). Tønna er litt pussig, den roterer motsatt veg ift en moderne S&W. Videre er ikke tønna låst så lenge hanen er nede. Den kan lett snurres, helt til hanen spennes, eller man drar i avtrekkeren. Er det noen som vet mer om våpenet? Ble den tatt inn til Norge? En ca verdi? På forhånd takk!
  8. Dersom forfatteren av omtalte artikkel er/var importør av Star-presser forklarer jo det en hel del... Har forresten sett en Star-presse til salgs på Finn nå, men pris står ikke. Her er en link der Lee Classic Turret blir undersøkt under lupen: http://www.realguns.com/archives/122.htm Om man tar seg bryet med å lese alle 3 delene, ser man at kruttmålet får spesielt skryt. Jeg er enig med de som sier at man må være tilstede under ladingen! 100% oppmerksomhet behøves, om man lader på en enstasjonspresse, turret-presse, semi-progressiv eller progressiv presse. Det er tross alt eksplosiver som behandles, noe annet enn full konsentrasjon er galskap. I min klubb lades det med både Lee, RCBS, Hornady og Dillon (sikkert flere også...). Selv har jeg en Lee Turret (gammel type med 3 hull), og en Dillon 650. Sistnevnte ble kjøpt for å få opp ladetempoet. Min erfaring er at selv på 650'n må hodet være med hele tiden, det er fullt mulig å gjøre feil også her! Hva er forskjellen på en "Semi-progressiv" og "progressiv" presse? Jeg trodde at min 650 var progressiv, da hylseplata roterer når spaken opereres. Men i følge forfatteren i Skytternytt er det Dillon 1050 (husker ikke nummeret han skrev, men pressa fra Dillon han omtaler som progressiv finner jeg ikke på Dillon sine hjemmesider en gang) som er det...
  9. Responsen på denne tråden er det ingenting i vegen med, og vil snart overgå Skytternytt i seg selv! Vi kan kanskje konkludere med at smaken også her er som baken? Selv er jeg mest interessert i pistol, og saker relatert til det. Dermed skulle jeg ønske at hele bladet var viet dette. Men, siden bladet er et NSF medlemsblad, er det klart at det er flere grener innen sporten som skal dekkes. Personlig liker jeg å få bladet i posten. Jeg vil mye heller ha en papirutgave enn en nettutgave. Jeg leser fast Ladehjørnet, Det filosofiske hjørnet og eventuelle våpentester. I tillegg hender det jeg leser et par reportasjer/artikler om jeg finner de interessante. I 2007/2008 var det en føljetong med treningstips, denne likte jeg. Kvaliteten på artiklene kan nok diskuteres; det er både skrivefeil, gal setningsoppbygning og setninger uten mening i bladet, men det er vel heller ikke utdannede journalister som skriver. Jeg har da noen forslag til tema jeg kunne tenke meg å lese mer om: Enkelte her har kommentert de siste utgavers Ladehjørnet, der Star-pressa er viet endel spalteplass. Også jeg har reagert på dette, jeg har ikke en gang hørt om pressa. I siste nr ble Dillon nevnt, men den dillonpressa det ble skrevet om må være gammel. Jeg finner den ikke inne på Dillon sine sider en gang. Litt mer "oppdatert" info om presser hadde vært spennende. Svært mange pistolskyttere har en .22 til bane og finfelt. På markedet finnes det mange merker. Hva med en sammenligningstest? Og er en ny Benelli eller Pardini bedre enn gode gamle Unique? Samme test kunne vært gjort for .32 også. En slik test av .22 og .32 ville helt sikkert være til hjelp for mange som er i markedet for å kjøpe sitt første våpen. Test av potensielle revolverfeltvåpen hadde også vært av interesse. Både våpenet som sådan, men også hvilke ombygginger/endringer som anbefales utført, og som veldig mange gjør. Selv er jeg blitt bitt av 1911-basillen, så artikler om dette er helt klart av interesse (for meg!). Ulike ladninger til ulike kalibre er det sikkert flere som vil interessere seg for. Ellers er det kan hende mulig å kikke innom Kammeret.no og se hva som blir heftigst debbatert her. Da har man jo lett en ide om hva man kan skrive om i Skytternytt. Dette var da bare noe. Men, jeg har forståelse for at bladet skal tilfredsstille personer med andre interesser enn meg. Dermed er det ikke sikkert at jeg får dekket mitt behov kun gjennom Skytternytt.
  10. Med ladeutstyr regner jeg med du mener dier, presser etc? Hva med hylser og kuler? Er det restriksjoner på det? Om noen har fått handlet hylser og kuler fra USA til god pris og raskt levert, vil jeg gjerne få tipps om nettsteder og fremgangsmåte!
  11. Jeg har selv bestilt en Ruger Super Redhawk nylig, fra Rana jakt og villmark. Har hørt litt ymse om Raging Bull, og det kombinert med at bare Ruger har 6 skudd i tønna gjorde at valget ble som det ble. Raging Bull ser tøffere ut, men om ikke kvaliteten helt er der, så hjelper ikke det.
  12. Politiet har samtykket i kjøp, så nå må jeg ha litt ladeutstyr igjen. Er på utkikk etter et bra diesett til .454 Casull/45LC som skal brukes i Dillon XL650. Har sett disse fra Redding: http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=142937 Fra før har jeg Lee-dier til .45ACP og .38/.357, supplert med RCBS-krympedier. Ser at Lee sine er endel billigere. Er det noen god grunn til at Redding har dobbel pris i forhold til Lee?
  13. Jeg fikk bytta fjærer og satt på trykkpunktstift, samt fjernet det røde kornet på min 586-3 her i vår. Arbeidet ble gjort av en i klubben for ca 1k. Du kan sende meg PM så skal du få mer opplysninger.
  14. Fant denne lista på handloads.com: Bullet Acronyms BBWC Bevel Base Wadcutter BT Boat Tail, but when discussing handguns can be Black Talon BTHP Boat Tail Hollow Point FMJ Full Metal Jacket FP Flat Point GD Gold Dot HP (Speer) GS Golden Saber HP (Remington) HP Hollow Point HBWC Hollow Base Wadcutter HS Hydra Shok HP (Federal) J Jacketed JFP Jacketed Flat Point JHC Jacketed Hollow Cavity, Sierra jacketed hollow point JHP Jacketed Hollow Point Keith Keith designed LSWC L Lead LBT Lead Bullet Technology LFN Long Flat Nose (LBT design) LFP Lead Flat Point LRN Lead Round Nose LSWC Lead Semi-Wadcutter LSWC-GC Lead Semi-Wadcutter Gas Checked LWC Lead WadCutter LTC Lead Truncated Cone RN Round Nose RNFP Round Nose Flat Point SJ Semi Jacketed SJHP Semi Jacketed Hollow Point SP Soft Point ST Silver Tip HP (Winchester) SWC Semi Wadcutter TC Truncated Cone TMJ Total Metal Jacket WC WadCutter WLN Wide Long Nose (LBT design) XTP Extreme Terminal Performance, Hornady jackated hollow point
  15. S.O.N: Jeg startet ladekarrieren min med en Lee Turret jeg arvet av min far. Denne har 3 stasjoner (men kan oppgraderes til 4). Sammen med denne har jeg en RCBS skålvekt (505 tror jeg den heter) og en Lyman kruttdispenser. For å slippe og måtte fikkle med hver enkelt tennhette, fikk jeg tak i tennhettemagasin fra Midway. Denne funker helt OK, kosta vel ca 350kr. Dette var inkludert nødvendig ombyggingsutstyr til pressa (det ene staget på pressa måtte byttes). Etterhvert flytta jeg kruttdispenseren fra bordkanten, og satte denne oppå ekspanderdien (som også har kruttpåfyllingsadapter). Jeg lader .38 og .45ACP. Oppsettet fungerte helt fint, men det gikk veldig sakte! Jeg fant ut etterhvert at ved å bruke turreten som en-stasjonspresse gikk det litt raskere. Det vil si at jeg tok alle hylsene jeg skulle lade gjennom en die, før jeg roterte turreten til neste stasjon og fortsatte. På denne måten klarte jeg vel ca 50 patroner i timen. Ingen voldsom hastighet akkurat... Noe av årsaken til denne hastigheten var at jeg kontrollveide hver 5. eller 10. kruttporsjon. Dette var nok litt overkill, kruttdispenseren slapp presist hver gang (men jeg var ikke helt fortrolig med den, og ville være sikker). Problemet mitt ble at ladekapasiteten satte en begrensning på min skyteaktivitet. I vår gikk jeg derfor til anskaffelse av en Dillon 650. Ja, investeringen ble kan hende betydelig, men etter mye lesing på nett og prat med andre skyttere, forstod jeg at Dillon nok var merket å gå for. Jeg likte at denne har kruttnivåsjekker (for å bli varslet ved 0-ladninger eller x2-ladninger), samt plass til krympedie. Det eneste jeg har å utsette på den er at det tar litt tid og verktøybruk for å skifte mellom .38 og .45ACP. På den annen side kan jeg nå lade så mye i gangen, at jeg ikke trenger å bytte kaliber hver uke. Videre er det uvant med tennhetterør, dette er litt mer omstendelig å bruke enn Lee sin løsning på turreten. Ladehastigheten kommer lett opp i 100 på 10-15 min. Det er vel ikke rettferdig å sammenligne disse to pressene direkte. Men, kvalitetsinntrykket på Dillonpressa er helt enorm! Bare emballasjen av pressa er en historie for seg, og vekta er betydelig! Som flere andre har sagt er valg av presse avhengig av behov. Selv får jeg nå dekket mitt behov, og ladekapasitet er ikke lenger noen begrensning for min skyteaktivitet. Lykke til!
×
×
  • Create New...