Jump to content

D52

Members
  • Posts

    1,124
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

D52's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det var jo en sak i 2004. I Tromsø.... Det er jo noen år siden, men det var en Polis som knerta eksen, og seg selv...
  2. De er jo som folk flest. Er ikke lenge siden en Politimann hentet ut tjenestevåpenet sitt på Stovner... Og noen husker jo hvordan det gikk..
  3. så lenge folk klarer å holde seg til sak er det ingen grunn til at den skal stenges. Da kan man jo vinkle det dit at man driver med sensur. Vet ikke om det er spesielt lurt om det hadde dukket opp p Aftenposten eller VG ? "Våpeneiere tier og fornekter" eller "våpeneiere nekter allmennheten innsyn" etc etc Det er jo flott ? Da viser man virkelig at her prøver man å skjule noget, eller tie noget....
  4. Jeg tror ikke en endret våpenlov er begrunnet i "våpenangst" altså
  5. https://www.facebook.com/pages/Krapfoss ... 5057718407 De skriver på Facebook (var det jeg fant først) dette: Vi er tilsluttet NSF og NIF.Vi rekrutterer skyttere til Olympiske grener.Det er 10m luft og 50m Kal.22. Vi tilbyr både rifle og pistol skyting.
  6. Ja skal gå dit å se. Jeg var der å titta for en stund siden, men tenkte ikke på å sjekke det. Får uansett inn en ny PCP luftpistol om kort tid. Har ventet på den siden Juni, så det blir fint. Så ev kan jeg jo bruke den.
  7. Blir skuddpremie regnet som skattbar inntekt hvis man overstiger en viss sum ?
  8. Det dreier seg ikke bare om det Hassel Prøv å se litt lengre enn nesetippen da
  9. Men folk gjør det alikevel. Hvorfor er folk så imot et bedre register/registrering ang våpen ? Jo, for da kan de ikke lengre gjøre som de vil ? Man følger jo alle prosedyrer for å skaffe seg det/de. Hvorfor skal man da plutselig være helt på tuppa når det snakkes om dette ?
  10. Er det ikke greit med åpenhet i slike saker ? Det er jo ikke rart at man ønsker mer kontroll når mange skyttere og jegere ønsker alle slike saker lagt døde og begravet, slik at de kan få luske rundt i all hemmelighet med det de har av skytevåpen. Det er hva jeg kan tenke meg at mange tror om jegere og skyttere. Det blir litt som med UFO historier. Når folk ikke vet er det lett å finne på saker og ting. Hvis alle jegere og skyttere har rent mel i sine poser så har de jo ingenting å frykte. Men hver gang det nevnes ordene "våpenlov" "regler" "kontroll" "innehav" etc så mister 95% hodet og kommer med alt man har av motargumenter. Jakt og skyting er en flott hobby/livstil. Jeg har aldri ment noe annet. Men skytevåpen bør det føres streng kontroll med. Det rare er at mange opptrer så fryktelig korrekt, og er så fryktelig korrekte. Men jegere og skyttere er som folk flest. De drikker og sjangler, kjører i fylla, denger kjerringa og ser på porno, diskuterer politikk eller størrelsen på fluebæsj... De er jo som folk flest, meg og deg og vi to.... men ønsker å prøve å fremtre som noe helt særegent pga det at de har noe som smeller... Det er jo litt skinnhellighet? Aldri gjøre noe som helst feil eller galt (ups, den elgen var en sau gitt) Men hva er problemet med større kontroll ? Kjører man bil og mister lappen pga en eller annen grunn så innfinner de fleste seg med det. Men mister de ei børse pga de har gjort noe feil 8eller får ikke lov til å kjøpe) så går man mann av huse for å fortelle den idioten på våpenkontoret det ene og det andre.... Begrensinger.. Det er ikke så dumt det.
  11. Man kan jo lese litt her over hvilke funderinger bla Arild Groven har. Som er generalsekretær i Norges skytterforbund. Og hva Leder for Våpenlovutvalget Ingrid Røstad Fløtten tenker på. http://www.dagbladet.no/2011/08/30/nyhe ... /17874729/" target="_blank Men se for all del bort i fra hva som skrives ang ABB. Det er ikke det jeg linker til, men kommentarene til de jeg nevnte over Og her kan man lese litt om misforståelser etc i forbindelse med den nye våpenloven http://www.nv.no/Web-dokumenter/HTML-do ... %20web.htm
  12. Det er jo bare en prioriteringssak det med kjøringa selvfølgelig. Og 30min er ikke lange kjøreturen. Og det er vel verdt det hvis anlegget man er på er bedre enn det her hjemme. Men jeg vet ikke noe om noen av de, så jeg må nesten titte. Hvis det er fler luftskyttere i Moss så frister det mer enn banen i Spydeberg. Hva slags luftskyttere er det i Moss ? Bruker de kun konkurransegevær eller er det mere "hobbyskyting" også ?
  13. Jo selvfølgelig. Det er jo på det grunnlaget de får arve jerna....høl i huet... Affeksjonsverdi på et skytevåpen...eh..... skytevåpen... Det er ikke riktig å få erhverv på slikt. Det skulle vært krav til plombering hvis det ikke lengre skulle brukes til jakt. Det spiller jo heller ingen rolle om det plomberes hvis det heller ikke brukes. Folk er litt for våpengale i Norge. Skal ha mest mulig..... Hvis disse kjerringe eller arvingene absolutt vil ha noe av affeksjonsverdi så kan de vel overta tøfler og sengetøy, som gubben brukte hele tiden ?? Hvorfor absolutt et jaktvåpen ?? Det er jo bare et stykke metall og tre, ev kunstoff og metall... Folk må se seg etter bedre ting å sette fokus på en dette våpengreiene og lysten til å ha flest mulig av de... Idioti rett og slett.
  14. Jeg kan ikke skyte annet enn luft pga ødelagt skulder. Jeg har mye skader i skulderen som gjør at det ikke går pga smerter. Selv fjærbørser lager for mye rekyl nå. Så jeg gikk over til PCP gevær. Moss blir litt langt unna, egentlig. Bruker minimum 30 minutter dit fra Spydeberg. Men skal sjekke ut forholdene her først.
  15. Det er vel mer som at mange våpen overdras som arv til både gamle kjerringer og familie som ikke har det minste bruk for de. Mora til eksen fikk overført både kammerlader og jaktrifler samt salongrifla etter gubben tok kvelden. Hva i alle dager skal de med slikt ?? Bilen ville hun ikke ha siden hun ikke har lappen. Men hu jakter ikke, og kommer aldri til å gjøre det heller. Og det er garantert mange slike tilfeller. Det er bare bra at det strammes inn og ryddes opp. Når du dauer så er det ikke riktig at jaktvåpen skal arves sånn uten videre når man søker. Det skulle vært like vilkår for de som arver, dvs at de ha en grunn til å få beholde rifler og hagler. En opprydding er på sin plass. Det er for mye rart i hus og hjem.
×
×
  • Create New...