Jump to content

jnl1000

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er finpistol nr2 i skapet, så noe mer er nok ikke aktuelt.
 2. Hei, har en gammel margolin, trenger litt deler til den. Så tenkte jeg skaffe et delevåpen da prisene på dem er nokså lav. Først tenkte jeg be selger demontere hele pistolen og ta resten til politiet ( er vell ramme/slede/ løp som er " farlig"). Men de selgere jeg vært i kontakt med har ikke gidda å gjøre jobben. Så hørte jeg at noen fått invilget "delevåpen", men før jeg rakk å høre detaljer forsvant vedkommende! Så, kan man få innvilget "delevåpen"; i så fall, under hvilke fotutsettninger?
 3. Da har jeg lest..... for å svare på eget spørsmål: Radioen leveres ifølge specene over, men modifiseres lett ( virker som klargjort for dette) til å virke innenfor hele mottaks-frekvensområdet, og programmering av frekvenser gjelder da også senderen! Så da blir det yaesu på mig, ikke at jeg trodde at det ikke virket, men ville bare skjønne hva og hvorfor!
 4. Så da er det sikkert noe juridisk som reglerer det dem skriver i specene! Sitter å nerd-leser manualen nå, finner sikkert ut av det! Vurderer å kjøpe fra norsk forhandler som legger inn kanalene( jakt/ svensk jakt m.m)til meg og jeg regnet med at det gjelde både ut og inn, uten å spørre direkte om det!
 5. Hei, takk for svar! Jeg ser at mange bruker denne, og den eldre modellen som heter ft170 som har samme specs: Frequency Range Receive: 136 - 174 MHz Frequency Range Transmit: 144 - 146 MHz Det ser ut som om den bare sender i angitt område, men da ville den jo ikke klare norske kanaler heller som ligger under! Kanskje noe juridisk som gjør at dem markedsførs med dette?? Men, noen som bruker ft170 eller ft 270 som kan bruke svenske/ norske/ maritme kanaler både ut og inn??
 6. Hei, trenger en radio nr 2, har kikket på yaesu ft270 og er kjent med merket fra før av, med utelukkende gode erfaringer. Det er en ting jeg bare ikke skjønner, i specen om frekvensområde står det RX 137-170 mhz, og TX 144-146 mhz Jeg tror at Tx betyr sender, og at apparetet da kun kan sende mellom 144-146 mhz, og da ikke funker på svenske 155 mhz bandet! Da er bruksområdet noe mindre!! Vet ikke hvor maritime kanaler ligger , eller sikringsradio, men jeg mener dem ligger utenfor 144-146!! Vad har jag missoppfattet??
 7. Driver prosjektet videre, nå står nettskjæring for tur. Har øvd på diverse gamle stokker og alt mulig annet. Selve mønstret går helt fint, men jeg strever med kantlinje. Har gunline kit med kantskjærer som jeg ikke kommer overens med. Jeg bruker å risse rundt det jeg tenkt å skjære, når det er i mål har jeg prøvd 90 gr, 60 gr og den kant spacern med to skjær. Jeg ser for med at linja er dypere enn mønstret??? Er jeg på bærtur, noen som har tips??
 8. Ebony er selvfølgelig ibenholt, jeg stoppet på ebenholz ifht utrikesnavn på arten!
 9. Takk for tipsen! Gitarmannen hade muligens, hvis ikke han finner noe tester jeg finnen!
 10. Ibenholdt eller jakarand, mørkt tre til knopp frem på stokk? Har søkt litt her og der men finner ikke noe aktuelt. Er igang med hobbyprosjekt på en sako stokk som jeg fant. Justerbar kolbekam, ny kolbekappe, avrundning og ny nettskjæring, bedring m.m.
 11. Vet ikke med målene, men jeg ødela en med ca 10 mm sliping:-(sliping. På limbsaver står mål og maks sliping hos brownells.com
 12. jnl1000

  Kjøpe Sako L691

  L61 sikrer vel ikke tennstempelet, det mener jeg l691 gjør! Bedre sikkerhet !
 13. 5 cm er avrundet opp, var nok mellom 3 og 4. Jeg har kort løp på den børsa, ammunisjonen var fabrikladet ( som jeg tidvis bruker på jakt hjemme) som jeg skulle lage hylser av ettersom jeg kjøpte dem i det store utland, hvor jeg også jaktet. Så avviken skyldtest sikkert flere faktorer, men ettersom jeg prøveskjøt og kompenserte for det i jaktsituasjon var det innenfor det forsvarlige. Jeg fikk flere vilt på avstanden, men bommet som sagt på det ene skuddet som jeg riktade høyst i viltet. Da jeg diskutert dette med en annen jeger som mente at man skyter over på korte hold ble jeg litt forvirret siden min enkle hjerne mener det samme som de fleste her svarer, at det går under. Det ble perfekte treff på de andre dyrene jeg skjøt på! Men da har jeg fått bekreftet det jeg trodde, og skal ut å teste 5-10-15-20! Alle brukerfeil må lukkes bort, bom kunne like gjerne vært skadeskudd, og der mener jeg at man må gjøre det man kan for utelukke at det skjer.
 14. Det kom mange svar mens jeg skrev! Takk, ska leke litt med normas kalkulator... Og teste, må utelukke alle feil! Har en 338 med et trirjicon 1-4 i lavt qr, så avstanden mellom løp/ kikkert er ikke stor! Takk
 15. Så da stemmer det altså at man skyter under og ikke over på korte avstand. Har hørt flere som sier at man gjerne skyter over pga at siktet sitter over...... Mulig jeg er litt dum her!! Men rent logisk, hvis kula krysser siktelinjen på 30 og 200 hvis man er innskutt på 200 da, tilsier jo alt at den går under på kortere avstand. I utgangspunktet ikke så mye at skulle tilsi bom på normale dyr/ rådyr/ rev/ grevling ( som i mitt fall). Jeg siktet rett over "bogen", men nei... Har aldrig bommet i jaktsituasjon før! Børsa lå 3-4 cm under riktpunkt på test så det tog jeg høyde for. Men det er klart at jo kortere avstand, jo større avvik, og kanskje 2-300 % de sista meterene mellom 20-15! Hvis man er innskutt på 100 hvor krysser den siktelinjen første gang? Er så dårlig på abstrakt tenking.......( matikk idiot:)) Stoler uansett ikke på teori ifht til sikre skudd... blir testing på 10-15-20 meter i løpet av uka! Må etterforske hver bom/ dårlig skudd for å bli bedre! Ikke noen som har testet litt??
×
×
 • Create New...