Bjørn Dybvik Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Jeg pleier ofte å skjære ei flis eller to av biffen og spise før jeg steker kjøttet. Det jeg lurer på er om dette kanskje ikke er helsekost akkurat? Gjorde det ofte med kjøttdeig også før, men kuttet det ut da jeg hørte at det hvertfall ikke var bra. Har aldri blitt dårlig av det før, men kan jo ha vært heldig Så det jeg lurer på er om dette er veldig risikabelt å gjøre, og hva kan man i så fall risikere? Dette gjelder oksekjøtt kjøpt i butikk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dridungen Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Kjøttdeig er så ille for da blir utsiden med bakterier kvernet inn i ei stor smørje. Nå vet ikke jeg hvor mye bakterier det er på kjøtt ellers men utsiden er vel der det kan være bakterier. Kommer mye ann på åssen kjøtt, alder osv? Ellers er ikke rått kjøtt like enkelt å fordøye og dermed blir ikke like mye næring fanget opp. Mener har hørt det om kjøttdeig og fordøyelsen ganske åpent en eller annen gang hvertfall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Kjøttdeig er ikke å anbefale uten at den er stekt. Det er jo påvist koliforme bakterier (Endetarmsbakterier) i kjøttdeig flere ganger i det siste. Men kjøtt er i grunnen sterilt, men det blir jo "Forurenset" med kniv som skjærer fra utsiden og inn i kjøttet. Men rått kjøtt spiser jeg ganske ofte. (Ikke som et måltid altså) Men på jobb så sjekkes kjøttet i rå tilstand vet at man skjærer en flis og prøver seg på. Dette gir en pekepinn om hvordan vi tilbereder det. (Tenker på hvor lenge det stekes og hvilken temp og hvor mye luftfuktighet vi vil tilføre osv...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Gjer det gjerne med hjortekjøtet kor eg sjølv har kontroll med heile prosessen frå skog til steikepanne. Gjer det ikkje med kjøpt kjøt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Jeg tilbereder biff tartar og spiser det med største velbehag, har aldri hatt noen "bieffekter" av det. Men jeg kjøper alltid råvarene i en butikk med god ferskvareavdeling eller i spesialforretning. Råvaren er da enten ytrefilet som de maler opp for meg mens jeg venter eller biffdeig som er malt samme dag, altså rent kjøtt uten tilsetninger. I kjøttdeigen aner du ikke hva de har blandet inn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjørn Dybvik Posted December 11, 2009 Author Share Posted December 11, 2009 Dette var jo litt betryggende lesning For jeg sliter nemlig med å holde meg unna en smaksprøve eller fire hvis jeg skal steke biff Røyk med en halv ytrefilet i går kveld før de gikk i panna. Men er det tryggere hvis kjøttet har vært fryst først? Det må jo tines opp på riktig måte, men kan man ta knekken på det som måtte finnes av bakterier ved frysing? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Eg brukar alltid å lage gryte av hjortehjerte siste dagen på jegerprøvekursa. Dei som vil, får smake seg ein firkant rått hjortehjerte..... Dei fleste smakar når eg gjer det først Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 kan man ta knekken på det som måtte finnes av bakterier ved frysing?Nei. Det eneste man kverker ved frysing er de små rundormene som kan gi magetrøbbel når du lager gravlaks. Bakteriene går bare i dvale og er like friske når de tiner opp igjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Sako har helt rett, bakteriene går bare i dvale og våkner til når du tiner det opp igjenn. Eneste du blir kvitt er snyltere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.