Jump to content

ArildDJ

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral
 1. ArildDJ

  Avslag på 9mm grovfelt

  Litt av en sport jeg startet i…. jeg trodde faktisk ikke at dette skulle være så til de grader spesielt! At det skulle være så ulike intensjoner om klasse, kaliber, utforming på håndvåpen osv. innad i skyttermiljøet fremstår som ganske absurd. Vi har alle en intensjon og interesse for skyting som aktivitet. Om man da velger et våpen, som muligens kan skape utfordringer med tanke på topplassering i et stevne burde da være opp til den enkelte. Er man fornøyd med middelmådig resultat med uegnet våpen, men likevel fornøyd med egen prestasjon burde vel dette holde innad i skyttermiljøet og utad til resten av samfunnet. Når man bruker litt tid på dette forumet oppdager man relativt raskt at utstyrsjaget er her, som i mange andre idretter. Dette er i og for seg hverken utypisk eller motstridene til mange andre idretter. Likevel mener nå jeg at dette må bli opp til den enkelte. Det som skjer nå er jo at en stakkar, som ønsker å stille opp i eksempelvis grovfelt, må kjøpe noe man ikke liker og i tillegg egentlig ikke har økonomi til. Vel så registrerer man i annen gren og vips så har man det man vil ha. Samfunnsnytten av dette må være liten om ikke ubetydelig. Det ville vært flott om skytternes organ hadde tatt dette opp slik at man fritt kunne velge innenfor de rammer som gjelder for de ulike øvelsene.
 2. ArildDJ

  Avslag på 9mm grovfelt

  Jeg har ennå mange måneder før jeg i det hele tatt kan søke på erverv av noe som helst. Nå er jeg avhengig av klubbvåpen for å trene. Jeg ser det jo fordelaktig å anskaffe en 22lr, som gir et avslappet forhold til kostnad ved trening. Eksempelvis ser jeg på SW Victory, Buckmark eller Ruger, som mulige alternativer. Ingen av de er vel de «beste» eller «mest hensiktsmessige» alternativene for NSF øvelser. Tanken er kanskje ikke å konkurrere med så mye 22lr, men benytte et av alternativene for ren trening. Det er jo i seg selv ikke søknadsgrunnlag for ervervelse. Ombygningssett er jo klart et alternativ, men jeg ser det mer hensiktsmessig å etter hvert ha et komplett ferdig våpen i 22lr uten ortopedisk grep og spesialtilpasset en spesifikk øvelse. Så da er mitt spørsmål: Hvilken klasse kan man da søke om et av alternativene slik håndteringen er i dag?
 3. ArildDJ

  Avslag på 9mm grovfelt

  Nei det har du nok helt rett i og lar seg nok gjøre uten nevneverdige problemer. Hvis man senere ønsker å erverve en 1911 45 ACP til militærprogrammene har man jo låst seg litt da, så vidt jeg klarer å henge med i svingene her
 4. ArildDJ

  Avslag på 9mm grovfelt

  Hei alle sammen! Jeg er ny her og ny på håndvåpenbanen. Jeg har lest gjennom denne tråden og sitter igjen med en forundring over kompleksiteten i det å erverve håndvåpen er. Som nybegynner trenger man naturlig nok å trene for å bli en bedre skytter enn det man er i startfasen. Man trenger ergo noe å skyte med og veldig mye ammunisjon så man har et grunnlag for å få trent seg opp til et bedre nivå. En bruker ikke mange minutter på nett for å finne ut at .22LR er desidert billigst å skyte på bane med håndvåpen. For grovkaliber er 9 mm neste alternativ og en stakkars nybegynner har jo, som regel ikke investert i ladeutstyr. Etter å ha lest denne posten kan det jo virke som man må snirkle seg gjennom søknadssystemet med kløkt for å eksempelvis erverve en SW Victory 22 og/eller en Shadow 2. Det virker jo som begge er uegnet til NSF og derfor er vanskelig å erverve med dagens praksis. Det virker unaturlig å legge ned masse trening med en 22 target pistol med anatomisk grep hvis målet etter hvert er grov- milfelt eller en gren innenfor dynamisk. Sistnevnte er jo heller ikke det første man starter på. Ikke minst er jo nybegynneren ikke helt sikker på hvilken gren, som etter hvert passer en. Jeg har full forståelse for at POD skal være kritisk med tanke på ervervelse, men at man skal dikteres til gitte kaliber, som er godkjent for en skytterøvelse virker jo noe spesielt. Mer spesielt er at man skal dikteres til et passende grep for grenen.
×
×
 • Create New...