lappen Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Som dere skjønner er jeg fersking på dette her. Nå er gåsa skutt og henger i garasjen. Hva gjør jeg så? Hvor lenge skal den henge? Skal jeg fryse den hel eller skal jeg ta ut kjøttet først? Hvor mye av kjøttet bruker jeg? Bare bryststykkene? Håper noen kan hjelpe meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PangPang Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Du bør ta ut innmaten , få med kloakkåpning osv.(endel tar vare på krås m.m). Ellers så ville jeg ribbet den for fjær. Når det gjelder fugler o.l som lever av på "sjømat" så fjerner jeg alltid fettet for å unngå transmak, vet endel bruker eddik. Har ikke så mye erfaring på det området, men det kommer sikkert flere fornuftige svar etterhvert som folk har sovet av seg Ta gjerne noen bilder og legg ut.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Blir det noe særlig transmak hos en fugl som spiser grønt og beiter på jorder da? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrnissen Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Enkleste er å først ta bort beina, kutter av de i leddet. Så tar du bort fjæra på brystpartiet, så lager du et snitt på toppen av bryst beinet. Når det er gjort så drar du ned skinnet på brystet, da er det bare å følge beinet med kniven. Når brystkjøttet er ute tar du låra. ps før du starte tar du fram noe å legge kjøttet på og en bolle med vann så du får vasket av deg fjær mens du holder på. Filetkniv er den beste kniven til denne jobben syns jeg. Å du, det går bedre neste gang blir bestendig mye surr første gangen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lappen Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 hvordan fjerner jeg tarmene. `? er eneste mulighet å ta de ut bakenden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lappen Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 altså... jeg fjerner tarmene, så tar jeg ut kjøttet og lar det henge til mørning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Søk™ er en God Ting™: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=24877 http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=24665 Du finner sikkert mer info hvis du bruker Søk™... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lappen Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 takker for tips. Jeg gjorde ingenting med invollene.. plukket bare brystet , rev vekk skinnet og skar ut bryststykkene med en gang. Går det greit? Så legges dem i kjøleskapet ? hvor lenge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Jeg henger gåsa hel, med fjær, vinger, bein, tarmer, kjøtt og alt Så når den er ferdig modnet tar du slaktingen. Da bruker jeg omtrent samme fremgangsmåte som myrnissen. Hopp over å ribbe, du har ikke bruk for fjær eller hud uansett. Bare snitt i huden over brystbenet og dra huden av. Jeg bruker også en balje med vann til skylling og en balje til å legge ferdigpartert kjøtt i. Jeg tar ut bryststykker, lår, krås, hjerte og litt kjøtt fra "skuldrene" De siste brukes til saus. Vil du få unna føtter og vinger litt kjapt kan du bruke en hagesaks til å klippe dem av med. Vær obs på at det fører til at beinet knuses, så du får en del splinter ol. Tarmer, hjerte, krås osv tar jeg ut etter alt kjøttet er fjernet. Det gjør jeg ved å åpne den tynne huden over bukhulen og bare dra ut det som skal bort. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oeho Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Er ikkje transmak av feittet på grasender og gås! Andeskinn og feitt er jo noko av det som gir anda den gode smaken!! Gås brukar eg å flå, altså ikkje ribbe. Tek ut innmaten rett etter den er skoten, let henge +- 40 døgngrader, frys heil. Har ein mange kan ein skjære ut brysta på ein del for å spare plass. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lappen Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 men blir det feil slik jeg har gjort.. ? går det ikke an å mørne kjøttet de 40 døgngradene etter at jeg har tatt det ut av fuglen? Synes å huske å ha lest et sted at man kan mørne kjøttet i kjøleskapet etter å ha tatt det ut av fuglen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 men blir det feil slik jeg har gjort.. ? går det ikke an å mørne kjøttet de 40 døgngradene etter at jeg har tatt det ut av fuglen? Synes å huske å ha lest et sted at man kan mørne kjøttet i kjøleskapet etter å ha tatt det ut av fuglen Kan desverre ikke hjelpe deg der. Har aldri lest det, hørt om noen som har gjort det eller praktisert det selv. Jeg skal ikke si at det ikke går an. Du får søke litt rundt på nett og se om du finner ut hvor du har lest at det går å gjøre det slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gledesdreper Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 går det ikke an å mørne kjøttet de 40 døgngradene etter at jeg har tatt det ut av fuglen? Det går alldeles utmerket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IvoRei Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Hei! Jeg har jaktet gås i 6 år nå, og kan fortelle deg at den eneste grunnen til at gåsa henger, er fordi jegerne ikke har for vane å ta vare på gåsen umiddelbart etter endt jaktdag, men tar det hele i en stor "pott" når jakta er over, etter ca 2-3 dager. Gåsen har nemlig et enzym i seg som hindrer at den mørnes. Har selv prøvd dette ved flere anledninger ved å ha en gås eller to som har hengt i både 2 og 3 dager, hvorpå å lage til en nyskutt fugl som enda er varm. Merk mine ord: DET ER INGEN FORSKJELL! Men hvordan du tilbereder/flår/parterer den gjør du akkurat som du vil. Men jeg vil anbefale å flå årsunger hele fordi de slipper vanligvis fjærdraktet mye lettere enn eldre fugler. Så skjærer du bryst og lårene av de eldre fuglene. Vil for anledningen bare tilføye at blyforbudet ser jeg ingen hensikt i, og syns det er på tide å innføre et materiale som passer perfekt både til human avlivning og som ikke rikosjerer i viltet når du treffer det. God jakt:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IvoRei Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 men blir det feil slik jeg har gjort.. ? går det ikke an å mørne kjøttet de 40 døgngradene etter at jeg har tatt det ut av fuglen? Synes å huske å ha lest et sted at man kan mørne kjøttet i kjøleskapet etter å ha tatt det ut av fuglen Kan desverre ikke hjelpe deg der. Har aldri lest det, hørt om noen som har gjort det eller praktisert det selv. Jeg skal ikke si at det ikke går an. Du får søke litt rundt på nett og se om du finner ut hvor du har lest at det går å gjøre det slik. Hei! Dette har ingenting med tråden å gjøre, men jeg har leeenge tenkt på å skaffe meg 300 win mag, og vil gjerne høre din mening av dette kaliberet! Fordeler, ulemper, ladninger osv. Gjerne på mail her inne på kammeret:-) Mvh Ivo Reinertsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Søk, og du skal finne Ivo. Mange som har dette kalibret her inne, og det er skrevet mye om det. Dersom du har videre spørsmål er det bare å klikke på PM-knappen under navnet mitt, så skal jeg nok svare så godt jeg kan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.