Jump to content

Losvar

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Losvar's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

20

Reputation

  1. Om du ikke bryr deg veldig om opplyst retikkel, så skal Venom ha litt bedre optikk og ellers samme funksjoner, til en snillere pris.
  2. Losvar

    Rifle for elg.

    Med litt justering og polering kan Howa avtrekk bli veldig bra. På min tok det litt tid og mye prøving og feiling, men nå er den minst like fin som Tikkaen min. Usikker om Vanguard har samme avtrekk som Howa, men det er uansett ikke rakettkirurgi.
  3. Veldig interessant oppsett, bør emulere effekten av skudd bak bog uten treff i bein ganske bra. Tror dette er en av de mest forseggjorte testene i privat regi på dette. Tre tomler opp
  4. Losvar

    Tikkaklubben

    Poenget er jo at jeg vil ha i pose og sekk. Betalte jo heroinpris for å få den jeg har i UPR stokk, så salg av den er nok helt uaktuelt. Jo, om jeg hadde et par kikkertsikter liggende i hylla ville det fort blitt det, men den bolten kan da umulig være så sinnsvakt dyr? Man får vel enda kamret pipe til rundt 10k, mens en ny UPR koster 28k, og ekstra kikkert og montasjer blir fort ganske mange tusen. Man bør vel spare et par kroner med mindre det koster 20k for bolt.
  5. Losvar

    Tikkaklubben

    Sitter å tenker rare tanker om å skaffe et ekstra løp til min Tikka, så kan jeg ha kun en rifle for all jakt. Får man kjøpt ekstra magnumbolt hos forhandler, lagerfører Schou slikt? Ser Lapua kommer med hylser for .300 WSM nå, og med det ville jeg vært mer komfortabel med overgang til blyfritt for storvilt, synes .308 blir litt slapp på farta.
  6. Skal være sagt at den testen med vann var litt overdreven, var drukning i basseng. Snipershide hadde en på test med retikkel som var synlig skjevt i forhold til klikk, og tror det var C_Does på youtube som hadde samme problemet. Vurderte Arken til Tikkaen min, men endte opp med Element etter å ha saumfart internettet for et rimelig og lett kikkertsikte med FFP retikkel. Et par tester er jo så klart ikke nødvendigvis veldig representativt for Arken totalt, og kan være de har forbedret seg på hvor tette de er. Jeg kjøpte Element siden Skytterlinken fører de, og tenkte det ville være trygt mtp. eventuell reklamasjon, men min har ytt langt over forventninger for prisen.
  7. Utenom nye Sako 90 leveres det aller meste av .243 med 1:10" løpsstigning. Stanger fort i veggen på stabilitet med tyngre kuler. Kjøpte en Howa i .234 Win for et par år siden, angrer ikke, men blir ny patron når løpet byttes ut, for mye knot med .243 etter min mening. Noe 6,5 er bare så mye enklere her på berget, og billigere.
  8. Synes alle tester jeg har sett på Arken har hatt skeive retikkel, var også eneste kikkerten på backfire sin budsjett gruppetest som ikke var vanntett.
  9. Ingen praktiske problemer så vidt jeg kan se, vil få litt mer slark når bolt er helt bak grunnet mindre bæreflate, men tviler på at det har noen praktisk betydning. Aldri hørt noen klage på boltgange til Tikka uansett patron den brukes med.
  10. Boltstoppen kan files ned for lengere patroner, ikke bruk haugevis med penger på å kjøpe ny med mindre du føler behovet for en til korte patroner også.
  11. Klarer ikke se for meg noe fornuftig bruk av Lapua Naturalis, ganske dårlig rykte på ekspansjon og bortimot den laveste BC som kan oppdrives i 6,5
  12. Var kun ment rent teoretisk, om du kun toucher akkurat rundt boltene, så har du null moment som jobber mot kassa, men vil jo kun gjelde når ting er statisk. Bedding vil jo alltid hjelpe siden ingen pasning vil være perfekt, spesielt ikke 2 forskjellige masseproduserte komponenter med forskjellige toleranser.
  13. Så lenge kassa kun har kontakt ved boltene som holder det sammen med chassis/stokk, skal du kunne berges uten noen bedding. Så lenge det har noen som helst annen kontakt med chassis/stokk, vil det være noen spenninger i bildet. I praksis betyr det vel egentlig at alle børser kan nyte godt av en bra beddejobb, også med chassis.
  14. Dette var virkelig en lettelse, min iphone begynner å kjenne på alderen, men jeg ville ikke oppgradere i frykt for å miste Strelok. Nå kan jeg bestille ny telefon gjennom jobb uten å måtte ta bryet med å gå over på ny app.
  15. Kan EDB, men ikke telefon, hvordan fikk du overført Strelok til ny telefon?
×
×
  • Create New...