Jump to content

Helmet

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Helmet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det går an. Har en .22LR demper selv, men den er no-brand og ganske beskjeden i forhold til det jeg har sett av dempere til luftvåpen. Den fungerer faktisk ganske bra på .22LR-rifle, men jeg har ingen referanser for bruk på luftvåpen så jeg aner ikke hvor god jobb den egentlig gjør der.
 2. Ja, pokker. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det? Takk for tipset.
 3. Det må vel gå an å få til det en eller annen plass. Et skogholt med god oversikt og passende bakgrunn kan jo være en god begynnelse.
 4. "Litt avstand" er mer enn 10 meter i hvert fall. Gjerne opp mot 100 meter hvis det lar seg gjøre, men 50 meter er en god begynnelse det også. Tenkte å få lag meg noen gonger i litt forskjellige størrelser som kan setts opp på f.eks. 20m, 40m, og 60m. Etter 15 års pause begynte jeg faktisk å skyte litt igjen i LOP i fjor høst. Hvis det er flere i LOP som driver og sysler litt med luftrifler så er det jo knall.
 5. Skedsmokorset, og det er jo faktisk i nærheten. Det er ikke all verdens muligheter til lage improviserte baner her i området, men det er kanskje litt enklere oppover mot der du holder til?
 6. Er det mulig å få tak i JSB Exact King Lead Free 6.35mm i Norge? Jeg finner ingen butikker som fører dem. Og hvordan er det eventuelt å handle disse fra utlandet? Masse mas med tolletaten og diverse myndigheter, eller er det grei skuring?
 7. Driver ikke med FT eller noe sånt, men kunne godt tenkt meg å skyte på gonger/selvanvisere/skiver på litt avstand, hvis det er flere som kunne tenkt seg å slenge med. Hvor i landet holder du til?
 8. På demperne fra Huggett, DonnyFL, Trident og flere andre så står det ganske tydelig på selve demperen at det er "AIRGUN ONLY", så da burde det være greit å ta med seg en eller to i bagasjen i hvert fall. Hvis det er like tydelig merket på emballasjen i tillegg, noe jeg antar, så burde det være greit å få det tilsendt også. Greit å vite. 🙂
 9. Ok, takk folkens. Sånne tilbakemeldinger er knall.
 10. Ja, jeg har sett på hva de har å tilby, men utvalget er dessverre ganske begrenset. Det meste de har ser ut til å helle mer mot det visuelle, enn mot det funksjonelle. Og de demperne som ser ut til å være funksjonelle har 1/2"-20 gjenger og er beregnet for kaliber 4,5mm. Jeg trenger også dempere til kaliber 5,5mm og 6,35mm, og alle med med M20x1 gjenger. Det er i hovedsak derfor jeg ser mot utlandet.
 11. Det er mulig. Jeg har vært ute av skyttermiljøet noen år. Mye har sikkert skjedd på 10 år. Men hvilke alternativer har man da i praksis til dempere til luftvåpen i kalibrene 4.5mm, 5,5mm og 6,35mm?
 12. Hadde en misstanke om at det var sånn i Stor Britania, men er det like ille i USA? Ser at Huggett og DonnyFL-dempere skrytes opp noe voldsomt, men det er ikke så mye å hente på disse kontra Weihrauch og Umarex- dempere?
 13. Hvordan er lovverket mtp. å kjøpe lyddemper fra USA eller Stor Britania. Evt. ta med seg lyddemper kjøpt i USA eller Stor Britania i reisebagasjen på tur hjem?
 14. Dette har jeg dessverre lite peiling på. Jeg kan bare videreformidle hva jeg ble bedt om å gjøre når jeg søkte. Og det er i klartekst hva jeg skrev tidligere i denne tråden. Begge søknadene gikk i gjennom som godkjente, så jeg antar at det er korrekt prosedyre. Men jeg får strengt tatt ikke sjokk om det viser seg i etterkant at det ikke er korrekt allikevel... Det dukker nok opp en eller annen her etterhvert, som har full kontroll på dette.
 15. Jeg leverte søknadene på politikammeret, og etter en ukes tid fikk jeg et brev i postkassa med info om resultatet og hvordan det skal betales (kontonummeret det skal betales til og referansenummer som betalingen skal merkes med). En behandling koster 282,- (for luftvåpen) uansett om det er en eller flere søknader. I feltet for andre opplysninger fikk jeg beskjed om å skrive "Import" hvis jeg ikke visste i hvilket land jeg skulle handle. Jeg ville levert en søknad for nytt våpen og en for våpendelene du trenger. Det koster uansett det samme. Og det er greiere å ha en ubrukt og godkjent søknad liggende, enn å skulle ønske du hadde det hvis noe interessant dukker opp.
×
×
 • Create New...