Jump to content

Elmer K

Members
  • Posts

    184
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elmer K's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

36

Reputation

  1. De gangene jeg har opplevd hylse som sprekker midt på har årsak vært for hardt satt krymp. Ved altfor hardt satt kan en se hylse bukler seg. Da kan en anta de hylsene får noe forkortet levetid. Om feilen i ditt tilfelle skulle ha noe med dette å gjøre aner ikke jeg.
  2. Elmer K

    Spesialpistol

    Der ligger den, ja. Ville ha gått for nytt, spesielt hva denne angår. Kanskje den fungerer 100 % dersom man rengjør den etter 2-300 skudd. Og å søke på hva den tar, evt. hva den ikke tar, av ammo kan kanskje også være en fordel. Jeg for min del ville ha satt pris på at den tok CCI standard, den er ofte grei å få tak i, til en rimelig pris. Den ammoen går upåklagelig i min IJ35 Vostok (Baikal). Den vurderer jeg å avhende/selge til fordel nettopp Stenvaag. Da har jeg i så fall 2 - en til det mer seriøse, og SR'en til moro. Ikke for det, trener man med SR'en vil evnt. progresjon også tilfalle Stenvaag.
  3. Elmer K

    Spesialpistol

    Hvis man har ambisjoner innen spesialpistol så er kanskje Stenvaag sin den beste. Den har et godt rekylopptak, gode sikter. Har selv en Ruger SR, forskjellen til Stenvaag er merkbar. Vet ikke hva Stenvaagpistolen veier, Rugeren veier 496 gram. Maxvekt i SP er 800 gram, altså nesten det dobbelte. Trolig vil det hjelpe å påsette vekt, men kan hende det ikke vil bli som Stenvaagen hva rekyl angår uansett, da det nok også ligger forskjeller i konstruksjonen. Har fjernet hvite "Dot" merker på siktene, de er nå svarte + i tillegg boret et 1,5 mm hull i frontsikte og isatt fibertråd. Det hjalp litt, men pass, siktene er av plastikk.... Alt er ikke gæli, det er kurant å få et godt avtrekk på Rugeren, og den svelger det meste av ammo. Og passer til late mennesker som meg som bare rengjør når en gidder. Det har vel vært et ankepunkt det med ammo til Stenvaagen, de sier den har vært litt kresen, kanskje de nye som kommer er bedre. Nå er vel ny Stenvaag ikke å få tak i noe sted.
  4. Å ha tilgang til bane er alfa og omega. Wintel sitt innlegg over her av 6 sept. ga god info. Det er å håpe at byggingen av pistolbane lar seg realisere snarest.
  5. Det har etterhvert blitt endel lading av 9 mm, av forskjellige merker for mitt vedkommende. Jeg har sluttet å sortere, det har ingen hensikt, så og si alle merker er fullt brukbare til lading. Noen har litt tykkere gods enn andre og således litt tyngre å dra i spak, men ved riktig innstilte dier så går det greit, selv i ei svak utvekslet Lee pro 1000. Plukker jeg mine skutte hylser fra gulv for hånd så går de rett i posen og videre inn i pressa, uten vask. Har aldri vasket ei hylse, har forlengst funnet det mer meningsfylt å vaske bilen. Må jeg feie de opp med kost og spade så kjører jeg de noen omdreininger i tørrtrommel (separator kalles det vel) for å få bort betongrester etc. - og ferdig med det. Skal du håndtere ukjente hylser fra skytebane så bør hver enkelt sjekkes i tilfelle det skulle være en berdanhylse blandt de - hvis ikke kan det da være greit å ha ei ekstra utstøternål liggende... Samme er det ved 38 357 og 44 hylser, for å ta de som jeg kjenner. Jeg har ladet disse i ca 35 år, og aldri vasket ei hylse. Det finnes hylsetype av disse som er utrolig trange i tennhettebrønn, har selv vært borte i de, husker ikke merket, men da er det bare å legge disse på si, og skave av litt ved inngang hettebrønn.
  6. "Er det sånn at man på død og liv "må" ha 6" løp for å ha en mulighet i militærfelt, eller klarer man seg med 5"? Det kommer kanskje an på skytteren?" --------- Nei, en må på død og liv ikke ha en 6 " i pistol i f.eks militærfelt. På bruktmarkedet er det definitivt flest 5 " pistoler. Det sier en at de fleste valgte 5 " i sin tid, også til felt. Jeg for min del valgte 6 " fordi jeg kjøpte nytt. Jeg tviler på at jeg skyter nevneverdig bedre med min 6 tommer kontra en 5 tommer. Så jeg for min del mener du trygt kan gå for 5 "løp. I revolver er det noe annet, der er det 6 " som gjelder, og på bruktmarkedet der så er det også flest av de - det er jo magnum disse også er egnet for.
  7. Når det gjelder revolver er nok en S&W 686 357 Mag det som i utgangspunktet gjelder. som også nevnt over. Jeg kjøpte for en tid siden en 6 " Tanfoglio GM 9 mm. Den valgte jeg fordi den satt best i hånden min, bedre enn 1911 modeller. Altså min hånd. Jeg tror en skyter best med det som sitter og passer best til ens egen hånd og grep - i utgangspunktet. Pardini GT9 er det mange som snakker godt om - passer den ens hånd, og budsjettet tillater, så er den neppe noe bomkjøp. Men jeg tror de fleste pistoler skyter bra oppspent i en randsom rest. Lader man selv er vel kulevalget også noe som spiller inn. Ellers er det slik Rausheim over her beskriver ganske treffende.
  8. Jeg tror de fleste, Kennethj, forsto at poenget mitt ikke var hvilket foretak etc etc som kunne gi hjemmel for inneha våpen, men at det var flere enn medlemskap pistol/skytterklubber. Derfor er det noe som heter "tilsvarende".. I liket med Rausheim har jeg heller ingen flere teskjeer å mate deg med. Hurra for HIS 7 pistol. Slit den med helsa.
  9. Det vil neppe spare nevneverdig tid på våpenkontoret hvorvidt det dreier seg om søknad nytt våpen eller "bytte" av våpen til samme kaliber. Trolig bare minutter. Greia er om trådstarter fra tiden før 4 mnd tilbake hadde våpenet uten tilslutning pistolklubb ELLER tilsvarende - som f.eks forsvaret som evnt. gir hjemmel for å inneha trådstarters våpen. Hvis ikke så har trådstarter hatt våpen ulovlig i en (eller flere) perioder etter min oppfatning. Har trådstarter dette i orden kunne trådstarter spart seg bryet med denne tråden, aktiviteten er jo helt innafor.
  10. Jeg fikk prøvd Caldwellen på utendørsbanen nå i dag/kveld. Det var faktisk et stativ der i klubbhuset (det hadde ikke jeg sjøl), skjøt på ca 3 m + avstand. Caldwellen fungerte perfekt! Det er jo 1/4 " skruefeste på denne som kanskje er på de fleste - og du har rett, Vargen, flere skyttere ville prøve sine ladninger - èn i hvert fall fikk seg en a-ha opplevelse. Det virker som N110 kruttet forbrenner dårligere en 3N37 slik at jeg velger det inntil videre. Og det er det jeg har. 22,3 grn 110 bak 245 i 44 mag ga mellom 310 og 326 i faktor, altså godt over. Og ubehagelig i en kortløpet 44. Jeg hadde ladet opp noen 13,8 grn 3N37 med samme kule/skyter. Faktor rundt 295, altså endel over her også. Da er det å lade opp noen nye 44 med det kruttet og teste forhåpentligvis om ei uke, velger å gå ned rundt 1 grain - til 12,8. Så får vi se. 7,8 grn 3N37 og 158 kule med 6 " løp holdt ikke faktor, bare rundt 160. Må sikkert opp mot 9. Noen - eller flere av de jeg pratet med bruker N105 til magnum, de sier 110 er for laange løp. Det kruttet er noe jeg evnt. får komme tilbake til. En erfaren skytter bekreftet det du sa om flimmerlys. Det gjelder også i vårt fjellanlegg. Han hadde lagt ei stor papplate over kronografen og hadde klart sånn noenlunde å få til målinger. En blir visst aldri utlært i dette gamet...
  11. Problemet er at klubben min ikke har noen utendørs bane, kun en vi leier en gang pr. uke. Muligheten for å sette seg 3- 4 m bak kronografen og skyte er begrenset - det er for mange der, eier av banen tillater det kanskje ikke. Skal forhøre meg. Skulle kronografen kun la seg avlese ved hvert annet skudd er det greit nok for meg. Jeg føler jeg har funnet ladningen til 44 mag, 4 tommern, - det er 14 grn 3N37 bak 245 kula. Jeg tror den er innafor. Og adskillig bedre å skyte enn 20+ med N110, - i en 4 tommer. Jeg er overrasket over så mye uforbrent krutt en må kunne påregne ved N110. Er ikke det også et argument for å velge f.eks. 350 eller 3N37? Både Joska og Humbo er inne på det. Trolig gjelder dette kanskje spesielt ved korte løp. Jeg er i villrede når det gjelder 357 mag 1 til 6 " min. Trolig er løsningen 350 eller 3N37 også her. Selv om løpet her da er 6". Har ladet opp noen 357 med 7.8 grn 3N37 bak kula på 158 grn (Frontier) til denne . Synd at ikke VihtaVuorikatalogen har med Frontier eller Rainer, de som er der er ukjente, i alle fall for meg. Så får jeg se om det skulle by seg en anledning å få målt de.
  12. Det er lysrør der slik at kanskje kan det også innvirke. Men vil prøve på nytt der ved anledning. Men da med i alle fall riktig avstand. Byr muligheten seg for å prøve utomhus så er vel det det beste. Takk for alle innspill.
  13. Dere sier begge 3 m avstand, da er det bare å følge det. I bruksanvisningen oppgis det 10 til 15 feet avstand - det er jo fra 3 m til 4,5 m. Jeg leste dette, men fant avstanden merkelig lang, tenkte dette måtte gjelde visse rifler. Men det sto streng tatt ikke noe om det. Det er ikke "flimmerlys" der slik vi kjenner lavfrekvent vekselstrøm fra f.eks. jernbanestasjoner - der en kunne se "blinkene", vekslingene. Lyset er trolig OK - greia kan nok være avstanden . Jeg bare takker for hjelp.
  14. Jeg sto inne i et fjellanlegg. Passet på at ikke munningsblåsten skulle påvirke, holdt ca 20 cm fra åpningsensor. Prøvde å trrekke meg lengre unna, men med samme resultat, med spinnville tall. Eller ingen tall, bare "error". Prøvde å skyte så parallelt som mulig. Men var langt unna meteren fra. Mye nærmere som sagt . Kanskje var det feil? Det med lys kanskje kan spille inn? Jeg får antatt sjanse å prøve den utomhus i morgen. Vil gi måleren en ny sjanse, med annet lys - og lengre avstand. Det jeg reagerer mest på er at det første skuddet funket. Prøvde å resette - med å kople ut batteri - uten resultat.
  15. Da var Caldwellen prøvd, men en gedigen skuffelse, den serverte elleville tall, foruten all "error". Målte ikke 44 mag med 22,3 grn N110 i det hele tatt. Fikk èn måling med 44, det første skuddet, med 3N37, som viste faktor 284 med 14 grn 3N37 bak 245 kula - i 4 tommeren, det er omtrent identisk med hva Humbo refererte fra Quickload katalogen. Det stemte. Så takk for den infoen i hvert fall. Rekylen var bedre med 3N37 kruttet kontra 22,3 grn med N110 som jeg allerede hadde ladet og brukt tidligere. Da er i alle fall dèt valget i boks. Jeg er like langt når det gjelder mag 1 og 6 tommeren min. Får bare gjette at 13 grn N110 bak 158 grn Frontier kula er sånn noenlunde. Og/eller at 8 grn 3N37 vil være noenlunde. Hint mottas med takk. Caldwellen kostet ikke mer enn 1500 slik at jeg tåler tapet.
×
×
  • Create New...