Jump to content

Igjen fra drivjakt i Polen


358 Win

Recommended Posts

Halv sju i morra tidlig reiser vi på 4 dagers drivjakt i Polen. :D I fjor hadde vi med Morten Brekke fra Taiga media med å filmet , og filmen kom ut på vårparten på villmarksmessa . Den heter "Drivjaktfeber". Håper han skal med i år også , er utrolig artig med slik dokumentasjon på jaktopplevelsen.

Skal skrive rapport her på kammeret når jeg kommer hjem!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Morten Brekke er ein venn av meg, og han snakka om fleire turar til Polen no i november og desember. Så du skal ikkje sjå vekk frå at han er med på laget denne gongen óg. Eg såg óg filmen "Drivjaktfeber" når han var her i oktober og filma hjortejakt, mykje skyting på den filmen var det iallfall. Håpar på oppfølgar ila. neste år.

Link to comment
Share on other sites

Da var vi kommet hjem igjen. Fikk et uventet opphold på Kastrup på 10 timer på veg ned pga. tåke i Gdansk men stemningen var høy så det husker vi ikke noe særlig av :lol:

Vi ankom reviret i 20.00 tiden samme kvelden og gikk rett i seng. Halv 8 neste morgen var det oppstilling etter en god frokost der vi bodde. Gjennomgang av jaktregler og avskytingsplan. De fleste av oss hadde ikke tenkt å skyte rådyr så resutatet første dagen var bare 4 gris og 3 rådyr men kunne sikkert skutt 100 rådyr til. Noen hjort så vi men ikke mange.

Neste dag var i samme reviret. Ikke allverden med gris her heller men enorme mengder med rådyr. Noe av problemet var de enorme maisåkrene som sikkert var 2 meter høye og som grisen stod i også om dagen. Vi så også mere hjort denne dagen. Organiseringa var grei nok men vi hadde vært borti bedre. Husker ikke nøyaktig hva som ble skutt men vi hadde 15 stk dyr etter disse 2 dagene. 10 og 11 drev pr dag.

Samme kvelden flyttet vi til et annet revir 2 timer unna. Halv 8 neste morgen var det møte med jaktklubben og allerede da forstod vi at dette var bedre organisert og med flere drivere. En annen ting som var spesiellt her var at driverene gikk stort sett stille gjennom drevene med den følgen at dyra stort sett kom roligere hvis ikke de ble presset mot slutten av drevet. En annen ting var at etter hvert drev flyttet vi til et nytt område slik at de ikke hadde 2 drev i samme område. De drev også bare områder de visste det stod gris i. Og for noen mengder med gris. Jeg var på drivjakt i Polen for 5. gang og har aldri opplevd maken. Det hadde heller ikke andre som hadde vært på mange flere drivjakter. Flokker på 10-40 gris kom sprutende ut av plantefeltene men også flere enslige stor galter . Noe hjort var det også og selvsagt rådyr men ikke i store mengder. De fant også fort ut at vi begrenset rådyrskytingen pga faren for å skyte bukk uten gevir og da ble det sånn at hadde rådyra ikke gevir var det fritt frem.

Det var heller ikke bot for å skyte sugge så fikk man se en gris var det bare å klemme på men vi ungikk selvsagt å skyte sugge fra unger.

På disse 2 dagene fikk vi 30 villt , mest gris men 3 hjort og en håndfull rådyr. Det burde lagt i hverfall det dobbelte men store flokker til skyttere med boltrifler begrenser antallet , uten at det er et mål i seg selv. Vi var også bare 9 jeger så hadde vi vært 12-14 hadde det blitt skutt adskillig mer da vi ikke hadde "råd" til bakposting. Dette var i allefall en opplevelse som jeg aldri glemmer og hele gruppen var fast bestemt på å tilbake neste år. Jeg skjøt forresten 11 dyr.(4 gris derav 2 stor galter , en spisshjort og 6 rådyr) En kamerat skrev opp hvor mange dyr han så i hvert drev og oppsummering etter 4 dager var 175 dyr og vi andre så nok noe av det samme

En ting jeg synes jeg kan nevne at jaktetikken til oss nordmenn er ganske høy sammenlignet med de lokale. Hadde med meg han som satt ut postrekka på post noen ganger og han skjønte ikke bæret av at jeg ikke skjøt på en hjorte flokk som sprang på et jorde ca 300 meter borte og der var også flere eksempler på det samme.

Morten Brekke var med i år også og fikk filmet mange skuddsener som kommer i "Drivjaktfeber 2 "

Kan også nevne at turmessig hadde vi det helt topp og vi bodde på rom med hotellstandard. Tom Jensen (Safari Management) er utrolig hyggelig å reise med og ordner opp uansett hva det måtte være

Skal prøve å legge ut bilder senere

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

polen2009013.jpg

 

Du har brukt adressa oppe i søkefeltet når du la inn bildene dine.

Høyreklikk isteden på bildet ditt,velg properties/egenskaper og kopier den adressa som kommer i den grå boksen.

Når du skriver innlegget ditt så trykker du på den kodeknappen som heter Img og limer inn adressa fra bildet. Om du siterer innlegget mitt, vil du se hvordan det skal se ut.

 

Edit: Litt seint ute

Link to comment
Share on other sites

Glimrende . Takk for hjelpa. :D

Venter på endel bilder fra de andre også som jeg skal prøve å legge ut. Kan også nevne at vi skal av gårde neste år også. Til den plassen vi var de 2 siste dagene i år og 2 dager dager til en annen plass som skal være minst like bra med gris. Hele gruppa som var med i år sa de skulle være med men det er fortsatt plass til 3-4 mann til så hvis noen vurderer drivjakt i 2010 er det bare å hive seg med!

Link to comment
Share on other sites

Polen her kommer jeg :D

Yes. ti min. til avreise til Gardemoen.

Jaktfeberen slitter i kroppen. gleder meg som et barn på julekvelden.

Endelig etter uker med venting, tiden etter elgjakta har vært lang.

 

Hvordan gikk denne drivjakta?? Hvem reiste dere med?

Link to comment
Share on other sites

Så var det vanlige problemet med at bildene er for "store" for å få inn på galleriet. Kan noen hjelpe?

 

En veldig lett måte å krympe bilder på er dette:

 

Merk alle bildene du ønsker å krympe og høyreklikk, så velger du "send til e-post mottager, så får du spørsmål om du vil krympe eller beholde str på bildene, og ev hvor mye(det siste hvis du har vista) Etter litt kommer e-postprogrammet ditt opp (det trenger ikke være noen aktiv konto der heller) der ser du filene dine ferdig krympa. Så merker du alle og drar de ut på skrivebrodet eller i en mappe du har laget.

 

Det tar deg 15 sekunder når du har gjort dette noen ganger. Uansett om du merker 1 eller 100 bilder.

 

Bare husk at det er greit å legge de krympa bildene i en egen mappe på skrivebordet. Etter du er ferdig kan du ev slette hele mappa (ferdig med å legge de ut på internett)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...