Jump to content

Ervervet pga affeksjon - ikke tillatt som bruksvåpen


Harefrøken

Recommended Posts

Uten at jeg på stående fot kan vise til hjemlene i lov/forskrift/rundskriv, er det en bestemmelse som sier noe om at det kan gies erhverstillatelse i forbindelse med arv, men at denne tillatelsen kan gis en avskjæring i forhold til bruken av våpenet. Du vil finne samme parallellen i forbindelse med samlevåpen som unntaksvis kan benyttes til "prøveskyting". Jeg tror teksten kan finnes i ett samlerundskriv fra 92 eller 94, men er kun støttet av hukommelsen...

 

En tolkning av dette vil jo være at du ikke kan bruke .22 riflen som vanlig bruksvåpen og at du hvis du vil trene med .22 må kjøpe ett nytt gevær til bruk, mens du fritt kan bruke .308 og derfor ikke kan erhverve ett våpen til etcetera....

Link to comment
Share on other sites

Min far eier et par "tyskerdrepere" arvet fra sin far. Der er det anmerket i våpenkortet at de er "affeksjonsvåpen" og kortet er ikke gyldig til innkjøp av ammunisjon.

Det er ikke uvanelig at våpen ervervet med affeksjon som behov ikke er tillat å skyte med, men i dette tillfelle er arvtaker medlem av et skytterlag.

Kan det være slik at Harefrøken`s mor er medlem av et skytterlag som ikke har skyting med .22 på sitt program? Det høres rart ut, men man vet aldri. Jeg heller til å tro at det er en feil med et av våpenkortene (ikke uvanlig).

Link to comment
Share on other sites

Men kan du ikke låne 308en da, den er jo mye gøyere og smelle med og da får du mere kruttlukt oxå :D

 

Kan sikkert låne den 22 men det er vel ikke vits siden dere ikke får handlet ammo på våpen kortet.

 

Jo 308 er MYE kraftigere en 22.

 

Med skytterlagets anbefalinger, og at hun har vært på noen skytestevner i løpet av en hvis periode, så skulle vel ikke det være noen affeksjonsverdi våpen.. så san du ikke har bedt om dette selv...

Link to comment
Share on other sites

Det ganske normalt at våpen som er ervert av affeksjonsverdi (normalt gjennom arv) har merket på våpenkort "ikke til bruk/affeksjon" dette i hht. rundskriv 2002/41.

 

Dersom arvelater var medlem av en godkjent skytterorganisasjon der slike våpen inngår i skyteprogrammet da hun arvet våpenene er det ingen grunn til å påfør den "ikke til bruk/affeksjon" i merknadsfeltet på våpenkortet.

 

Dersom arvelateren er fremdeles medlem av skytterlaget den enkleste vil være å få bekreftet fra skytterlaget at salongrifle er tillatt brukt i deres konkurranser og få fjernet "ikke til bruk/affeksjon" fra våpenkortet.

 

Den påføring "ikke til bruk/affeksjon" er kun ment for våpenets eier. Dersom noen låner våpenet kan de benytter det lovlig til f.eks. småviltjakt, eller øvelses- og konkurranskyting, dersom låneren har gyldig jegeravgiftskort eller er medlem av en godkjent skytterorgaisasjon der slike våpen inngår i skyteprogrammet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det var hyggelig at det ordnet seg for deg, Frk. Hare :) Det ville være veldig hyggelig om du stakk innom og fortalte hvordan det gikk etterhvert med jegerkarrièren. Bare pass deg for alle Jeger Bom-Bom'ene her inne; noen av dem tror de er veldig farlige for små (hare)frøkener, voff-voff! (men egentlig er de nokså harmløse og trenger ofte hjelp til å lade børsa så skuddet går i riktig retning) :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...