Jump to content

imasta

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

imasta last won the day on March 17

imasta had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var filteret som var problemet. Men fortsatt tidvis det henger litt. Får ta det opp og olje å se om det er Noko anna. Takk for supert tips, var sikker på at blitzen var gått.
 2. Takk. Dette skal sjekkes ut Ser at den i overgangen frå lyst til mørkt går over i svartkvitt bilder, men kanskje filteret er problemet.
 3. Hei. Har eit sg550 som har fått ei lita nykke. I Sommer etter det kom opp ha det nekta å bruke blitzen på natta, som fører til heilt svarte bilder. Har forsøkt å bytte til nye batteri, men uten resultat. Er forresten varta longlife batteri. Noen som har vært borte i tilsvarende problem?
 4. Har du prøvd siktet eller sett nokon test av det? Nysgjerrig på det sjølv.
 5. Hei, tar ein superbump av tråden istedenfor å lage ny tråd. Skal lage revebås iløpet av våren og sette ut slik at den får stå ei stund før jakta begynner. Tenker å bygge ei tunnelfelle, noko som er mykje gode teikningar og byggeplanar på. Tenkte også å bygge ei enklare lita felle også/ eventuelt fleire små. Men ser at mange fraråder dette grunna at reven er skeptisk til dei. Fungerte etter det eg kan lese bedre før det vart forbudt med netting, då reven kunne sjå gjennom fella. I henhold til krava skal det være solide materialer, men ikkje metall. Lurte på
 6. Dersom snø går det kanskje å stikke hull å fylle åte ned i? Da må reven grave litt og bedrer skudd mulighetene. Veit dog ikkje om katter eventuelt graver opp også. Har luksusen av å ha åte rett ved huset, så slenger på ein neve med pellets kvar dag. Her er det fugla som stjeler det, men siden det er ei lita neve kvar dag er det et mindre problem.
 7. Nokon ha fått med seg at jakttida på mår er slutt. Bilde frå åte på 80m . Gikk opp i andre ett for å sjå bedre pluss kikkerten er der oppe var den vekke. Speida litt i 3 minutt, så gikk den forbi 3 m frå husveggen.
 8. Ble ei lita tispe inatt. Våknet ved to anledninger, den første var det ein mårkatt som romsterte rundt på åtet. Den var ikkje redd for plystring. Artig å se på. Når den så mot huset og lyset så det ut som den hadde Parkinson, smårista mye på hodet. Den åt seg etterkvart mett og tasks videre. Gikk å la meg igjen, og våkna opp igjen 00.15. så på mobilen og konstanterte rev på åte. Lada børsa og lirka opp vinduet. Konstanterte av den kosa seg på åte og fant den i korset på sikte. Følgte den i 3-4 min før den stod med breisida til og hodet ned i snøen. Pang, rett ned. Lita
 9. Takk. Har uansett tenkt oryx grunna hjortejakt også. Får prøve den når pakken er tom. Har vært god effekt med ekspressen, utgangshullet på skinna har vist ein villig ekspansjon. Tanken ligger nok mest på adrenalin fylt rev. At den har vært oppmerksom og dermed fått full fart i dei meterane før det var heilt tomt for blod i kroppen. For når den gikk tom så var den heilt tom. Det var ingen spor etter at reven har "kavet" på bakken.
 10. For min del, 6,5x55, 70-80 meter og Norma elite ekspress. Ikkje den mest fancy ammoen, men den går godt i rifla. Har også tatt prøver av reven, så operert opp for å se tilstanden. Begge lunger var totalskadd, men hjertet var intakt. Biten av lunge som var i gapet på reven var ca 1x4 cm, så at det var totalskade viste man på forhånd. Problemet her var nok at reven var på "alerten". Fikk høre av kona at ho hadde skrudd av lyset på kjøkkenet 5 sek før det smalt. Som kan stemme iom at reven så direkte mot huset i det skuddet gikk. Adrenalin i systemet kan gi den effekt. Hj
 11. Pang sa det. Ein rev kom luskande på åtet, ca 1 time etter at man var ute å fylte på. Coop hundefor med iblandet våtfor for katt. Rører det sammen og kaster ut. Har viltkamera på åtet, så fikk mms på telefonen. Opp i andre etasje, lade børsa og forsiktig opne vinduet. Tofoten i vinduskarm og sittestilling på armlenet på stolen gir god og stabil skytestilling med støtte under begge armene. Finn reven i korset og venter til den stopper. Stopper med breisida til og ser rett opp mot huset, lar skuddet gå. Ser tydelig reaksjon på skudd før revefanten vender 180grader
 12. Besøk på åtet inatt også viser mms på mobilen. Våkna ikkje, men da får ein lage åteblanding og hive ut etter jobb. Kun eit bilde, men glemte å hive ut ein neve med for igår, og fuglane hadde plukket det som lå igjen. Får sjå om ein får ekspedert ei kråke og henge opp slik at åtet varer litt lengre. Ifjor var det på denne tiden det vart stor aktivitet på åtet, etter parringstida var ferdig. Litt meir desperate tisper for å få mat og litt mindre kritiske. 1 rev til så blir det tangering av antall rev på ein sesong, og fortsatt tid igjen .
 13. Der var nummer 4 i bakken. Iår har det kun vært 1 tispe, mot fjoråret der det ble skutt 5 og alle var tisper. Har til nå fått ny rekord på tyngste rev og lengste fluktstrekning på 15-20 meter. Kom 5 minutter før det vart slik vind at eg ikkje hadde skutt. 9kg på vekta (uten tunge, forlabber og halen)
 14. Håper vi får ein historie Castor er nummer 3 for i år, men var mye spor rett ved åte, så håper på besøk ikveld. 8,5kg han rev. Alt innvendig var rein suppe. er ikkje dreven i flåinga, men trener på kvar enkelt rev og blir bedre og bedre. blir nok å berede, men utstopping er ikkje prioritert ( og lite trolig godkjent av bedre halvdel), men dattera på 4,5 er interessert i mye og etter barnehagen var det ut å se på tenner og pelsen på reven.
×
×
 • Create New...