Jump to content

Bunkeren

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bunkeren last won the day on July 3

Bunkeren had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

555 profile views
 1. Bunkeren

  Dagens annonse på finn.no

  Jepp. Selgeren måtte kvitte seg med denne etter klager fra naboer om risting i grunnmur og morratåke med svovel-eim. For et monster! 💣
 2. Bunkeren

  Dagens annonse på finn.no

  80CM.......... lurer på om han kan sende de i posten. - Må nok evt forsterke postkassa litt for disse! https://www.finn.no/124125242
 3. Bunkeren

  Vannrensing i Norge/vannrenser

  Jeg har selv opplevd at to drikker fra samme bekk, hvorpå en blir syk med magasjau i etterkant( ikke jeg...) Ho var alt opp på flaskevann i storby, jeg på brunt vann med fiber og proteinmixtur (furunåler og mygglarver) . Vokser man opp med naturens normalflora så er man bedre rustet til å tåle litt rusk i vannet tenker jeg. MEN, det er som flere nevner her smart å velge hvor man tar sitt drikkevann fra. Er man i tvil eller ikke kan velge og vrake i drikkevannskilder, da koker man , filtrerer eller bruker kjemikaljer, værre er det ikke. Har vært på flere lengere soloturer selv, og kunne ikke tenke meg å gå avgårde på slike turer uten både filter og tabletter i nødposen. Det veier ikke så mye at jeg velger å la det ligge igjen hjemme. Det har jo tross allt blitt brukt ved flere anledninger når man slipper opp for valgmuligheter..... og hvis man en dag er uheldig å tråkke feil og ligger der å venter/håper på å bli funnet der i myrkanten, så er det jæ¥!¡¿ dumt at tablettene/filteret står igjen på peisen hjemme... trenger nok ikke noen magasjau i tillegg da...! 😩 Men jeg syntes vi er veldig heldige her til lands som ennå kan dra i skogen og på fjellet å ha mulighet til å oppleve rent og friskt vann rett fra bekken , det smaker jo ordentlig godt, bare man ikke vasser i dau lemmen da........ ☠
 4. Bunkeren

  Survivalkniver fra 80tallet

  Artig tråd dette. Jeg måtte rote igjennom flere tiår med utstyr, men her er grunnoppsettet på en typisk helgetur i fullcamo m gutta på 80tallet. Minnene strømmer på, og de er gull verd. Kniven er jo beskrevet ganske godt over her, og min skiller seg ikke ut på noen positiv måte. Tror ikke jeg klarte å få bladet i nærheten av skarpt.... ost er nevnt, og det stemmer nok.😉 I den lille belteveska (sløyd i 9ende) lå det alltid noe som smalt typ knallskudd eller noe hjemmemekket, paracord, enkeltmannspakke og noe å tenne bål med. Kunne overleve lenge med dette, iallefall på 80tallet! Som sagt, minnene renner på.... 😊
 5. Bunkeren

  Survivalkniver fra 80tallet

  Flotte men noget jålete kniver for denne traden det der, for ingenting slår den ikoniske sagtannryggen på Rambo sin fantastiske kniv. Hvis jeg ikke husker feil så kunne man ifølge filmen sage seg igjennom ståltråd med denne.... Det går ikke, jeg har prøvd. Slire av papp, bryne av et stykke kinesisk asfalt, stål av sykkelrammer og et rør til håndtak...... men sjekk de formene på bladet da! Som tenåring på 80tallet var denne en selvfølge på veggen ved siden av Ramboplakaten .
 6. Bunkeren

  Patronquiz - små patroner

  Artig med en quizzz igjen. 😀 Tenker at #5 er 6.5 x 27R Ronezewsky.
 7. Bunkeren

  4,6x30

  Kula på denne har et kobberbelegg på kun noen få tidels mm over en massiv stålkjerne. Ikke rart disse ruster godt etter en tur i grusvollen! Her er et tverrsnitt av patronen.
 8. Bunkeren

  Dagens annonse på finn.no

  Hvis jeg byr 350.000 , så håper jeg å få med det eksklusive serviset....... det passer jo så godt sammen!
 9. Bunkeren

  Skarp patron sitter fast i løpskammeret.

  Bare en teori fra sidelinjen her. Hvis hylsa sitter så godt fast, vil den kanskje gjøre kammer/løp temmelig vanntett? Hva med å spenne fast pipa vertikalt, for så å fylle pipa med vann så det blir en liten topp med vann på enden av løpet. Ta så ei gummiklubbe å slå på toppen. Vann komprimeres dårlig, og vil kanskje etter etpar forsøk presse vann inn på de rette stedene å løsne hylsa fra kammeret? Det er kanskje forsøkt før?
 10. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Dere har rett begge to. 👍 #2 er for 20mm Hispano-Suiza, ervervet en gang på Svenskesiden av grensen . #8 Har ikke noe på den rekka å gjøre, da drivpatroner har en lei tendens til å lage mer leven enn ekserserpatoner. 😉 Som Anders sier - til M/48 og M/52 fangst/redningsgevær.
 11. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Vi rekker en til før det nye året kommer. 💥 En litt annen vri denne gang, med patroner for trening og øvelse i div. Kaliber. Hva er dette? -En av disse skiller seg ut, og har ikke noe blant de andre å gjøre, hvem?
 12. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Tipper #6 og 8 er .500 BPE 3-1/4" og .577 BPE 3-1/4"
 13. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Jeg prøver.... Fra V #1 .577/.500 3-1/8" Magnum Express #2 .500/.450 No1 Express #3 .500/.450 No2 Musket #4 .400 Purdey #5 .400/.360 NE #6 .375 Rimless NE #7 .400/.350 NE (Eller Rigby No2) #8 .375 2-1/2" Flanged Nitro Express #9 .244 Hagler Magnum...?
 14. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Ved første øyekast, så tipper jeg at #4 8x57mm A-base Vaquero, jeg liker godt å lese innleggene dine, da du ofte tar med litt informativ våpenhistorie osv. 👍 Her er hvordan innsiden til tilsvarende din Lebelpatron ser ut. Kula er 'solid' i en messinglegering. Den ble designet av Franske Kaptein Desaleux og var den første kulen med det vi idag kjenner som 'boattail', noe som gav den overlegne egenskaper når den ble introdusert i 1898. På bildet kan man også legge merke til en ekstra beskyttelseshette utenpå tennhetta, og fordypningen i hylsebunnen som Vaquero viser.
 15. Bunkeren

  Adventsquizen 2017

  Ok. Vi prøver igjen. #1 Svenskprodusert Sporlys #6 Finsk Løspatron. ( lurer litt på om det er en omformet 7,35mm carcano hylse? ) #7 Løspatron fra Sako De to resterende med hvit nese er jeg usikker på, og må nok melde pass.
×