Jump to content

WaltherQ

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by WaltherQ

  1. Kan bekrefte, siste bevegelse er anslag så hvis man prøver og ta avtrekk før den er helt lås så glir låsingen inn i pipen før tennstift dyttes fremover.
  2. Jeg klarte kunststykke og ikke få lukket sluttstykke sikkelig (manglet siste 10 grader på sluttstykke armen) på min R8 på et oppfølgningsskudd og da gikk ikke skudd 2 av. (kunne ikke se merke på tennhetta heller). Skal demontere pipa etterpå og sjekke om det er mulig og få slag før sluttstykke er sikkelig låst.
  3. Moviken, prøv og få tak i 100l eller 200l fat med de avtagbare lokkene, da kan du bytte bare lokket.
  4. Hei, Jeg har ikke erfaring med Sauer 404 men har et 9,3x62 løp som han lagde for meg til Sauer 200, det samler bra og fungerer meget bra.
  5. Målt avstanden ifra bunn av hylsa til ca midt på skulderen av hylsa? kan nesten garantere at skulderavstand er lengere på den ene børsa ergo hylsen er like lang etter trimming men avstand ifra bunn av hylsa til skulder er lengere på de du har skutt i annet kammer.
  6. Legger med min test på 300m av Nosler E-Tip 120grain i 6,5x55. Avstand 300m V0: 847 ms Restvekt: Ikke målt Diameter 6,7/11 mm Gikk gjennom 1stk 10l spylervæskekanne og 3 1/2 stk 4l spylervæskekanner. (stoppet i nr 4).
  7. Har prøvd S20, synes den ble litt smal for min del men god og skyte med (på bane, ikke prøvd på jakt). Jeg hadde en TIkka T3x i 6,5x55 som jeg umiddelbart bytta stokken til en GRS på, orginalstokken til Tikka likte jeg ikke (prøvde en før jeg kjøpte min).. For meg var mer vertikalt grep mer naturlig både sittende og stående og jeg skøyt bedre med det. Bytta til en Blaser R8 da jeg syntes balansen passet meg bedre enn det jeg hadde i Tikkaen (og systembørse fristet...). Skal du bygge en pakke og kjøpe ny som kommer en Tikka T3x ganske fort på ca det samme som en rein S20 koster uten kikkert osv.
  8. Som jeg skrev, hvis de tar han på plomberte våpen som er etter gammelt regelverk (før 2020) så er det flere rundt om som burde være nervøse... ikke at jeg tror de aktivt kommer til og oppsøke men for hva det åpner for av feks straffereaksjon i andre saker... Må ærlig si at dette (og halvauto håndteringen) er noe som bekymrer meg litt for hvordan ting har utviklet seg, er som om noen har tatt litt vel mye tran og skal virkelig tøye grenser.
  9. Mtp at de ble beslaglagt i Februar 2020 så er det vel trolig at de ble plombert og kjøpt før den nye våpenloven tredde i kraft. Men jeg kjenner ikke til hvor/når de som de har beslaglagt er anskaffet og om han kan dokumentere alle... ifra https://www.aftenposten.no/norge/i/ve3mGp/kristian-valens-forklaring-i-retten-utloeste-ny-etterforskning
  10. Det var litt mer logisk for meg nå om hvorfor de kjører saken slik de gjør: Dvs at hvis de plomberte våpnene var iht gammel våpenlov, og de ikke er iht ny våpenlov betyr strengt talt at hvis man sitter på gamle plomberte våpen så.... ja lykke til fremover sier bare jeg..... For da er det mange som må oppdatere plomberingen(e) sine.
  11. Hei, Jeg har ikke anbefalinger på den, men hvis du skal teste sånt så ville jeg anbefalt og bruke GRT eller Quickload. Fant godladning til Mega kule i 6,5 med N555 (som ikke står i VV sine tabeller) til kort pipe (50-53cm) som ga bra hastighet (760 m/s) og en meget bra presisjon.
  12. Hei, Jeg sendte mail til mitt kontor (utenfor åpningstid på telefon) og spurte om endring ifra .22lr halvauto til 6,5x55. Det var ikke noe problem og var endret samme dag.
  13. Må si jeg ikke kjenner helt igjen det du skriver her men kan dele min erfaring når det gjelder skivebruk. Jeg trente ca 3-4 ganger i uka ifra jeg tok kurs i 2018 frem til nedstengningen i 2020, iløpet av den tiden så observerte jeg skyttere som benyttet denne type skiver 3 ganger. Altså 3 ganger over ca 1.5år, det vil jeg si ikke er veldig stor % av mengden med skyttere som benyttet banen. Det ble mest brukt PPC lignende skiver, standard skiver samt et utvalg av splattere (veldig fine for visuell tilbakemelding når man trener alene, ihvertfall før jeg hadde elektronisk verktøy). Vdr våpen så er det ganske fritt med hva man ønsker og bruke, så hvis noen synes at noe som er komplett udugelig til konkurranse er hva de ønsker å bruke så må da de få lov til og bruke det (gitt at de passer inn i reglene for aktuell gren)? Eller skal alle stille i grovfelt feks med GSP Expert og Pardini? Eller alle må skyte med Stenvaag spesial i spesialfelt? Jeg kjenner litt sammenligningen mot rally (som er en annen sport jeg er involvert i) der ikke alle kan kjøre med det beste da bilene koster over 2 mil, det er faktisk mest til start med enklere utstyr og leverer plasseringer de synes er oppnåelig. Så lenge det er frivillig sport vi driver med så er det behov for en form for rekrutering, hadde ikke OSS eksistert så vet jeg spesifikt om 10 skyttere som ikke hadde startet med skyting og heller ikke stilt på stevner... meg inkludert.
  14. Det har vært ett og annet medlem som har fått tilsnakk ifra enten de som jobber der eller folk på banen, men jeg har fortsatt ikke sett hull i veggene mellom standplassene (det har derimot blitt observert på en og annen skytebane andre steder, uten og gå i mer detaljer). Jeg aldri opplevet at skyttere jeg har hatt med meg ifra SOS har fått tilsnakk, gjort noe graverende eller blitt bortvist ifra noen stevner som jeg har vært på. Tvert om så har det stort sett vært bare positive tilbakemeldinger på alle andre baner utenfor Oslo, så langt er min erfaring at Viken og omegn er langt bedre til å ta imot nye skytere på bla stevner. Hvis det gjøres feil så vil jeg spørre om den/de det gjelder har fått introduksjon før noe som helst settes i gang, når jeg var på første bane utenfor SOS så fikk jeg en introduksjon vdr reglene de hadde men det kan ikke sies om alle baner jeg har vært på (og det har vært forskjellige regler...)
  15. Når jeg tok kurs i... september eller oktober 2018, så var det over 2 kvelder ca med samme tidsplan, mulig vi startet før. Det var da en kveld med teori og avsluttet med kort runde praktisk på banen, dag 2 var teknikk og oppførsel på banen. Grovkurs kom som tillegg og var en kveld senere med alt ifra 9mm opp til 44 magnum. (og krevde at du hadde skutt et par kvelder med fin på forhånd).
  16. Kan du rotere hele øvre del (platformen)? isåfall kan det være umbrako skruene under shell platen som har løsnet, det skjedde på min
  17. Hei, Har hatt min Hammerli X-esse Stenvaag spesial snart et år, hatt 2-3 klikk på snart 1500 skudd. Min erfaring så langt er 2 ting: 1. Poler hammer og "sleiden", om ikke noe annet så lettet det litt motstand på ladegrep. 2. Bruk en tynn våpenolje, den er IKKE glad i for tykk olje.... klikk og feilmatning slet jeg med helt til jeg brukte Ballistol Guncer. Utover det så kan jeg ikke si noe om P07, har ikke prøvd den...
  18. En ting er hva klubben velger og gjøre vdr stevner samt organiserte treninger, som det har vært nevnt tidligere er det OSS som har stengt banene da det IKKE er klubben som eier banen. Det jeg har sett av info er: Oslo Skytesenter - Skytebanene er stengt på ubestemt tid. Stor-Oslo Skytterklubb - Klubben har ingen regulære og organiserte treninger eller konkurranser for tiden. Foreløpig gjelder dette til 31.mars 2021 . Klubben sier ikke noe direkte om at banene er stengt ut mars, det er kun at regulære, organiserte treninger eller konkurranser foreløpig (frem til 31.mars 2021) ikke foregår i klubbens regi. Oslo Skytesenter skal forholde seg til Oslo Kommune sine regler rundt nedstengning av treningssentre og innendørstreningsanlegg, deriblant kurs, events osv osv. Jeg har ikke sett eller mottatt noe ifra Oslo Skytesenter som hinter om at de skal holde stengt til minst 31.mars
  19. Vel svaret her er egentlig veldig enkelt slik jeg ser det. iht oslo kommune så gjelder nedstengningen av trenings/idrettssentre ihvertfall frem til 4 mars, sjekk hva oslo kommune sier og når de sier kjør på med åpning av sentre så blir nok skytebanene åpnet igjen. en telefon dit ville nok også oppklart hvordan det evt organiseres med kurs som er betalt når man får lov til og starte opp igjen. https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/rad-og-regler-i-oslo/trening-idrettsanlegg-og-svommehaller/
  20. Grattis, jeg har GSP Expert i .22 og .32 selv og er meget fornøyd
  21. Jeg prøvde begge når jeg skulle kjøpe min første 9mm, Q5 SF satt bedre i hendene enn Shadow 2. Prøv begge og se hva som sitter best i hendene, jeg hadde ikke brukt youtube til og bedømme om det sitter bra i hendene dine... begge funker veldig bra så du gjør nok ikke et dårlig kjøp med noen av de så lenge den du liker best sitter godt i hånda.
  22. Ikke hatt problemet med brettet kant på tennhettene på 1050, men på 750XL (dog har det kun vært 38 hylser, alle 357ene har gått fint). Mothold har jeg modifisert, siden kruttdien utvider hylsehalsen (bruker mr.bulletfeeder) så ofret jeg et 38 spesial mothold og modifiserte det.
  23. Da har jeg hatt flaks med de typ 2500 38 spesial hylsene jeg har liggende, merker at de er litt trangere enn feks Magtech hylsene men bruker ikke stort mer kraft etter en runde i 1050 swageren. Før jeg gjorde det var det mye vridning av primere og skade på primere (brettet kant), etter det så har jeg 1-2 av 500 hvor federal hettene er skadet. På 357 har jeg ikke opplevd det enda etter en runde i Swager. det skal sies at motholdet til swageren som fulgte med 1050en ikke bunner i hylsa sikkelig på 357 så den løftet bare hylsa i hylseplata.... på 38 spesial så gikk den smertefritt pga kortere hylser.
  24. Visstnok skal de nye være laget med sport avtrekk, kontra de tidligere. Virker som man skal være litt forsiktig med for tykk olje, Ballistol Guncer olje (https://www.ballistol-shop.de/GunCer-Gun-Oil-with-Ceramic-Additives_B-S_873.html) har ihvertfall hindret flere feil (så langt) på min med Eley Pistol Plus
×
×
  • Create New...