Jump to content

imasta

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by imasta

  1. Som tidligere år kjem dei helst på åte mot slutten av sesongen. Kl 03.50 kom reven på åte, og fikk servert bly frå kal 12 star baikal. Dei to forrige har vore tipper, men idag var det ein hanrev. Hugsa tilogmed å ta bilde før ein for på jobb
  2. Nytt besøk på åte og nytt fall. Nummer 2 iår falt kl 03.40, den enkeltløpa baikalen sende iveg ein passelig haglskur som smalt tispa i bakken.
  3. Ble desverre ikkje bilde. Trangboring og 5m hold gav eit lite bilderedigering revekadaver. Men var ei ungtispe etter størrelsen å sjå. Og i natt var det ferske spor 30m frå åte, så satser på at ein får besøk igjen inne kort tid.
  4. Iår har det vært trått, har totalt hatt 3 bilder på åte og Inga uttelling. Var lite snø i starten av vinteren, før det plutselig ble en meter lett tørr snø. Tydelig at det har vært problem for reven då man nesten ikkje har sett spor heller. Va ein på kamera i dagtidlig, men den var borte før ein fikk henta hagla. Men så kom det ein ikveld, og endelig skulle ein få skutt årets første rev. Kjem bilder imorgo
  5. Da ble det ein siste rev på åte inatt. Våkna og så den på åte kl 01.30, og kom seg opp og fikk lada baikalen, men når vinduet skulle snikes opp var den borte. Så da var det å lade ned igjen og legge seg. Kl 02.30 var den tilbake, fikk ladd børsa, men når eg skulle ta opp vinduet var den på veg vekk, men så den at den tok ein liten sirkling av åte og kom tilbake, fikk vinduet stille opp. Legger baikalen til skuldra, sikter seg inn og trekker sakte av.... KLIKK. Reven snur seg å ser i retningen av vinduet og både eg og den står dønn iro. Etter 30 sek begynner den leite etter pellets. Inn med hagla og spenne opp på nytt, og dytte bøylen som brekker hagla litt ekstra ned. Ut med hagla, få reven i kornet og Bang. Rett ned. Liten rev, var naken bak på hoftene, mulig skabb, fikk lagt den i sikkerheit så den ikkje blir rota med av andre dyr. Skal sende bilde etter jobb idag, da ein har sett lite skabb i området. For ein liten bekreftelse om den skal få påspandert kremering.
  6. Etter lite besøk på åte i lang tid har det blitt noen besøk, men var kun et bilde og deretter var den borte igjen. Byrja å bli tomt i beholderen med coop xtra hundefor, var innom spar i annet ærend og så at firstprice hadde et rimelig alternativ. Kjøpte dette og opna for å tømme i beholderen. Ein del sterkere luft av dette, samt at det glinsa litt meir ( kanskje høyere fettinnhold) Inatt våkna ein av mobilen igjen, men denne gangen gikk reven fornøgd rundt å gnafsa pellets. Så da var det å lade opp den gamle enkeltløpa russeren og sende i veg ein passe mengd bly. La seg den, på morgonen når eg sa det var felt rev var 3 og 6 åringen klare på at den måtte inspiseres. Litt skummel syns 3 åringen, men 6 åringen vart til å fra mens man flådde den. Tispe ca 6kg
  7. Enkel og grei og seier pang kvar gang ein dytter hendelen skikkelig ned.
  8. Da ble det nummer to for året igår. Kanskje den som stakk før eg fikk ladd opp igår. Denne gangen kom den på haglehold. Så enkeltløps baikalen vart ladd opp med 35gr Black gold. Snike opp vinduet og få den i sikte. Pang og rett ned. Viste stor interesse for den nedfryste hundefor/rekeavfall og pinnekjøttkraft blandinga. Her kjem bilde av begge to. Tispa øverst og gårsdagen rev nederst
  9. Imponerande. rett og slett. Igår vart det første pels i bakken, ei lita tispe av årets produksjon. Året i år har vært spessielt, veldig liten trafikk på åtet, har nok ein slu ein, då det har vært ein del spor litt unna. Den bedre halvdel hadde vært i rekelag for nokon dagar sidan og fått med skall og avfall etter rekene som vart lagt ut samme kveld. Da var ein rev innom på natta, men timet annkomst perfekt med at minst jenta våknet med mareritt, så etter litt trøst var jenta sovna og reven borte. Lagde ei blanding av rekeskall, hundefor og kraft etter pinnekjøttkoking og satt i frysen. Tok det opp igår og fikk det ut på åte, og inatt kom endelig reven igjen. Minuset var at rett etter leggetid peip det inn på telefonen, ny rev. Så ut vinduet og der sto den og granska tispa som lå i snøen. fikk henta rifla, så var den kommet seg utenfor skuddhold. Tydelig mykje større enn den som gikk i bakken. Spørs om det er denna som har hold reven unna åtet i vinter. Får håpe på at den tar ein stopp innom inatt slik at ein kan få ein sjanse til å få den i bakken.
  10. Har til nå ikkje begynt jakta skikkelig grunna mangel på snø og ekstremt mye mus i terrenget. Idag var det planleggingsdag i barnehage, så var hjemme med minste poden. Så ein rev på musematte på jordet, men vart kun observasjon. Sto i vinduet og så på den vi to i 20 min. Den streifa forbi åta også, men pellets frister ikkje når det er full smågnangerbuffé og lite snø som gjør det lett å jakte.
  11. Har også mye problem med kråker, men har funnet ei grei løsning når det er kommet litt snø. Tar med eit kosteskaft og stikk nokon hol 10-15 cm ned og fyller pellets i dei. Då når ikkje kråka alt, og dersom reven kjem må den stå litt i ro for å grave seg ned til dei. Strør også oppå overflata om kvelden om det er snø slik at fuglane ikkje får tatt alt.
  12. på pc er det vell ein konvolutt oppe i høgre hjørne som viser personlige meldinger.
  13. Det var filteret som var problemet. Men fortsatt tidvis det henger litt. Får ta det opp og olje å se om det er Noko anna. Takk for supert tips, var sikker på at blitzen var gått.
  14. Takk. Dette skal sjekkes ut Ser at den i overgangen frå lyst til mørkt går over i svartkvitt bilder, men kanskje filteret er problemet.
  15. Hei. Har eit sg550 som har fått ei lita nykke. I Sommer etter det kom opp ha det nekta å bruke blitzen på natta, som fører til heilt svarte bilder. Har forsøkt å bytte til nye batteri, men uten resultat. Er forresten varta longlife batteri. Noen som har vært borte i tilsvarende problem?
  16. Har du prøvd siktet eller sett nokon test av det? Nysgjerrig på det sjølv.
  17. Hei, tar ein superbump av tråden istedenfor å lage ny tråd. Skal lage revebås iløpet av våren og sette ut slik at den får stå ei stund før jakta begynner. Tenker å bygge ei tunnelfelle, noko som er mykje gode teikningar og byggeplanar på. Tenkte også å bygge ei enklare lita felle også/ eventuelt fleire små. Men ser at mange fraråder dette grunna at reven er skeptisk til dei. Fungerte etter det eg kan lese bedre før det vart forbudt med netting, då reven kunne sjå gjennom fella. I henhold til krava skal det være solide materialer, men ikkje metall. Lurte på å lage ein forsøksbås med bakplate i pleksiglass eller tilsvarande, då det vil gjere at reven kan sjå gjennom. Nokon synspunkt på dette? Tenker å bygge dersom det er lovleg. Om det ikkje funker med plata, kan ein jo fjerne den å snekre sammen bakplate i tre.
  18. Dersom snø går det kanskje å stikke hull å fylle åte ned i? Da må reven grave litt og bedrer skudd mulighetene. Veit dog ikkje om katter eventuelt graver opp også. Har luksusen av å ha åte rett ved huset, så slenger på ein neve med pellets kvar dag. Her er det fugla som stjeler det, men siden det er ei lita neve kvar dag er det et mindre problem.
  19. Nokon ha fått med seg at jakttida på mår er slutt. Bilde frå åte på 80m . Gikk opp i andre ett for å sjå bedre pluss kikkerten er der oppe var den vekke. Speida litt i 3 minutt, så gikk den forbi 3 m frå husveggen.
  20. Ble ei lita tispe inatt. Våknet ved to anledninger, den første var det ein mårkatt som romsterte rundt på åtet. Den var ikkje redd for plystring. Artig å se på. Når den så mot huset og lyset så det ut som den hadde Parkinson, smårista mye på hodet. Den åt seg etterkvart mett og tasks videre. Gikk å la meg igjen, og våkna opp igjen 00.15. så på mobilen og konstanterte rev på åte. Lada børsa og lirka opp vinduet. Konstanterte av den kosa seg på åte og fant den i korset på sikte. Følgte den i 3-4 min før den stod med breisida til og hodet ned i snøen. Pang, rett ned. Lita tispe, kanskje 5 kilo. Dessidert minste reven i år. Har hatt 3 på over 9 kg og ein på over 10kg i år. Men sesongbeste for min del. 6 rever til nå i år.
  21. Takk. Har uansett tenkt oryx grunna hjortejakt også. Får prøve den når pakken er tom. Har vært god effekt med ekspressen, utgangshullet på skinna har vist ein villig ekspansjon. Tanken ligger nok mest på adrenalin fylt rev. At den har vært oppmerksom og dermed fått full fart i dei meterane før det var heilt tomt for blod i kroppen. For når den gikk tom så var den heilt tom. Det var ingen spor etter at reven har "kavet" på bakken.
  22. For min del, 6,5x55, 70-80 meter og Norma elite ekspress. Ikkje den mest fancy ammoen, men den går godt i rifla. Har også tatt prøver av reven, så operert opp for å se tilstanden. Begge lunger var totalskadd, men hjertet var intakt. Biten av lunge som var i gapet på reven var ca 1x4 cm, så at det var totalskade viste man på forhånd. Problemet her var nok at reven var på "alerten". Fikk høre av kona at ho hadde skrudd av lyset på kjøkkenet 5 sek før det smalt. Som kan stemme iom at reven så direkte mot huset i det skuddet gikk. Adrenalin i systemet kan gi den effekt. Hjertet slår kraftigere, og utvider årene til aktive muskler, mens blodårene til interne organ blir strypt ned (for å hindre td å blø innvendig ved skade). Kalles vell katastrofehormonet for det gir eksplosiv kraft til musklene, til det er tomt for blod å sende til dei. Adrenalinet blir styrt av det sensoriske, som betyr at reven trenger ikkje å forstå at det er fare, bare at den reagerer på noko ukjent. Vmax ammo lager vell suppe innvendig som betyr at den også perforere hjertet og lunger +++ derfor kan ein ikkje heilt sammenligne med mer konvensjonell blyspiss, da denne kan ødelegge begge lunger, men hjertet er like helt. Skulle gjerne hatt den type ammo til rifla, men lader ikkje sjølv. Da hadde det nok sittet Sierra varminter i patrona. Har nokon andre anbefalinger på fabrikkammo så tar eg gjerne inn mot.
  23. Pang sa det. Ein rev kom luskande på åtet, ca 1 time etter at man var ute å fylte på. Coop hundefor med iblandet våtfor for katt. Rører det sammen og kaster ut. Har viltkamera på åtet, så fikk mms på telefonen. Opp i andre etasje, lade børsa og forsiktig opne vinduet. Tofoten i vinduskarm og sittestilling på armlenet på stolen gir god og stabil skytestilling med støtte under begge armene. Finn reven i korset og venter til den stopper. Stopper med breisida til og ser rett opp mot huset, lar skuddet gå. Ser tydelig reaksjon på skudd før revefanten vender 180grader og spurter ut av åtelyset. Første tanken er kva kan ha gått galt? Satt godt og støtt, reven stod rolig og alt på det rene... Finn fram hagla går rolig ned og finn fram yttertøyet. Gjør dette rolig slik at om reven er skadd skal den få et kvarter til eventuelt å legge seg. Må ned å se etter eventuelle blodspor i fluktveien. Går ut og ned mot åtet. Fluktsporet er lett å finne. Ikkje på grunn av at det er litt svikt i snøen, men. På grunn av at det er rødt overalt etter det. Kjenner pulsen går ned. Den mengden blod betyr store skader. Følger sporet 10 meter der ligg den helt ute. Fluktstrekning på 40 meter, etterfulgt av totalkollaps. Ser at den har vært i full fart og berre kollapsa rundt. Ingen spor etter at den har kavet etter at den har falt. Bekreftelse på at skuddet var innafor finnes i munnen på reven. Der er det rester av lunge i gapet. Kort sakt ein rev som ikkje innså at den var skutt og død. Hannrev på 9,5 kg
  24. Besøk på åtet inatt også viser mms på mobilen. Våkna ikkje, men da får ein lage åteblanding og hive ut etter jobb. Kun eit bilde, men glemte å hive ut ein neve med for igår, og fuglane hadde plukket det som lå igjen. Får sjå om ein får ekspedert ei kråke og henge opp slik at åtet varer litt lengre. Ifjor var det på denne tiden det vart stor aktivitet på åtet, etter parringstida var ferdig. Litt meir desperate tisper for å få mat og litt mindre kritiske. 1 rev til så blir det tangering av antall rev på ein sesong, og fortsatt tid igjen .
×
×
  • Create New...