Jump to content

Helmet

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helmet

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  Det er mulig. Jeg har vært ute av skyttermiljøet noen år. Mye har sikkert skjedd på 10 år. Men hvilke alternativer har man da i praksis til dempere til luftvåpen i kalibrene 4.5mm, 5,5mm og 6,35mm?
 2. Helmet

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  Hadde en misstanke om at det var sånn i Stor Britania, men er det like ille i USA? Ser at Huggett og DonnyFL-dempere skrytes opp noe voldsomt, men det er ikke så mye å hente på disse kontra Weihrauch og Umarex- dempere?
 3. Hvordan er lovverket mtp. å kjøpe lyddemper fra USA eller Stor Britania. Evt. ta med seg lyddemper kjøpt i USA eller Stor Britania i reisebagasjen på tur hjem?
 4. Helmet

  Behandlingsgebyr for luftvåpen.

  Dette har jeg dessverre lite peiling på. Jeg kan bare videreformidle hva jeg ble bedt om å gjøre når jeg søkte. Og det er i klartekst hva jeg skrev tidligere i denne tråden. Begge søknadene gikk i gjennom som godkjente, så jeg antar at det er korrekt prosedyre. Men jeg får strengt tatt ikke sjokk om det viser seg i etterkant at det ikke er korrekt allikevel... Det dukker nok opp en eller annen her etterhvert, som har full kontroll på dette.
 5. Helmet

  Behandlingsgebyr for luftvåpen.

  Jeg leverte søknadene på politikammeret, og etter en ukes tid fikk jeg et brev i postkassa med info om resultatet og hvordan det skal betales (kontonummeret det skal betales til og referansenummer som betalingen skal merkes med). En behandling koster 282,- (for luftvåpen) uansett om det er en eller flere søknader. I feltet for andre opplysninger fikk jeg beskjed om å skrive "Import" hvis jeg ikke visste i hvilket land jeg skulle handle. Jeg ville levert en søknad for nytt våpen og en for våpendelene du trenger. Det koster uansett det samme. Og det er greiere å ha en ubrukt og godkjent søknad liggende, enn å skulle ønske du hadde det hvis noe interessant dukker opp.
 6. Helmet

  Field target eller lignende.

  Jøss, den siden var ikke oppe og gikk når jeg fant den tidligere i sommer. Ser ikke ut som det har vært veldig mye aktivitet der de siste årene heller, men det er da en plass å starte.
 7. Helmet

  Field target eller lignende.

  Finnes det noe Field Target eller lignende miljø i Norge? Har søkt litt, men det ser ut som det ligger veldig nede. Kunne tenkt meg og prøvd litt felt-aktig skyting med med luftvåpen, både rifle og pistol. Finnes det noen som driver med sånt i området rundt Lillestrøm, eller på landsbasis?
 8. Helmet

  Luftpistol til 10m programmet.

  Har skutt en del Silhuett med Pardini og .22s tidligere (og trening med LP5 og C55P), men tenkte som nevnt at jeg skulle prøve meg på det vanlige 10m programmet nå. Begynne litt pent... En Steyr LP1 eller LP10 er vel det opplagte valget. Evo10 blir for dyrt. Har googlet litt i dag, og ser at Morini får litt pes pga. "stygg" munningsvipp i forhold til de andre. Hvor plagsom er denne vippen egentlig? Det ser ut som den har noen mm høyere kjernelinje enn LP10, utgjør dette virkelig så stor forskjell i rekylopptaket? Eller er det av mekaniske årsaker at den vipper mer? Er det noen som skyter Silhuett på 10m med luftpistol for tiden? Det kunne vært moro å prøvd seg litt igjen.
 9. Har vært ute av skyttermiljøet en del år, men nå har lysta begynt å komme tilbake igjen. Tenkte å starte litt pent med selvpining ala 10m luftpistol. Har ingen planer om å kjøpe nytt, og kan godt leve med en pistol som ikke er siste generasjon. Har et par 5-skudd'ere (LP5 og C55P) fra den gang jeg var aktiv på 90- og 00-tallet, men har lyst på en skikkelig enkeltskudd'er nå. Burde kanskje bare kjøpe en LP1 eller LP10, men spør uansett i håp om å få litt utfyllende info om andre muligheter. Så hva har dere å si om alternativene fra Steyr, FWB, Morini, Pardini, Match Guns, Wather osv. Innspill mottas med takk.
 10. Helmet

  Behandlingsgebyr for luftvåpen.

  Takk, der fant jeg teksten jeg leita etter. Da får vi se hva Politiet har å si til det. ☺️
 11. Helmet

  Behandlingsgebyr for luftvåpen.

  Takker. "1/4 rettsgebyr pr. søknad", betyr det 282,50 pr. søknad, eller 282,50 totalt selv om det er flere søknader? Har du en link også? I tilfelle det blir diskusjon når jeg ringer dem i morgen.
 12. Hei. Har sendt inn et par søknader på luftvåpen i kaliber over 4.5mm, og fått svar frå våpenkontoret at søknadene er innvilget, og at jeg må betale inn 565,- kroner i behandlingsgebyr før jeg får igjen søknadene. Men så vidt jeg vet er behandlingsgebyret for luftvåpen 1/4 av fult behandlingsgebyr, altså 282,50. Har Politiet endret satsene for behandlingsgebyrene, eller er de på ville veier her? Og i fall jeg har rett, hvor finner jeg et skrive som sier noe om dette? Jeg har lett, men dessverre ikke funnet...
×