Jump to content

AEM

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AEM's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kan anbefale flere kniver i den store klassen. Dette er alle kniver jeg bla. har hogget meg igjennom en bil med (kjenner en veldig hyggelig skraphandler), splittet utallige knipper med ved og hogget ned flere middels størrelse trær enn jeg kan telle. Strømengs Samekniv Stål: Høykarbon Pris: fra 1180kr Schrade Frontier 36 Stål: Høykarbon Pris: 500kr (disse er jeg importør av, så litt farget, men kommer med livstidsgaranti) Schrade Frontier 37 Stål: Høykarbon Pris: 600kr (disse er jeg importør av, så litt farget, men kommer med livstidsgaranti) Fallkniven A1 Stål: VG10 Lam. Pris: fra 2000ish
  2. Jeg kan ikke snakke for noen andre jegere, men selv setter jeg pris på en kniv som er god og bred når jeg skal flå. Spesielt fornøyd er jeg om det finnes et hakk foran til finger. Det er jo også et enormt pluss om kniven kan brukes til å lage noen grillspyd, splitte litt ved, osv. Har merket meg at mange amerikanske anmeldelser og kåringer ofte vektlegger dette når det kommer til jaktkniv, men for alle som også jakter småvilt er det nesten like viktig å kunne lage bål og mat med kniven.
  3. Strömeng er min egen favoritt, men jeg er litt usikker på dette med at Brusletto lager kniven (slik metallurgen sa over) fra Bruslettos sider fant jeg bare dette; Har hørt snakk om dette frem og tilbake men aldri funnet noe som bekrefter det. Mulig jeg må ta kontakt med Strömeng for å finne ut av saken.
  4. Til 600 kr i den størrelsen så bør man nesten forvente fjærstål. Til gjengjeld så har jeg bare positive erfaringer med fjærstål – så det ville ikke vært noen reservasjon for meg. I praksis så kommer den til å tåle absolutt alt du kommer til å føle et behov for å utsette den for (innen rimelighetens grenser, osv). Ville blitt overrasket hvis du ikke kunne kappe ned det meste av småkvist og småtrær med disse. Som Metallurgen sier så er det ikke noe luksus og sikkert heller ikke perfekt på papiret, men tror ikke du vil merke noe til det ute virkeligheten Er dog – som Metallurgen – en smule skeptisk til mangelen på 'stopper' nederst på skaftet. Mulig vinkelen på håndtaket gjør at det ikke blir noe problem men det er vanskelig å si sikkert uten å holde den i hånden. Ser forresten at XXL har kjempetilbud på Cold Steel kukri i Oslo også (360kr) så det kan jo være av interesse.
  5. Jeg har alltid vært vandt med at man bruker lærslire, men i det siste har jeg blitt litt nyskjerrig på dette med Zytel og Kydex uten at jeg har klart å finne ut om det ene er bedre enn det andre. Er det noen her som kan forklare meg forskjellen? Fordeler og ulemper, etc? Har også litt lyst til å forsøke meg på å lage et slire i et av materialene, så informasjon om hvor man får kjøpt disse hadde også vært greit (sånn hvis noen har det i hodet). Kan du i det hele tatt jobbe med Zytel hjemme?
  6. Interessant. Har snakket litt med metallurgen og det blir vel muligens en Winkler Belt Knife, selv om jeg vet at lommeboken kommer til å være sint i noen måneder..
  7. Har en eldre kniv fra faren min (som han har mishandlet med bla fake clip-point) som jeg absolutt skal forsøke å få gjort det med! Gir tilbakemelding når jeg har fått testet.
  8. Hmm, mulig jeg må vurdere å gjøre noe lignende selv… Aldri hat noe å klage på, men man vil jo alltid gjøre livet lettere for seg selv
  9. Dette har jeg ikke merket noe til selv, dog er vel min siste fra dem litt over et år gammel… Gjelder dette flere modeller du har vært borte i eller kan det ha vært produksjonsfeil av noe slag? Det med slire har jeg heller ikke opplevd – regner med at du har forsøkt å smøre det inn?
  10. AEM

    Ønskeliste

    Skal ta en tur ned til skraphandleren for å høre om jeg kan teste noen kniver på bilene hans så godt mulig jeg slenger opp en bilde tråd
  11. Tja, nettsiden er vel ikke den beste – men knivene er jo vanvittig bra. Er stygt redd for at det her kan være 50/50 x)
  12. Hm, forsto det slik at Busse ikke var å få kjøpt i Norge og tenker på at med toll og moms så blir det jo noen vanvittige priser…
  13. Jeg er jo først og fremst ute etter en skikkelig 'survival knife'. Noe jeg kan bruke til å strippe ned en bil om jeg noen gang skulle ha behovet. Har sett at flere som driver med Escape and Evasion priser kniven opp i sky som den perfekte kombinasjonen av militær/jakt/survival kniv. Metallurgen er du helt sikker på det? Ser at break strenght på vg10 kniven skal være 160kg (http://www.fallkniven.com/en/breaktest). Er dette isåfall noe du tror andre kan overgå til samme pris? Du står selvfølgelig fritt til å anbefale deg selv også.
  14. Jeg har alltid ment at Strömeng lager den beste samekniven. I tillegg til at han leverer brukervennlige kniver i alle størrelser (ville selv holdt meg over 6") og har lang erfaring med å produsere disse har jeg aldri hørt om at noen har klart å ødelegge kniven. De kan slipes på så og si alt og er fantastiske arbeidshester. Det eneste negative man kan si om dem er at de ruster som om det ikke fantes noen morgendag, så smør på et tykt lag vaselin før du drar ut på tur. Forøvrig går det rykter om at Strömeng har en uoffisiell livstidsgaranti, men hverken jeg eller noen jeg kjenner har noen gang måtte benytte seg av denne så jeg kan ikke gå god for at det stemmer. Selv en stor fan av 8" samekniven med søringsperre.
  15. Jeg har lenge planlagt å skaffe meg en Fällkniven s1, men nå som de har kommet med det nye S1 Pro designet sitt (dog er kanskje å kalle det et nytt design en overdrivelse) debatterer jeg frem og tilbake med meg selv. Det koker til syvende og sist ned til metallet brukt, så for å gjøre ting kortfattet: Er Lam. CoS verdt det i forhold til Lam. VG10? Tenker på at S1 i Lam. VG10 koster 1500 mens CoS går for 2900. Tanker?
×
×
  • Create New...