687eell Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Har nettop byggd meg et lite røykeri, og lurer litt på hva slags spon som er best å bruke. Har hørt at older skal være bra. Har i så fall tilgang på spon fra svartor, men det er kanskje ikke det samme som older? Det hadde vært interressant å fått noen tips hva andre bruker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplex Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Til ørret/røye/laks bruker jeg eikespon og frisk einer. Veldig fornøyd med denne blandingen. Til kjøtt har jeg bare brukt eikespon. Vet at mange bruker bøk, older, svartor. Older er vel det treslaget som gir minst varme av de aktuelle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Brukar tørr orre/olderspon på kjøtt, og blanding av orre/olderspon og einer/sprake på fisk.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobis Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Har stort sett brukt eikespon innblandet noe einerspon til røyking av ørret og laks (har enda ikke røkt kjøtt) og dette gir veldig godt resultat synes nå jeg. Jeg har sett spon laget av kirsebærtre i velasorterte sportsfiskebutikker. Noen som har prøvd dette? synes selv det kan høres litt spennende ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrono Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Er den sponen en får kjøpt på Clas Ohlson og Biltema noe tess? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Er den sponen en får kjøpt på Clas Ohlson og Biltema noe tess? Er for det meste Or / Older - (Alspån er svens og betyr OR OLDER). Helt grei spon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.