Jump to content

Helmet

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Helmet

  1. Den er "dual power", og kan brukes med både co2 og luft. Så vidt jeg vet er Hammerli 480 den eneste med den muligheten.
  2. Hvis du ikke er opptatt av site skrik så er kanskje dette noe? -> https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=347220335&ci=3
  3. Ja, det er alltid moro med noe nytt.
  4. Rundt 6.000,- ser det ut til. Kanskje opp mot 7.000,- med frakt og avgifter. Fra Hurricane Luftvapen i Sverige -> https://shop.luftvapen.se/nya-produkter-senaste-inlagda/snowpeak-pp20 men du må dra å hente den selv. Hurricane sender dessverre ikke til Norge eller den norske grensa. Fra Krale i Nederland -> https://www.krale.shop/en/snowpeak-pp20/ Tror det går greit å handle fra de fleste land I Europa, utenom UK og av en merkelig grunn Sverige. Game-On burde kunne forhandle denne, da de fører Artemis, og Snowpeak og Artemis ser ut til å være to siden av samme sak.
  5. Har ingen personlig erfaring, men PP20 har vært tema i noen tråder på Airgun Nation. Tror dette er den mest informative. Personlig ville jeg sett meg rundt etter en brukt Steyr, FWB, Morini eller Pardini, men det kan godt hende PP20 er helt grei til prisen. Tviler på at Steyr, FWB, Morini eller Pardini er så mye bedre som prisforskjellen skulle tilsi, altså 4-5 ganger så gode, men på en annen siden så er det gjennomprøvde pistoler, brukt av toppskyttere verden over. Det koster å klemme den siste safta ut av sitronen...
  6. Kjenner ikke til Artemis. Men vanligvis pleier det å være en sammenheng mellom pris og kvalitet. Godt avtrekk og gode sikter drar gjerne opp prisen en god del. Å handle fra Sverige eller Storbritannia er bare å glemme, med mindre du drar over, handler og tar med deg våpenet tilbake selv. Det er ikke det å ta det med over grensa som er det store problemet, men postvesenet vil ikke ha noe med det å gjøre. Å handle fra Tyskland og Danmark skal etter hva jeg skjønner gå helt fint.
  7. Har ikke veldig mye erfaring med hverken Weihrauch HW45 eller Crosman 2300T, men jeg har da skutt en del pellets med andre Weihrauch pistoler, og har et par Crosman 2240 prosjekter selv. Jeg byttet til meg en 2300S for noen år siden. Den solgte jeg igjen. Ut fra de erfaringene jeg har med Crosman mener jeg at Crosman i utgangspunktet er ikke laget for dem som setter presisjon høyest. Du får masse oppgraderinger og ettermarkedsdeler til dem, og de er enkle å skru på. Personlig synes jeg at laderarmen på høyre side er ikke den beste løsningen hvis du er høyrehendt. Det fungerer, men føles litt bakvendt. Men du får selvsagt låsekasser med spor til ladearmen på venstre side. Er du venstrehendt så kommer den ferdig ombygget. Weihrauch er en helt annen klasse med tanke på avtrekk og presisjon ut av esken. Men de koster litt mer også da. HW45 kommer dessverre med fiberoptiske sikter, som jeg personlig synes er mer distraherende enn til hjelp. Jeg enig med Pondus63, jeg hadde jeg lagt i en tusenlapp til, og gått for HW 75. Og den kommer med rene jernsikter.
  8. Etter å ha forhørt meg med folk som driver med kjøp og salg av våpen både i Norge og UK, så slår jeg dette fra meg. Å kjøpe luftvåpen innad i UK er relativt greit, men å sende det ut av UK er visst et voldsomt styr. Synd, men sånn blir det når lover og regler blir basert på synsing og følelser, og ikke kunskap og fakta.
  9. Ser på gunstar.co.uk at det omsettes en del interessante luftvåpen der, men jeg har ingen erfaring eller kunnskap om våpenhandel fra UK, annet en enkelte deler på Ebay. Er det noen her som har gjort dette eller vet om det er praktisk mulig å handle bruke luftvåpen derfra?
  10. Helmet

    Presisjon

    Har ikke prøvd kulene fra Kayoba, men har pølset litt med et par andre ting fra det merket, og ut fra den erfaringen forventer jeg ganske lite lite. Har ingen Weihrauch. Den eneste springeren jeg for tiden har er en Diana Mod. 52, som er alt for kraftig etter min smak. Kunne tenkt meg en Weihrauch HW97 eller en Air Arms TX200, gjerne i 5.5mm. Det står på ønskelista.
  11. Helmet

    Presisjon

    Se her ja, det var jeg ikke klar over. Jeg forventet ikke å lese Jula og JSB i samme setning, men de har jo kompensert med å ta seg godt betalt i det minste.
  12. Helmet

    Presisjon

    En kikkert til 750,- kan fungere, men hvis det er snakk om et gevær med fjær så kan det også hende at fjæra lager krøll hver gang du tar avtrekk. Og "noen kuler fra Jula" høres heller ikke veldig tillitsvekkende ut. Jeg hadde begynt med å kjøpe inn et par bokser med kuler fra JSB og/eller H&N. Gammelt våpen kan ha noe å si, men hvis det er et godt våpen, i god stand og fra et renommert merke så er det sannsynligvis ikke det problemet ligger. Det kan jo uansett være greit å se over pakninger og tettinger. Men begynn med kulene, og så kikkerten hvis kulebytte ikke hjelper.
  13. Hvordan er disse i forhold til FWB 100 til 103 og Pardini K58? Jeg forventer ikke at de er like gode rett ut av boksen, men hvor gode kan de bli med litt egeninnsats?
  14. Yepp. Og de går ikke godt. I hvert fall ikke i min rifle. 60mm til 80mm på 50 meter er normalen for 8 skudd.
  15. Jeg mener gebyret er 282,- for behandling av søknad for luftvåpen. Det er samme pris som for søknad på våpendel.
  16. Helmet

    Matchpistol

    Hvis du følger med på Finn.no så dukker det opp matchpistoler nesten ukentlig. Om du kjøper Steyr, Feinwerkbau, Walther, Pardini, Morini eller lignende er mest opp til deg og hva du synes ser bra ut, men jeg anbefaler å kjøpe trykkluft fremfor co2. Det er rett og slett enklere. De fleste klubber som driver med 10m luft har lufttanker du kan fylle fra. Hvis ikke så må du enten skaffe deg en dykkertank du fyller fra, eller ei pumpe for å fylle opp sylinderne selv. Mange synes det er pes med pumpe, men jeg bruker det selv og ser ikke på det som noe voldsomt pes. Ikke vær redd for å spikke og lappe på skjeftet, det er poeng å hente på et skjefte som sitter godt i hånda alle 60 skudda. Det samme gjelder avtrekket, lær deg hvordan justeringene fungerer og prøv deg frem til du har et avtrekk du er komfortabel med. Noen liker å ta opp mye vekt på trykkpunktet og andre liker et lettere trykkpunkt.
  17. Nå tenkte jeg ikke på BB replikaene med glattborede løp. Jeg tenkte mer på luftrifler fra FX, Daystate, Brocock, EDgun osv.
  18. Gjelder dette "kun" kruttvåpen eller inkluderes luftrifler også?
  19. Du må ikke snu foten, men pumpa står litt stødigere da. Fordelen med å ha foten den vegen du allerede har den er at du får bedre oversikt over manometeret. Smak og behag.
  20. Du trenger en pumpe som det er 7/8''-14 gjenger på, så du kan skru inn adapteret til å fylle sylinderen. Jeg regner med du har ei pumpe med en kort slange med liten hurtigkobling i enden? Jeg har et par gamle Gehmann pumper, sikkert 20 år gamle. Du kan jo høre med Landrø, ABS Shooting eller Stenvaag, de bør ha sånt. Det bør vel også være mulig å finne noe på ebay eller amazon hvis du søker på "pcp qc to 7/8-14 adapter" eller noe sånt, som du kan bruke sammen med den pumpa du allerede har kjøpt. Kjøper du deg ny pumpe så skal i hvert fall se omtrent sånn ut i fotenden:
  21. Jeg tror det foregår sånn at du får beskjed når våpenet ligger på nærmeste tollstasjon, og da må du reise dit med innvilget søknad for å få det med deg hjem. Og du får sikkert lov til å betale litt avgifter også. Jeg kunne også tenkt meg å vite litt mer spesifikt om hvordan dette foregår. Har ikke fått handla selv enda, men lysta på en Daystate eller en Edgun er fremdeles like sterk.
  22. Takker. Det der kan faktisk være en mulighet, i en svært nedskallert utgave. Hadde ikke følt meg trygg med den plastbalja der full av kausisk soda. Den buler godt! Men takk for tipset, skal se nærmere på det.
  23. Ja, det blei bra. Regnet med at jeg måtte prøve flere ganger før det ble bra, men det ble såpass bra på første forsøk at lar det være. Neste steg er å få pusset vekk litt antydninger til rust i serrateringen på justeringsskruene, og få blånert dem på nytt. Så da er neste utfordring å finne en rusteter som ikke legger igjen noe belegg på metallet. Er en fordel å slippe og glassblåse og pusse glatt igjen når delene er såpass små. Gode tips mottas med takk.
  24. Det var vanskelig å få til gode bilder av overflaten viste det seg, men det blei ikke så halvgalt.
  25. Takk for tipsene. Kjemiske remedier er selvsakt et alternativ. Men jeg gikk for den mekaniske løsningen denne gangen, og skrapte overflaten så godt og skånsomt som det lot seg gjøre. Vasket skikkelig reint med aceton og lakkerte til slutt med lakk beregnet for bruk på felger. Skal legge ut "etter"-bilder når lakken har fått herdet skikkelig.
×
×
  • Create New...