Jump to content

Varm lunch på banen, penger i klubbkassa.


einherje

Recommended Posts

Alle som reiser rundt på stevner, det være seg pistol eller rifle, vet at det alltid er dødtid på stevner. Hva gjør skytterne for å roe ned nervene, fordrive tid, vente, vente og vente? Jo, de drikker kaffe, spiser vafler og spiser lunkne pølser med tørre brød. Man skulle nesten tro at skyttere ikke tålte annen mat enn vafler og pølser.

Kassereren i vårt skytterlag har lenge truet oss med kakelotterier, bingo, loppemarked og det som verre er. I desperasjon fant vi ut at det måtte være en bedre løsning på å sikre daglig drift. Før neste store stevne (vår målestokk) fant vi ut at vi skulle prøve noe nytt: Mat på banen.

Jeg hadde akkurat kjøpt ny vakumpakker, http://www.jaktogfritid.no/shopelement. ... 3&pid=3701

med kokeposer. Med trussel om å sitte på coopen med kakelodd hengende over hodet, tok vi (meg og to andre, late skytterkollegaer) en samling(og initiativ) hjemme hos meg to dager før et stevne der vi regnet med mange starter og mye ventetid. Med mye bannskap, grønnsaker, svineknoker og pølser, litt øl og akevitt kokte vi lapskaus i de sene nattetimer. Samtidig løste vi en del verdensproblemer, la opp taktikken for stevnet, og det kan hende at vi i vanvare baksnakket noen. Lapskausen ble fordelt i porsjonspakker, og vakumpakket og lagt i kjøleskap. På stevnedagen var vi på coopen og kjøpte småbeger med tyttebær og småpakker med flatbrød.

På stevnedagen passet vi på at det alltid lå en pose med lapskaus i vannet i pølsegryta i kiosken, og at papptallerkener og bestikk var til stede.Vi sørget også for salt og pepper til de trengende. Etter sigende ble det en suksess! Kiosken solgte hele produksjonen vår. Det var jo litt dumt, for det har hengt ved oss siden. Vi har måttet utvide menyen. Nå må vi desverre lage Finnbiff, Risotto og Biffsnadder i tillegg. Alt vakumpakket og klart for varming i pølsegryta. Som om ikke det er nok, må vi i tillegg koke ris og legge i porsjonspakker som tilbehør Finnbiffen og Biffsnadderen. Det er et hælvete, men vi står han av, takket være det sosiale, akevitten og øllen. Nå er vi, takket være kassereren i laget, på utkikk etter flere lettvinte ting vi kan prefabrikere, vakumpakke, og servere. Noen som har tips??

Link to comment
Share on other sites

Hørtes jævlig godt ut alt det der i kulda.

Hva med å utvide med Chili con Carne, kanskje noe asiatisk kyllinggreier med sweet and sour, kylling i karri? Baccalao burde funke?

 

Alt dette kan lages i 30-liters gryta til mor, samt krever kun at du sitter og ser på mens det putrer :D

Link to comment
Share on other sites

Kva med kylling/hønse gryte med karri ? I dag bruker vel ikkje så mange høner lenger, dei må koke minst 2 timer før du kan dra dei frå kverandre og du får kylling ferdig grilla til samme prisen. Fordelen med høna er at du då har god kraft og grunnlag til sausen etter den er kokt, men du har igjen hønsebuljong til å hjelpe med.

Berre pass på å nett rør inni kyllingen i gryta rett før den er klar, den skal ikkje putre lenge, då har du sånne kjøttfibre i gryta og ikkje små delikate biter med kyllingkjøtt. :)

 

NB! Hvis du får tak i ein litt meir smakfull karri, feks på ein innvandrer butikk, som er mild, så ville eg ha brukt den, den gjer ein litt annen smak enn Blackboy og Santa Maria sin...

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. :)

Vi tar 70,- pr porsjon mat. Pølsene ligger på 20,-. Er vi heldige med innkjøpene av råvarer, går vi i pluss etter 5-6 solgte porsjoner.

Det har til og med hendt at skyttere har kommet innom på slutten av dagen og kjøpt 4 porsjoner med et eller annet, for så å dra hjem og imponere sin bedre halvdel med middag. Før påske i fjor kjøpte enkelte med seg flere poser som de tok med til fjells. :) Vi oppdaget fort at porsjonene vi lagde ble for store for barn. Mye mat gikk til spille. Svaret ble barneporsjoner.

Ser for meg at både chilli con carne og fjærfe i karri kan bli slagere. Det må selvfølgelig prøves.

 

Hvis noen har tenkt å ta opp ideen er det et par ting (formaliteter) dere bør tenke på først: (ble minnet om det på PM :) Takk)

Hør med kommunen dere bor i, om de har noen regler, evt. krav om bevilling før dere starter opp med servering.

På hjemmesidene til Mattilsynet ligger det et skjema som skal fylles ut og sendes. Dere skal ha fått Go fra dem før dere tar løs. Hvis dere serverer "av og til" må dere fylle ut skjemaet før hvert stevne. Hvis dere ser for dere fast servering, så holder det med en søknad.

Før regnskap.

Til slutt: Hygiene, hygiene og hygiene.

NB! Skjemaet til mattilsynet skal etter sigende inn selv om dere bare serverer pølser i brød.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...