Jump to content

Stimm

Members
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stimm's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

23

Reputation

  1. Tusen takk Fant en i nærheten som har rink skjefte på sin CM84e, så skal prøve det først - hvis ikke må nok Bækkevold foreta en bestilling for meg Skyter selv fin med en RF, og grov med HP. Også bruker jeg K12 til luft, men har Nill skjefte på disse riktignok. Godt fornøyd med disse, så er derfor jeg har hengt meg litt opp i en FPM, og selge unna CM84e. Var en på Finn tidligere i påska, og den gikk dagen etter, så er heldigvis et marked for disse
  2. Tusen takk for svar @PalSor Opplever du skjeftevinkel som lik Pardini sin finpistol? Ja, fripistol er vriene greier.. Ikke skutt særlig mye da jeg sliter med grepsvinkel på Morini skjeftet. Men jeg liker luftpistol veldig godt, så tror også fripistol faller i smak med riktig utstyr, og trening Jøss, det hørtes jo ut som en klønete løsning på kompensatoren.. Godt det finnes noen kreative sjeler der ute.
  3. Hei. Er det noen som har erfaring med Pardini FPM som de er villig til å dele? Fordeler/ulemper fra CM84e? Tilleggsspm: Jeg syns vinkelen på skjeftet til min Morini CM84e er litt skarp. Må knekke håndleddet skikkelig for å få kornet på linje med skuret. Noen som vet om Rink sitt grep er like brutal i knekken? Ganske grønn i fripistol verden, så ikke halshugg meg
  4. Litt avhengig av hva slags GSP. Er det expert? Eller den "gode gamle"? Om det er den gamle, så kan du nok prøve deg på 4-6000kr for den. Hylsefanger har liten verdi etter 3d-printere ankom verden. Litt avhengig av type hylse, og hvor mange ganger de er ladet om, så ca 1kr. Ser at enkelte selger engangsskutte Lapua for 1,5kr pr.stk, men de går ikke som ferske bakevarer. Hjemmestøpte kulene får du mest sannsynlig ingenting for, med mindre vedkommende har tilgang til en slik tang, og kan støype tilsvarende selv.
  5. Du kan sette den i hurtig grov, eller grovpistol. Eventuelt grovfelt med mindre du har noe der fra før
  6. De rimeligste hettene man får nå er vel Magtech. Selges forskjellige steder etter hva jeg ser. De ligger på 1,20 til 1,30 pr.hette Fiocchi havner vel i samme prisleie. Ellers er det fort 1,80 for Federal, winchester og CCI etter det jeg har sett så langt iår.
  7. Det er vel heller en smakssak, og at jeg ønsker å vite hvor jeg er på avtrekket før skuddet går av. Det kan godt være det er vanlig med 10-20gram, men det er helt grusomt med så lett fjør, synes jeg. Så jeg har satt i fjøra fra 22gram til 160gram, og ligger på rundt 100gram nå.
  8. Hei. Jeg har nylig gått til anskaffelse av en brukt Morini fripistol, og etter litt testing, fant jeg ut at jeg måtte flytte avtrekkeren litt lenger ut. Det som da skjer, er at 2-stegsavtrekket forsvinner. Virker som den da bare hviler på "stoppen", å på fripistol syns jeg ikke det er så praktisk. Jeg ser ikke noe at det står noe om dette i instruksjonsboka/manualen, og finner ikke noe info om det. Flytter jeg derimot avtrekkeren litt tilbake igjen, så kommer 2-steg tilbake. Noen som kjenner til dette? Om den må på en EU-kontroll, hvem utfører service på Morini fripistoler, eller kan utføre?
  9. Det hjalp godt for min del. Mine blyverdier synker enda, til tross for at jeg skyter innendørs med maske Jeg blir å bruke maske innendørs fremover - uansett. Enn så lenge bruker jeg bare Biltema sine engangsmasker, men når høsten kommer, så investerer jeg i en filtermaske som passer sammen med skytebrillene.
  10. Jeg målte mine før jul, og de var høye. Jeg har hatt 2mnd pause og er nå nede på 1,3umol/L. Vi har bedriten ventilasjonsanlegg men det skal nå justeres etter at flere testet seg etter meg, og også hadde forhøyet verdier. Jeg har gått til innkjøp av ffp3 masker (engangsmasker) og har brukt de når jeg har skutt innendørs. Prøver riktignok å holde innendørs skyting til et minimum, og krysser fingrene for at våren starter tidlig Bly i kroppen er ikke noe morro. Fikk en grundig gjennomføring av en sykehus lege på det området, og det satt skrekken i meg. Aldri mer innendørsskyting uten maske. Utfordringene med mye bly i kroppen er mange, og det samler seg i skjelettet og gjør deg benskjør, for ikke å snakke om skadene det påfører nervesystem, hjerne og indre organer..
  11. Det var ift brukerfeil jeg tenkte At du har litt for mye flare/utvidelse av hylsen. Du nevner at du har liten bul 5mm opp på hylsa, og det er når du resizer hylsene. Ikke utenkelig at du har skrudd den såpass langt ned at du komprimerer hylsa et ørlite grann. Riktignok ikke uvanlig at hylser får litt ølmage etter en resize, men muligens en årsak? Prøv å stille inn resize dien og flare på nytt. Krympen på min .32 til Pardini er så små at du ikke ser det. Ser jeg har notert at diameter målt i tuppen av hylsa/patron etter omladning, til 8,37mm. Altså det er såvidt krympedien er borti når jeg lader mine. Krymp er også nøkkelen på gode samlinger eller ei med Pardini etter min erfaring. Som du selv nevner, kun på hjemmeladninger du opplever feilen, så mistenker diene ikke er riktig innstilt, eller at du har veldig mye flare når du skal sette i patronene, eller veldig mye krymp.
  12. 1,6gn med N310 er ikke allverdens, selv med tung kule. Jeg lader mine riktignok mine 83gn kuler fra H&N med 1,8gn med N320 for å få litt mer fyll i hylsa. Uansett - tilbake til det jeg lurte på. Utifra det du skriver, så forstår jeg det som at 2500 skudd med fabrikk + litt fra kompisen din fungerte ypperlig uten at hylsene revnet, men når du startet med å lade selv, så revnet de? Da ville jeg tatt en liten titt på ladepressen din, og stilt inn diene på nytt. De revner jo høyt oppe også - så da lurer jeg på om du kanskje flarer/utvider hylsene veldig ved kuleisetting? Hvordan er krymp? Etter min erfaring med Pardini (som er omtrent like gammel som din) så går Pardini best med så lite krymp som overhodet mulig. Tenker iallefall det er naturlig å se på ladepressen og/eller diene dine, da feilen oppstod med dine egne hjemmeladninger Hvis du feks skyter fabrikammo nå for å teste, revner de?
  13. Absolutt Var i tenkeboksen selv på å sette i tungsten lodd fremfor nytt veksel, men så var det dette med havesyken/lyst vs fornuften
  14. Det er absolutt en løsning å sette inn tungsten lodd. Det gjorde jeg på min HP og det fungerte ypperlig. Det at du ikke merker forskjell på RF og SP utgaven betyr ikke at andre ikke gjør det. Å jeg vil ikke påstå jeg er noen god silhuett skytter i det hele tatt da jeg enda ikke har skutt det Som jeg også nevner, noen av Norges beste skyttere bruker SP. Nevner også at jeg har min pers i konkurranse med SP22, så det er ingenting å ta på våpenet. Smaken er som baken - delt i to.
  15. Kan fortelle det jeg opplever hvertfall: Løpet veier litt mer, uten at jeg husker på stående fot nøyaktig vekten, men typ 50gram forskjell. I tillegg er sleiden MYE lettere, og av et annet lettere materiale. Med dette så skal du få mindre rekyl, som er fordelaktig i hurtigprogrammet og silhuett. Det er selvfølgelig du og din lommebok som bestemmer her, men jeg vil nok påstå at om du ikke er en ivrig baneskytter i silhuett og hurtig, så klarer du deg nok godt med SP22. Persen min i hurtig i konkurranse en enda 586 (fra i sommer), og den tok jeg med SP22. Jeg opplever iallefall bedre flyt med RF-utgaven, men om du har RF eller SP, så er nøkkelen trening Så kort fortalt; Den er knall, og det er absolutt noe å prøve, men den løfter nok ikke skytingen din med 20 poeng. Er jo også verd å nevnte at Pål Hembre skyter med SP22, og han kan jo dette han
×
×
  • Create New...