Jump to content

TheEdge

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TheEdge

  Avslag på 9mm grovfelt

  Ja, i år. Om jeg vil dra det så langt som at fornuften råder vet jeg ikke, de var ekstremt firkantet på enkelte andre ting, men godtok altså 9mm til grovfelt. Dette var i Vest politidistrikt.
 2. TheEdge

  Avslag på 9mm grovfelt

  Jeg hadde fra før bl.a. 9mm som opprinnelig ble innvilget og kjøpt inn med millitærfelt som bruksormåde. Når jeg i år søkte på .45acp til millitærfelt ba jeg samtidig om å få 9mm overført til bruksområde grovfelt, da jeg argumenterte for at denne er et glimrende våpen til grovfelt, noe jeg absolutt mener den er. Fikk da innvilget .45acp til millitærfelt, og også .32s&w long til grovpistol(som reservevåpen).. Jeg hadde ikke nok aktivitet til reservevåpen i millitær, så forutsetningen for å få innvilget .45acp til millitær var jo nettop at jeg fikk overført 9mm til grovfelt, Dette fikk jeg ingen innvendinger mot..
 3. Ja, har da tre rugere fra før og er fornøyd med de, så hvorfor ikke også sr1911.. Men, mener å huske å ha sett en eller annen kommentert i 1911 tråden at etter å ha håndtert en annen 1911 mente vedkommende, hvis navn jeg ikke husker, at hans ruger sr1911 nok ikke var av de mest sofistikerte. Husker ikke helt hva det gikk ut på men--
 4. Ikke noe galt med pardinien i det hele tatt, kjempevåpen både til grovfelt og millitærfelt. Den har fyllt både feltløypene og medaljehylla.. Når jeg skulle kjøpe mine første våpen, kjøpte jeg gt9'en sammen med .22 pistolen. Med disse to våpnene kom jeg da i gang og fikk deltatt i tre feltgrener og flere baneøvelser. Det var således mere hensiktsmessig for meg den gangen å kjøpe 9mm enn .45acp, og da ble det altså gt9. Siden interessen har vedvart og økt på har jeg siden utvidet garderoben i flere omganger, og nå er da turen kommet til 1911 i.45acp. Så at jeg nå skal ha meg 1911 har ikke noe som helst med pardinien å gjøre, det er enkelt og greit slik at jeg alltid har hatt lyst på ikoniske 1911 og nå er tiden inne
 5. Takk for gode innspill. Ja, har bladd gjennom 1911-tråden og der er mye bra info, og ellers søkt rundt på forumet. Jeg er også av den formening at 1911 skal være i .45acp ja, og jeg synest 5tommern er finest rent estetisk. 6" ser på en måte litt feilproporsjonert ut. Har aldri håndtert eller skutt med 6" 1911, så usikker på hvordan den føles i forhold til balanse og hva BC.Airn skriver om rekylfølelsen, men skyter fra før med 6" gt9 og trives med det. Har dog alltid hatt lyst på 1911 i .45, og nå er tiden inne. Vet ikke hvor mye 6" har for seg i forhold til 5". Har prøvd Para14-45 som har vært hos bakern, den var god å skyte med, men det er noe med klassisk singlestack som føles bedre i hånden, og siden den skal brukes til felt har jeg ikke bruk for den større magasinkapasiteten doublestack gir. Ja, ser Sparta 6.0 er et 6" alternativ også,sikkert bra den. Synest dog det ser litt feil ut med full length guide rod og bull barrel. Rent utseendemessig liker jeg bedre vanlig bushing, men dette burde man vel kanskje ikke henge seg opp i. Skal jo ikke ha det beste av det beste. Les Baer og Ed Brown blir nok over mitt budsjett. Vil jo i utgangspunktet kjøpe noe som fungerer godt nok utav boksen til en fornuftig pris og helst slippe å måtte sende til børsemaker. Den skal være i stål. Ambi sikring er bare i veien, det vil jeg ikke ha, justerbare sikter er et must. Vurderer også brukt.. Er det noen produsenter som typisk er mer sære når det kommer til delekompabilitet med aftermarket deler?
 6. Skal ha meg 1911 i .45acp til millfelt og lurer på hva som er bra til under 20k, og om det er noe man bør styre unna. Leser mye bra om BUL sine, og ser at 2alfa har en bul 1911 target 6" men kun i 9x19. Den burde vel finnes i .45acp også..? Ellers er del vel kanskje Classic Trophy som er aktuell. Er det noen ulempe med stainless i forhold til vanlig? Ser oslo skytesenter har Kimber sin Stainless Target LS, er den noe bra?
 7. Aha, takk for oppklaringen 😄
 8. Hehe, jeg er fortsatt like forvirret 😕😕 5.september siterte du din egen post fra 13.06.der du viste til lading WCBF 124 TC 356", 4,1 gr N340, COL 28,05 og skriver at du kronograferte den ladingen på nytt med labradar. Snitthastigheten ble om ikke jeg har regnet feil, 910. Samme dag siterer du også din egen post fra 23.06 der du viser til samme lading hvor eneste forskjellen er at nå er det 3,5gr N340 i stedet for 4,1gr og du med labradar får resultater som etter mine beregninger gir snitt på 1023. Altså, målt med labradar: 3,5gr krutt gir snitthastighet på 1023 4,1gr krutt gir snitthastighet på 910 Jeg har ikke så mye erfaring med kronografering og påvirkning av lysforhold og temperatur osv, men hadde du ved disse to målingene så stor forskjell i eksterne forhold et den svakeste ladingen gav 113fps høyere snitthastighet?? Og ja, jeg bruker den svakeste rekylfjæren.
 9. Jeg må si jeg blir helt forvirret av disse postene med bilder av blinker og ladinger og chronoresultater,hehe. Er disse siste hastighetene oppnådd med 3,5gr?? Den ladingen veksler ikke engang i min pardini gt9.(har dog ikke fått kronografert den enda) Du har lenger oppe i denne tråden postet chronoresultater for samme patron men da med 4,1gr men dog med lavere hastighet?? (885 937 891 932 902 868 920 925 926 922) Er det jeg eller du som har blandet sammen et eller annet eller er dette riktig? Edit: Hmm, denne sitatfunksjonen ble jo helt koko så tok en screenshot i stedefor..
 10. Vet ikke hvordan det er med diene på square deal, men med lee sine dier må jeg bruke seating stem fra 9mm die for å sette 105gr swc så dypt.
 11. Hvilke program søkte du på 9mm og .45 til?
 12. Men, hvorfor i svarte svingende er det så godt som ingen av kuleprodusentene som faktisk oppgir lengden på kulene??? Da hadde man sluppet å kjøpe en boks med svindyre fmj kuler med kjente ladedata bare for å måle lengden så man kan bruke informasjonen til å lade andre kuler. Kulelengden er som regel heller ikke oppgitt i ladetabellene. Til 9mm finner jeg så godt som aldri offisielle ladedata jeg føler jeg kan bruke direkte, enten finner jeg ikke ladedata spesifikt for de kulene jeg bruker, eller så må jeg på grunn av trangt kammer sette kulene langt dypere enn hva offisielle data angir. I mange tilfeller kan man bruke data for samme kulevekt, men da hadde det vært til svært stor hjelp å vite kulelengden på kulen brukt i ladedatabellen. Finnes det noen "database" over kulelengder? Eller kanskje vi burde starte en her på kammeret..?
 13. Har ikke kopiert med over noen filer i utgangspunktet. Siden det ikke fungerte prøvde jeg også å kopiere over diverse enkeltfiler fra gammel fungerende versjon uten at jeg har fått det til.
 14. Noen som får ver 1.2 til å fungere? Jeg får ikke startet applikasjonen en gang, den står lenge med kobler til dbserver før den krasjer og det henger igjen en feilmelding om at den ikke får kontakt med lokal server.. Får jo ikke lastet ned nest nyeste versjon en gang så er stuck med en gammel utdatert versjon..
 15. S&B i 9mm har jeg ikke hatt problemer med annet enn at jeg kjenner at hettelommene er litt trangere. Derimot kaster jeg alt av CCI og blazer hylser i 9mm, klarer ikke få kulehold i disse. Har forøvrig aldri vurdert å kjøpe 9mm tomhylser. Kjøper heller 9mm på xxl når de er på tilbud og plukker med meg de tomhylsene av disse jeg lett finner igjen på skytebanen..
×
×
 • Create New...