Jump to content

imasta

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

imasta last won the day on March 17

imasta had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, tar ein superbump av tråden istedenfor å lage ny tråd. Skal lage revebås iløpet av våren og sette ut slik at den får stå ei stund før jakta begynner. Tenker å bygge ei tunnelfelle, noko som er mykje gode teikningar og byggeplanar på. Tenkte også å bygge ei enklare lita felle også/ eventuelt fleire små. Men ser at mange fraråder dette grunna at reven er skeptisk til dei. Fungerte etter det eg kan lese bedre før det vart forbudt med netting, då reven kunne sjå gjennom fella. I henhold til krava skal det være solide materialer, men ikkje metall. Lurte på å lage ein forsøksbås med bakplate i pleksiglass eller tilsvarande, då det vil gjere at reven kan sjå gjennom. Nokon synspunkt på dette? Tenker å bygge dersom det er lovleg. Om det ikkje funker med plata, kan ein jo fjerne den å snekre sammen bakplate i tre.
 2. Dersom snø går det kanskje å stikke hull å fylle åte ned i? Da må reven grave litt og bedrer skudd mulighetene. Veit dog ikkje om katter eventuelt graver opp også. Har luksusen av å ha åte rett ved huset, så slenger på ein neve med pellets kvar dag. Her er det fugla som stjeler det, men siden det er ei lita neve kvar dag er det et mindre problem.
 3. Nokon ha fått med seg at jakttida på mår er slutt. Bilde frå åte på 80m . Gikk opp i andre ett for å sjå bedre pluss kikkerten er der oppe var den vekke. Speida litt i 3 minutt, så gikk den forbi 3 m frå husveggen.
 4. Ble ei lita tispe inatt. Våknet ved to anledninger, den første var det ein mårkatt som romsterte rundt på åtet. Den var ikkje redd for plystring. Artig å se på. Når den så mot huset og lyset så det ut som den hadde Parkinson, smårista mye på hodet. Den åt seg etterkvart mett og tasks videre. Gikk å la meg igjen, og våkna opp igjen 00.15. så på mobilen og konstanterte rev på åte. Lada børsa og lirka opp vinduet. Konstanterte av den kosa seg på åte og fant den i korset på sikte. Følgte den i 3-4 min før den stod med breisida til og hodet ned i snøen. Pang, rett ned. Lita tispe, kanskje 5 kilo. Dessidert minste reven i år. Har hatt 3 på over 9 kg og ein på over 10kg i år. Men sesongbeste for min del. 6 rever til nå i år.
 5. Takk. Har uansett tenkt oryx grunna hjortejakt også. Får prøve den når pakken er tom. Har vært god effekt med ekspressen, utgangshullet på skinna har vist ein villig ekspansjon. Tanken ligger nok mest på adrenalin fylt rev. At den har vært oppmerksom og dermed fått full fart i dei meterane før det var heilt tomt for blod i kroppen. For når den gikk tom så var den heilt tom. Det var ingen spor etter at reven har "kavet" på bakken.
 6. For min del, 6,5x55, 70-80 meter og Norma elite ekspress. Ikkje den mest fancy ammoen, men den går godt i rifla. Har også tatt prøver av reven, så operert opp for å se tilstanden. Begge lunger var totalskadd, men hjertet var intakt. Biten av lunge som var i gapet på reven var ca 1x4 cm, så at det var totalskade viste man på forhånd. Problemet her var nok at reven var på "alerten". Fikk høre av kona at ho hadde skrudd av lyset på kjøkkenet 5 sek før det smalt. Som kan stemme iom at reven så direkte mot huset i det skuddet gikk. Adrenalin i systemet kan gi den effekt. Hjertet slår kraftigere, og utvider årene til aktive muskler, mens blodårene til interne organ blir strypt ned (for å hindre td å blø innvendig ved skade). Kalles vell katastrofehormonet for det gir eksplosiv kraft til musklene, til det er tomt for blod å sende til dei. Adrenalinet blir styrt av det sensoriske, som betyr at reven trenger ikkje å forstå at det er fare, bare at den reagerer på noko ukjent. Vmax ammo lager vell suppe innvendig som betyr at den også perforere hjertet og lunger +++ derfor kan ein ikkje heilt sammenligne med mer konvensjonell blyspiss, da denne kan ødelegge begge lunger, men hjertet er like helt. Skulle gjerne hatt den type ammo til rifla, men lader ikkje sjølv. Da hadde det nok sittet Sierra varminter i patrona. Har nokon andre anbefalinger på fabrikkammo så tar eg gjerne inn mot.
 7. Pang sa det. Ein rev kom luskande på åtet, ca 1 time etter at man var ute å fylte på. Coop hundefor med iblandet våtfor for katt. Rører det sammen og kaster ut. Har viltkamera på åtet, så fikk mms på telefonen. Opp i andre etasje, lade børsa og forsiktig opne vinduet. Tofoten i vinduskarm og sittestilling på armlenet på stolen gir god og stabil skytestilling med støtte under begge armene. Finn reven i korset og venter til den stopper. Stopper med breisida til og ser rett opp mot huset, lar skuddet gå. Ser tydelig reaksjon på skudd før revefanten vender 180grader og spurter ut av åtelyset. Første tanken er kva kan ha gått galt? Satt godt og støtt, reven stod rolig og alt på det rene... Finn fram hagla går rolig ned og finn fram yttertøyet. Gjør dette rolig slik at om reven er skadd skal den få et kvarter til eventuelt å legge seg. Må ned å se etter eventuelle blodspor i fluktveien. Går ut og ned mot åtet. Fluktsporet er lett å finne. Ikkje på grunn av at det er litt svikt i snøen, men. På grunn av at det er rødt overalt etter det. Kjenner pulsen går ned. Den mengden blod betyr store skader. Følger sporet 10 meter der ligg den helt ute. Fluktstrekning på 40 meter, etterfulgt av totalkollaps. Ser at den har vært i full fart og berre kollapsa rundt. Ingen spor etter at den har kavet etter at den har falt. Bekreftelse på at skuddet var innafor finnes i munnen på reven. Der er det rester av lunge i gapet. Kort sakt ein rev som ikkje innså at den var skutt og død. Hannrev på 9,5 kg
 8. Besøk på åtet inatt også viser mms på mobilen. Våkna ikkje, men da får ein lage åteblanding og hive ut etter jobb. Kun eit bilde, men glemte å hive ut ein neve med for igår, og fuglane hadde plukket det som lå igjen. Får sjå om ein får ekspedert ei kråke og henge opp slik at åtet varer litt lengre. Ifjor var det på denne tiden det vart stor aktivitet på åtet, etter parringstida var ferdig. Litt meir desperate tisper for å få mat og litt mindre kritiske. 1 rev til så blir det tangering av antall rev på ein sesong, og fortsatt tid igjen .
 9. Der var nummer 4 i bakken. Iår har det kun vært 1 tispe, mot fjoråret der det ble skutt 5 og alle var tisper. Har til nå fått ny rekord på tyngste rev og lengste fluktstrekning på 15-20 meter. Kom 5 minutter før det vart slik vind at eg ikkje hadde skutt. 9kg på vekta (uten tunge, forlabber og halen)
 10. Håper vi får ein historie Castor er nummer 3 for i år, men var mye spor rett ved åte, så håper på besøk ikveld. 8,5kg han rev. Alt innvendig var rein suppe. er ikkje dreven i flåinga, men trener på kvar enkelt rev og blir bedre og bedre. blir nok å berede, men utstopping er ikkje prioritert ( og lite trolig godkjent av bedre halvdel), men dattera på 4,5 er interessert i mye og etter barnehagen var det ut å se på tenner og pelsen på reven.
 11. Da sa det pang igjen igårkveld. Fikk melding på mobilen om bevegelse, så sprang på kjøkkenet og skimta ein svart skygge ved åteplassen. Da vart det fart opp i andre etasje og få fram børsa og ladd den. Ut på gjesterommet og lirke opp vinduet, få tofoten stille på plass i karmen, og sette seg til rette i best mogleg skytestilling. Finner reven i siktet, men den er urolig og holder skuddet lenge. Så lenge at den er på veg vekk frå åte, før den plutslig snur og går rett mot vinduet og stopper opp. Har da allerede siktet i brystet på reven, og slipper rolig skuddet. Reven gikk rett ned i smellen, og gikk å henta den umiddelbart etterpå. Hanrev, kula har gått inn gjennom bryst og gjennom heilemaskineriet og utgangssåret gikk ut ved "lysken". Ingen vekt på denne enda, får oppdatere det seinere idag. Rett etter at eg kom inn igjen og var klar til å ta kvelden gikk biltemavarsleren av. Kikka ut i vindu, men så ingenting. Mulig det var spor bort, må sjekke i dagslys når ein kjem heim frå jobb. Muligens reven skulle fått ligge lengre, med muligheit for fleire dyr, men har vært lite spor dei siste dagane, samt at tidlig start på dagen med 2 små som skal i barnehage hadde gjort det vanskelig å hente reven inn på morgonen. Og da hadde fort ørnefar kommet på frukostbuffe. Er nå meldt stabilt med minus og opphold ei god veke fram i tid, samt at det kom god sporsnø, så det lover godt for å sjekke aktivitet framover. Får slenge ut noe hundefor, blanda med vått kattefor for litt ekstra lukt.
 12. Fikk mail om når det var påmelding så ein var med i fjor også. Så er det vel også utvelging etter ei stund for å fordele prøvene ut over heile landet. Litt mindre jobb iår enn i fjor, så ein ikkje treng hjertet. Har merka at reven har hatt det lett mtp temperatur og snø iår. Godt feittlag både underhud og ikkje minst bukfeitt
 13. Overvåkingsprogram ift dvergbendelorm.
 14. Da var årets andre i bakken. Har sett nokon tima frå glugga i helga, da eg fekk sjå reven gå 100m frå åte i måneskinnet på fredag. Suste litt fram og tilbake på marka, men aldri nærme nok til at eg følte meg trygg nok som skytter. Ble nokon timer natt til lørdag og søndag, uten å sjå snurten av den igjen. Har også kamera på åte, uten at det verkar som eit problem, då nå reven først har vært innpå, har ein gjerne fått 10 bilder mens den surrer rundt etter hundeforet. Etter at kråkene og skjorene hadde spist opp alt av tørrfor iløpet av søndagen, tok eg ein tur ut kl 20.00 for å fylle på tørrfor til hund og ein liten boks våtfor fjærkre til katt, type firstprice for å kanskje gi litt ekstra motivasjon til å sjeke ut åte. Men på søndag skulle ein ta ein telefon, så ein gikk inne i huset og surra fram og tilbake, inn på kjøkkenet og skrudde av lyset for å lettare å kunne sjå om det var noko liv ute. Og der ser eg ein skugge som bevegar seg på åte. Gir fra meg telefonen til kona som snakkar vidare, og spring opp og få ladd børsa og opna glaset og ut med løpet. Fant reven og etter litt stod den i ro i 1 sekund for mykje og skuddet gikk. Når røyken var lagt seg lå det ingen rev der, men så øynene som bevegde seg, og vart vekke. Var sikker på godt skudd, så satt med kikkerten og skannet nærområdet. Så et par med auger inne i ei busk som lå i ro. Da var det ut i regnværet og ta med hagla i tilfelle, men reven lå i ro. Og hadde eg ikkje sett augene hadde eg utenproblem funnet den igjen, då blodsporet var lett å følge. Skuddet satt litt langt bak, men lungene var perforet, og buken spjæra, så hvordan den har kommet seg såpass er overraskande. Etter prøvetaking til vet.inst. måtte den veiest. ny rekord 10,5 kg. Forøvrig også første hanreven på 2 år med revejakt.
×
×
 • Create New...