Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

TheEdge

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TheEdge

  .22lr ammo

  Har bare CCI Standard Av tilfeldig utvalgte patroner fra en og samme 50skudd pakke målte jeg fra 25,01 mm til 25,33 mm
 2. Takk for alle innspill. Selv om den skulle treffe nærmere sikteområdet med tyngre kuler, er det nok et poeng å prøve å begrense munningsvippen. Så i lys av andres suksess med lette kuler her tror jeg jeg skal skyte litt med 105gr swc feltladingene i den og se hvordan det går, og heller tilpasse siktene på et vis så de stemmer med treffpunkt med de kulene. @hipshot :Meget fin samling og fin revolver :)
 3. Takker for svar. Testet med 4 forskjellige typer ammo(105gr swc hjemmeladet, 125gr rf hjemmeladet, 148gr wc fabrikk og 158gr rn fabrikk), og den jeg fikk de beste samlingene med var 125gr rf hjemmeladet, bare at den treffer for lavt. Da kan det jo tenkes at dette er kulen som fungerer best i denne revolvere og jeg tenkte kanskje å prøve å få den til å treffe der jeg sikter i stedet for å bruke 158gr som ikke samlet like godt men som traff i ca riktig høyde. Skal også kjøpe inn noen 158gr kuler og teste noen hjemmeladinger med disse, men her og nå for å komme i gang har jeg provisorisk bygget opp baksiktet litt og bruker 125gr kulene siden jeg har disse. Regner med at relativt korte løp som dette er mer kresne på hvilke kuler de stabiliserer godt. Er det generelt ≥158gr som også samler best i disse, eller bare det at de stort sett treffer i riktig høyde?
 4. Jepp, dette er en mod 36-1 3" og den skyter nærme sikteområdet med 158gr kulene, men eneste jeg har akkurat nå av 158gr er noe magtech fabrikksammo og den sparker unødig mye i denne lille revolveren. 125gr hjemmeladet er betydelig mer komfortabel å skyte med og samler også bedre, men skyter for lavt. Jeg har nå litt provisorisk bygget opp baksiktet litt så jeg treffer omtrent der jeg skal med disse nå, så får jeg se hva jeg finner på. Det er vel ikke mye å hente på å justere ladingen i forhold til treffpunkt??
 5. Kjøpte for morro skyld en gammel S&W mod36 med 3" løp og faste sikter i kaliber .38special til spesialrevolver(Spesial skal da være spesial og ikke noe nedkappa og ihjelborra konkuransevåpen). Har altså ikke noen store ambisjoner i denne grenen, men artig om man får det til nogenlunde bra likevel. Har testet litt forskjellig ammo og alt skyter mye for lavt på 25m og fortsatt en del for lavt på 15m. Testet med f.eks. 105gr swc satt med kulespissen 3mm under hylsekanten med 1,9gr N310 som går rimelig godt i 6" gp100 med snittfart på 825fps i gp100'n. Med samme lading skyter 3tommern ca 40cm under sikteområde på 25m. På 15m treffer den 15-16 cm under sikteområde. Samme tendens også med annen ammo, men ser ut som tyngre kuler gir treffpunkt nærmere sikteområde. Siden den har faste sikter er jo eneste mulighet til å påvirke treffpunktet å endre litt på ladingen (eller file ned frontsiktet noe jeg helst vil unngå). Hvordan skal jeg justere på ladingene for å heve treffpunktet og hvor mye kan man forvente å kunne justere med ladingen uten å bevege seg utenfor fornuftige ladinger? Fikk ikke kronografert noe med 3tommern foreløpig så aner ikke hvordan den ligger ann i hastighet. Virker som den samler rimelig bra med magma 125gr RF med 3gr Clays COL 34,37mm(går bra i 6"GP100), men treffer for lavt også med den ladingen i tretommern.
 6. TheEdge

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Nå er jeg ikke spesielt bibelsk av meg, så har aldri hørt om bibelbeltet før. Et raskt googlesøk indikerer dog at bibelbeltet nok ligger litt lenger sørpå, men ellers takk for tilbudet. Venter fortsatt på løyve, så fortsatt i tankeboksen.
 7. TheEdge

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  DW er fristende å gå for, eneste som taler i mot etterhvert er vel deletilgangen, men hvor ofte trenger man deler til sånt under normale omstendigheter..
 8. TheEdge

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Synest det virker for at deler er vanskelig tilgjengelig for Dan Wesson Large frame revolvere, til og med spring kits er vanskelige å finne. CZ webshop er ikke en gang tilgjengelig fra norske adresser. DW rykker kanskje noe nedover i aktualitet, selv om revolverene nok er bra og litt fristende. Rent estetisk synest jeg S&Ws revolvere i .44mag er finere enn Super Redhawk, og avtrekk er vel bedre, men blir ikke kvitt følelsen av at Ruger er hakket mere solid enn s&w i dette kaliberet. Om det stemmer, eller betyr stort for mitt bruk er jo ikke så sikkert, har ikke tenkt å leke meg med de hardeste ladingene men skal da skyte med ammo som holder faktor.
 9. TheEdge

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Ja, har sett flere steder at da-avtrekket omtales som tungt, men tenker at det for det meste blir sa i magnum 2 så det gjør kanskje ikke så mye. Det finnes vel kanskje fjærsett til disse også. Har aldri kjøpt brukt våpen så er jo litt skeptisk spesielt med tanke på at det finnes en del ganske friske ladinger i .44mag. Tåler de litt bruk, eller risikerer man å få noe sønderskutte greier? Litt skeptrisk til S&W i .44mag, så tenker det blir enten ny Super Redhawk eller noe brukt ved riktig pris(dan wesson f.eks)..
 10. TheEdge

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Aner ikke om de produseres fortsatt men ser da noen brukte så det ville evt. bli brukt
 11. Skal ha meg revolver i .44mag til Magnum2, blir sannsynligvis en super redhawk. Men hva med Dan Wesson i .44mag, er det noe å vurdere eller styre unna? Hvordan er det med deletilgang om noe skulle ryke? Super redhawk skal være solid, men det er vel Dan Wesson sagt å være også. Hvordan er det å kjøpe noe sånt brukt. Hvordan er det med dan wesson revolver som kommer med flere utbyttbare løp(forskjellige lengder) og søknaden, lager det noe krøll?
 12. TheEdge

  Ruger GP 100, avtrekk

  Ikke noe problem å bestille hammer fra våpensoilen, så kan du file vekk singleaction på den hammeren.
 13. TheEdge

  Råd søkes : Spesialpistol kaliber 22

  Ruger SR22 kan da være et alternativ. Ikke hatt noe funksjoneringsfeil med cci standard i den. Tungt avtrekk, men begynner å få rimelig bra resultater med den i spesialpistol.
 14. TheEdge

  Ladedata 9mm, COL 27mm

  Var en tur på skytebana i dag og fikk chronografert litt.. 125TC fra blykula COL 27,5mm 3,4gr Universal Clays. Skutt fra 6" Pardini GT9 Sittende tohånds med myk støtte. Temperatur 14grader. 5 skudds serie (fps) 1020 - 1024 - 1045 -1020 -1045 Samling på ca 1" på 25m snitt faktor 128 Prøvde samme lading med Frontier 124gr cmj match satt til 27,4mm men dette ble for slapt med stor spredning.
 15. TheEdge

  Ladedata 9mm, COL 27mm

  Slenger meg på her da jeg er i samme båt. Hvilke kuler er det? Jeg har nettopp fått i hus frontier 124 gr cmj match og må også sette de dypt for å unngå riflingen i 6" pardini gt..
×