Jump to content

imasta

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

imasta last won the day on March 17 2020

imasta had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

imasta's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

76

Reputation

  1. Som tidligere år kjem dei helst på åte mot slutten av sesongen. Kl 03.50 kom reven på åte, og fikk servert bly frå kal 12 star baikal. Dei to forrige har vore tipper, men idag var det ein hanrev. Hugsa tilogmed å ta bilde før ein for på jobb
  2. Nytt besøk på åte og nytt fall. Nummer 2 iår falt kl 03.40, den enkeltløpa baikalen sende iveg ein passelig haglskur som smalt tispa i bakken.
  3. Ble desverre ikkje bilde. Trangboring og 5m hold gav eit lite bilderedigering revekadaver. Men var ei ungtispe etter størrelsen å sjå. Og i natt var det ferske spor 30m frå åte, så satser på at ein får besøk igjen inne kort tid.
  4. Iår har det vært trått, har totalt hatt 3 bilder på åte og Inga uttelling. Var lite snø i starten av vinteren, før det plutselig ble en meter lett tørr snø. Tydelig at det har vært problem for reven då man nesten ikkje har sett spor heller. Va ein på kamera i dagtidlig, men den var borte før ein fikk henta hagla. Men så kom det ein ikveld, og endelig skulle ein få skutt årets første rev. Kjem bilder imorgo
  5. Da ble det ein siste rev på åte inatt. Våkna og så den på åte kl 01.30, og kom seg opp og fikk lada baikalen, men når vinduet skulle snikes opp var den borte. Så da var det å lade ned igjen og legge seg. Kl 02.30 var den tilbake, fikk ladd børsa, men når eg skulle ta opp vinduet var den på veg vekk, men så den at den tok ein liten sirkling av åte og kom tilbake, fikk vinduet stille opp. Legger baikalen til skuldra, sikter seg inn og trekker sakte av.... KLIKK. Reven snur seg å ser i retningen av vinduet og både eg og den står dønn iro. Etter 30 sek begynner den leite etter pellets. Inn med hagla og spenne opp på nytt, og dytte bøylen som brekker hagla litt ekstra ned. Ut med hagla, få reven i kornet og Bang. Rett ned. Liten rev, var naken bak på hoftene, mulig skabb, fikk lagt den i sikkerheit så den ikkje blir rota med av andre dyr. Skal sende bilde etter jobb idag, da ein har sett lite skabb i området. For ein liten bekreftelse om den skal få påspandert kremering.
  6. Etter lite besøk på åte i lang tid har det blitt noen besøk, men var kun et bilde og deretter var den borte igjen. Byrja å bli tomt i beholderen med coop xtra hundefor, var innom spar i annet ærend og så at firstprice hadde et rimelig alternativ. Kjøpte dette og opna for å tømme i beholderen. Ein del sterkere luft av dette, samt at det glinsa litt meir ( kanskje høyere fettinnhold) Inatt våkna ein av mobilen igjen, men denne gangen gikk reven fornøgd rundt å gnafsa pellets. Så da var det å lade opp den gamle enkeltløpa russeren og sende i veg ein passe mengd bly. La seg den, på morgonen når eg sa det var felt rev var 3 og 6 åringen klare på at den måtte inspiseres. Litt skummel syns 3 åringen, men 6 åringen vart til å fra mens man flådde den. Tispe ca 6kg
  7. Enkel og grei og seier pang kvar gang ein dytter hendelen skikkelig ned.
  8. Da ble det nummer to for året igår. Kanskje den som stakk før eg fikk ladd opp igår. Denne gangen kom den på haglehold. Så enkeltløps baikalen vart ladd opp med 35gr Black gold. Snike opp vinduet og få den i sikte. Pang og rett ned. Viste stor interesse for den nedfryste hundefor/rekeavfall og pinnekjøttkraft blandinga. Her kjem bilde av begge to. Tispa øverst og gårsdagen rev nederst
  9. Imponerande. rett og slett. Igår vart det første pels i bakken, ei lita tispe av årets produksjon. Året i år har vært spessielt, veldig liten trafikk på åtet, har nok ein slu ein, då det har vært ein del spor litt unna. Den bedre halvdel hadde vært i rekelag for nokon dagar sidan og fått med skall og avfall etter rekene som vart lagt ut samme kveld. Da var ein rev innom på natta, men timet annkomst perfekt med at minst jenta våknet med mareritt, så etter litt trøst var jenta sovna og reven borte. Lagde ei blanding av rekeskall, hundefor og kraft etter pinnekjøttkoking og satt i frysen. Tok det opp igår og fikk det ut på åte, og inatt kom endelig reven igjen. Minuset var at rett etter leggetid peip det inn på telefonen, ny rev. Så ut vinduet og der sto den og granska tispa som lå i snøen. fikk henta rifla, så var den kommet seg utenfor skuddhold. Tydelig mykje større enn den som gikk i bakken. Spørs om det er denna som har hold reven unna åtet i vinter. Får håpe på at den tar ein stopp innom inatt slik at ein kan få ein sjanse til å få den i bakken.
  10. Har til nå ikkje begynt jakta skikkelig grunna mangel på snø og ekstremt mye mus i terrenget. Idag var det planleggingsdag i barnehage, så var hjemme med minste poden. Så ein rev på musematte på jordet, men vart kun observasjon. Sto i vinduet og så på den vi to i 20 min. Den streifa forbi åta også, men pellets frister ikkje når det er full smågnangerbuffé og lite snø som gjør det lett å jakte.
  11. Har også mye problem med kråker, men har funnet ei grei løsning når det er kommet litt snø. Tar med eit kosteskaft og stikk nokon hol 10-15 cm ned og fyller pellets i dei. Då når ikkje kråka alt, og dersom reven kjem må den stå litt i ro for å grave seg ned til dei. Strør også oppå overflata om kvelden om det er snø slik at fuglane ikkje får tatt alt.
  12. på pc er det vell ein konvolutt oppe i høgre hjørne som viser personlige meldinger.
  13. Det var filteret som var problemet. Men fortsatt tidvis det henger litt. Får ta det opp og olje å se om det er Noko anna. Takk for supert tips, var sikker på at blitzen var gått.
  14. Takk. Dette skal sjekkes ut Ser at den i overgangen frå lyst til mørkt går over i svartkvitt bilder, men kanskje filteret er problemet.
×
×
  • Create New...