Jump to content

FinnHarr82

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FinnHarr82's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Klarte å forhøre meg med advokat som forklarte legalesen for meg i detalj og du hadde helt rett. Bare jeg som ikke kan lese godt nok. Mente ikke å tvile på deg, liker bare å bekrefte ting. Kona mener jeg plages av perfeksjonisme. Sønnen min har en airsoft rifle høyt på vegg som han eller venner ikke når opp til, tror jeg tar det som en dømme/på eget ansvar type ting siden det kun er airsoft og lar det henge inntil videre. Resten av luft/air er allerede i kofferter da det er håndvåpen. Eier ingen hagle lenger så heldigvis ikke noe bryderi der.
  2. Kanskje like greit å være på den trygge siden og låse de ned i kofferter i det minste. Forøvrig, gammel artikkel jeg kom over mens jeg googla. Drøyt at advokat kaller luftpistolen CP99 ordrett for "softgun-leke" og "leketøy" og ser ut som de slapp unna med at CP99 ikke engang er et våpen selv om det står tydelig i loven, bare fordi det er et replikavåpen. Gjør at man har litt lyst å gi faen hvis ikke engang jussen skjønner seg på ting... På den andre siden hadde han kanskje kalt det for noe helt anna hvis han var anklager og ikke forsvarer. https://www.abcnyheter.no/nyheter/sport/2013/04/03/170649/norsk-landslagsspiller-domt-for-oppbevaring-av-vapen
  3. Nei du har nok rett. Men har nå lest med ørneblikk igjen og igjen.. Og sitter nå igjen med en litt annen oppfatning av lovverk. Det at de eksplisitt sier hagla som allerede er nevnt i listen med luftvåpen som en inklusjon fra §2-3 og aktuell for §6-6, i tillegg til andre skytevåpen som er fritatt (hva enn det måtte være). Antyder for meg at dette gjelder ikke våpen som ellers er listet i §2-3, unntatt haglevåpen det eksplisitt refereres til. Er jeg på bærtur? Kan da oppbevare luftvåpen opp til 4.5mm litt som man vil? Selvsagt forsvarlig.
  4. Er relativt ny entusiast med 8 våpen (blanding av airsoft og luft) og prøver å være snill borger å lese meg opp på regelverk. Fant §6-6: https://lovdata.no/forskrift/2021-05-07-1452/§6-6 Luftvåpen, til og mer airsoft, er definert som skytevåpen og faller derfor under §6-6 etter ordbruk: https://lovdata.no/forskrift/2021-05-07-1452/§2-3 Så det jeg lurer på, alle mine våpen er avhengig av co2 gass. Holder det da at jeg låser ned gassen som "vital del"? Eller blir det å regne som en del av ammunisjon. Blir vel som å låse ned tanken til PCP eller fjøra til en springer? Ergo vital del... Har 2 av dem på veggen og lyst å henge opp et tredje, og det hadde sugd litt å måtte låse alt ned. Har ikke så stor skuff eller skap som kan låses heller, så måtte mekka til noe. Hvordan tolker dere og forholder dere til lovverk om oppbevaring?
  5. Takk for input Helmet. Landro er åpen og ærlig om at HW75 kommer inn igjen men fabrikken har visst lange og uforutsigbare leveringstider. Bever svarte endelig men hadde en litt kverulerende tone på ting og feil lager statuser på andre ting, så jeg la de fra meg inntil videre. Game-on svarte kjapt som vanlig og kunne skaffe, men til ohmahgad priser, samt samme info som Landro iht. usikker leveringstid. Har såvidt funnet et par utenlandske butikker, men blir ikke særlig billigere inkl. mva og jeg har aldri bestilt våpen fra utland før og er litt usikker på hva som kan oppstå på grensa av ventetider og oppklaringer. Avventer dermed litt med Weihrauch. Ser Game-on har Beeman p17 som i praksis skal være en upolert HW40 som sikkert også er grei kvalitet, men liker ikke helt utseendet og plastfaktoren på den. Begynte også å vurdere Artemis CP2. Finner svært lite negativt om den eller Artemis generelt. Men skal ikke bruke laser, kikkert eller dot. Skal øveskyte kun med åpne sikter, og de ser litt plastaktige og tvilsomme ut på video og bilder.
  6. Takk for lesestoff. Vil gjerne ha noe nytt i denne omgang. Landro har jeg hatt litt kontakt med nå, men beveren uteble etter 2 forsøk på kontaktskjema. Oppdaget nylig Crosman 2300T som skal kunne skyte greit nøyaktig, er det en holdbar pistol? Finner ikke særlig negativt om den. Skal mest skyte 6-10m.
  7. Takk for tips. Litt usikker på kraften i hw75, hvis jeg vil ut en del meter senere. Kan ikke så mye om det... Prøver å lese meg opp på nett. Rekyl kan for min del bare bety ekstra artig utfordring. Skal hovedsaklig bare ha det gøy, men vil ha god kvalitet. Foretrekker du en av butikkene over den andre servicemessig, eller er de ca like greie?
  8. Hei alle sammen, første post. Har hittil handlet morrovåpen hos game on, men ser nå etter en weihrauch hw45 e.l. og lurer på hva slags butikk dere kan gå god for da jeg vil prøve mer på litt mer konkurransekvalitet uten å ta det altfor langt, samt noe i gjennomgående god kvalitet og ta en liten pause med replika-leketøy, samt det blir gøy å sammenligne skytingen min med noe bedre. Jeg liker også godt silver star versjonen estetisk sett. Vil handle fra en butikk som ikke sender meg noe gjenbrukt eller returvare, nytt skal være nytt (jeg er meget pirkete på slikt), samt god service og pålitelige selgere som svarer innen 1-2 dager på evt. spørsmål. Har sendt mail til et par butikker så langt og den ene har ikke svart. Google og facebook referanser er også litt i grenseland, så jeg tenkte å sjekke her. Takker for tips.
×
×
  • Create New...