Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

når vi snakker om lys på revaåte:

 

jeg har ei ødemarksåte å har tenkt å sette opp denne når snøen forsvinner:

 

http://cgi.ebay.com/20-Watt-Solar-Power ... 230bf48238

 

Har fått den nå og den lyser hvertfall godt men vet ikke helt hvordan reven vil like den..

 

mange som sier de kan slå på lyset når reven er der så dette burde vel gå??

Link to comment
Share on other sites

hmmmm....skeptisk.. :o

seer for meg at mikkel vil ta halen mellom beina å springe som fan om du setter lyset på han. Går kansje noen sekunder, men du må jo først se at den kommer på åta. Å ser du først det, ja så er det nok lys.....

Men vet jo aldrig, tok i allefall noen dager fra jeg satte permanent lys på åta til den kom helt fram.

Link to comment
Share on other sites

Jaja... I dag var vi ute på hi-jakt igjen. Starta bra med været i dag tidlig fra kl 7 og t.o.m halv 9 ca, så stakk dæven meg sola opp. Men vi prøvde allikevel i håp om at reven kanskje kunne ligge inne allikavel.

Første hiet vi kom til hadde reven ligget oppå hiet når vi kom gåendes, og når den ble var i oss, hadde den gått ned på baksiden og gått inn i hiet. Vi slapp på bikkja og det gikk ikke lenge før det stakk opp et hode max 3m foran meg. Den tittet på en kompis lenge, men gjorde jeg ÈN litt brå bevegelse, så tittet den meg rett i øynene, og så smatt den inn i hiet igjen. Før vi posterte oss ut fikk jeg beskjed om å la reven gå rundt 3-4 meter før jeg skjøyt, hvertfall så jeg så at bikkja ikke hang i halen på reven så det kunne gå utover bikkja. Hadde jeg tenkt såpass langt der og da, hadde jeg fått skutt rev. Kunne ha skutt den i huet, jeg tenkte ikke såpass akkurat da på at jeg antageligvis hørt knurring eller lignende hadde hunden vært like etter den.

Men denne reven, den SKULLE ikke ut, den hadde ant. ikke kommet ut heller.

Så i dag var det litt min "skyld" at det ikke ble noe rev, men jeg hadde nok angret mere om jeg hadde skutt hunden.

 

Knakk kragebeinet tvers av på midten i skibakken senere i dag også, så blir LENGE til neste jakt...................

Link to comment
Share on other sites

når vi snakker om lys på revaåte:

 

jeg har ei ødemarksåte å har tenkt å sette opp denne når snøen forsvinner:

 

http://cgi.ebay.com/20-Watt-Solar-Power ... 230bf48238" target="_blank" target="_blank

 

Har fått den nå og den lyser hvertfall godt men vet ikke helt hvordan reven vil like den..

 

mange som sier de kan slå på lyset når reven er der så dette burde vel gå??

Tja først må du vel bygge en hytte, hus eller låve, siden lys kun er tillat om det er fastmontert på en vegg...

Link to comment
Share on other sites

Har Rev helt inntil kjøkkenvinduet her ofte,om det er noe som blir kasta ut av vinduet..I natt har den igjen gravd opp mat på andre sia av huset,inngangspartiet 8m fra døra i fullt lys!Og vanligvis er åte mitt 20m fra huset.Så nei,tror ikke du har åta for nært,om det ikke er spesielt sky Rev du har der da,den må jo bli vant og trygg først og!

Link to comment
Share on other sites

Kommer an hvordan du bor det.. Bor du midt i Oslo sentrum så er 40m litt for kort :wink:

 

Bor du litt øde slik som meg så er 40m mer en nok!:)

 

Jeg og min onkel har åtene på haglehold fra husene og der har det blir skutt et 3 sifferet antall rev siste åra:)

 

Bor i Selbu i trøndelag så er ganske øde ja! :P

 

Men bør jeg la lyskasteren stå på hele natten slik at reven venner seg til dt og?!

 

 

kan også hende du har en revir hevdene hann der som er litt mer skeptisk til åta

 

Var en hann jeg så natta til igår ja! Da bør jeg vel la den venne seg til åta litt først?

Link to comment
Share on other sites

men til dere som har sensor eller lys bare på når det blir mørkt, blir ikke reven skeptisk da ???

Har selv en tusenmeter som jeg har koblet trafo til. Å den står på 24/7. så nå bryr ikke reven seg om det i det hele tatt. Merket også at den ble mindre skeptisk da den fikk litt rødt ho***lys :lol: kuttet ei rød blastbøtte å tredde over den. Ble veldig skjermet belysning, men nok til å se veldig bra. Både i håndkikkert å siktet.

Link to comment
Share on other sites

forsjellen på en hann å en ho rev er vel ganske innlysende.....hannreven har "tisselur" som en hannhund, mens ho reven har " tisshøne" som en tispe :lol: men helt klart vanskelig om dem fortsatt er i livet å se forsjellen. Men hannene skal jo være litt større å kraftigere.

Er litt imponert over drivway patrolen..... den slo ut på gra månsen til naboen nettop :D selv om den satt helt nede i hullet som åta ligger i. Regnet med at det var noe muffins siden det var så tidlig på dagen, så børsa blei ikke ladet heller :lol:

Link to comment
Share on other sites

ja, du skal kunne se det på den måten også, men som sakt.....er veldig vanskelig i di få sekundene du ser den på åta. Men om du tenker på hunder eller katter, så er det jo samme som skiller hann og ho......nemlig at hanner er kraftiger bygd.

Tror nok mange av dem som sier at dem så en svæææær hann på åte 300 meter unna midt på natten, like ofte ser en tispe.

Link to comment
Share on other sites

hadde tenkt meg ut på åte i dag da det er kommet noen cm med nysnø i natt, men no har det begynt og regne kraftig..

så det eg lurer på er om det i det heile tatt er vits og sette seg ut på åte i regn og eit par pluss grader?

har vert ein periode her ukes tid med grader mellom 5-15 minus nattes tid og rundt 1-5 minus dagtid til informasjon

Link to comment
Share on other sites

er vel på tide med en liten oppdatering her, har jo gått en hel uke siden sist :oops: en rev datt i går kveld sånn ca 21:52 det er nesten på minuttet samme tidspunkt som jeg skøyt en rev på forje torsdag :shock: reven var en årsvalp (Tispe). det ble også sendt inn prøver fra denne reven som en del av det og finne ut mer om dvergbendelorm som ble funnet i sverige for ikke lenge siden. Dette var rev nr 19 totalt på glugga siden 20 nov i fjor, og min rev nr 14, så begynner og bli et par rev :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Fikk tatt en fin tispe på 4,7 kg i natt, kl 0117. Har hatt rev på samme åte sist natt, men fikk den ikke inn i skuddlys. Justerte lyskilden, erstattet liten lampe med 5oow arbeidslys, og det gjorde susen. Fikk satt lyskilden slik at jeg havnet godt i skyggen av lyset. Det har vært mye aktivitet på åte, men stort sett fugl. Etterfylte med pølsebiter og buljong på ettermiddagen for å gjøre ting mer attraktiv. Skuddhold er ca 70 meter. Reven var ikke påvirket av lyset på åte.

 

Reven er flådd, men nå kommer utfordringen. Leker med tanken på å lage revlue, men mangler kompetansen for siste fase. Har lagt pelsen i grovsalt, men hva gjøres så? Hvor lenge i salt? Hvilken temperatur? Noe jeg bør sjekke for å være sikker på at alt ligger i salt?

Link to comment
Share on other sites

Begynner å bli lit frustrert nå :(. Har et åte som har ligget nesten urørt i hele vinter. Åte er på ca 90 meter og ligger bak et sauefjøs hvor ofte reven ferdes. Lyset er en 1000 meter på omformer. For 3 netter siden gikk pære og vips så så det ut som om det hadde vært en flokk på åta. Den/de har herja og gravd tuneller og ganger "overalt". Fikk reparert lyset i går og i natt var det helt daut igjen :?. Har flere åter og der bryr den seg ikek om lyset. Hva kan jeg gjøre? HAr ingen mulighet til å se noe uten lys. Vurderer å flytte åta. Andre forslag? Hr nå vridd på lyset sli kat åta bare er i strølyset så jeg kan skimte det. Mistenker en slu gammel revir hanne. For det forsvinner flere lam hvert år hos denne bonden og det rett rundt fjøset.

Link to comment
Share on other sites

når du salter skinn er det viktig at du får salt i alle kriker å kroker av skinnet. Viktige plasser er rompa og ytterst i føttene. Aller helst burde skinnet vært skrapet innvendig først, sånn at allt fettet ble fjernet. så må det ligge noen dager i salt, akkurat hvor lenge vet jeg ikke. Men skal vel ikke så mye til tror jeg.

Hva du vil gjøre med det etterpå er jo smak å behag. Om du bare tar det ut av saltet å spiler det opp, så vil du få et holdbart skinn, men det vil bli ganske hardt.

Vet at du får kjøpt noe greier på apoteket som du kan sette inn skinnet med slik at det blir mykt. Men husker ikke navnet.

Når jeg var liten så hadde vi mye kaniner, å min mor brukte kaninskinn til mange ting. Men hun bare skrapet disse før dem ble tørket på store "taner"

Så bearbeidet hun bare skinnet etterpå. Det var jo helt stivt før hun begynte, men hun bare rullet å gned kjøttsiden mot hverandre til det ble mykt igjen.

Link to comment
Share on other sites

Tålmodighet, tålmodighet mine venner....bilder kommer :lol:

Har lyset skrudd fast på en av kraftlagets stolper ca 20m fra huset :shock: (joda, vet det skal være fast på huset, men er jo forbindelse mellom stolpen via strengene som er montert i veggen :lol: )

fra lyset til åta er det ca 30m, å den lyser nok opp til at jeg har skytelys.

Link to comment
Share on other sites

er nok rundt 60m vil jeg tro til åta fra vinduet. Men ingen problem å få den til å lyse lengre heller, bare stille den opp. På alle tusenmetrer er det jo et kuleledd som dem skal kunne justeres med. Dette kuleleddet sveiste jeg fast på en stor "fransk skru" så skrudde jeg skruen godt inn i stolpen. Så jeg har all mulighet til å vri å flytte på lyset. Fordelen er jo at den bruker lite strøm da det bare er 12w pære i den. å ikke minst så står den stødig selv om det kommer en skikkelig peisar :lol:

Link to comment
Share on other sites

har ca 90 meter Polar. Men dette gjelder kun den ene åta. på de 2 andre kommer reven med samme belysning, så det er noe rart her. Den ene åta er belyst med ei gass pære, slike som de gamle gate lysa hadde. den lyser jo opp hele heia. Og det andre er på 35 meter og har en 1000 meter rett på. Kun dette åte her på 90 meter skyr reven lyset som pesten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...