Jump to content

Umbo

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Umbo last won the day on March 16 2019

Umbo had the most liked content!

Community Reputation

235 Excellent

Recent Profile Visitors

1,490 profile views
 1. Det er jo en gammel tysk patron dette og da kom jeg til å tenke på et sitat fra en tråd om 7x64 Brenneke, en annen gammel tysker: Jeg vet ikke om dette stemmer men det kan være en mulig forklaring? Innlegget er skrevet av en kompetent person av tysk herkomst som har interesse for klassiske europeiske patroner og kalibre.
 2. Man trenger faktisk ikke bevis på oppskyting i 2019 engang. Det holder at man innen kl 24 i kveld har meldt inn at man jakta storvilt i 2019. Data hentes fra fangstrapporteringen. Antagelsen er vel at de som har rapportert at de jakta storvilt i 2019 også gjennomførte oppskyting. Utklipp fra MD sin informasjonsartikkel om temaet:
 3. Vi har søknad inne for de første to månedene. Så får vi se hva som kommer ut av den. Det blir vel nye søknadsrunder. Vi har heldigvis god oversikt og kan dokumentere inntektsbortfall sammenlignet med fjoråret. Men like mye som pengene kommer vi til å savne det å hjelpe jegerene våre på trening. Både de nye, de som virkelig trenger å trene for å klare oppskytingen og de som bare liker å skyte og prate skit. En halvtom skytebane der alle må holde to meters avstand er et trist syn.
 4. Eventuelt er det nå panikkangsten kommer for mange lag og klubber. Vår skytebane forbereder en åpning som tar hensyn til myndighetenes krav og anbefalinger. Det tar bare litt tid å få alle prosedyrer på plass og få organisert alt sammen, inkludert obligatoriske treningsskudd og oppskyting. Men nå ser vi på en kraftig nedgang i klubbens inntekter fra riflebanen. Vi har mange hundre oppskytinger i et normalår. Det er inntekter vi ikke vil se i år og det kommer til å merkes.
 5. Gå for Parallello. Alle fuglejegere fortjener å eie en god sideligger. Her er forgjengeren, en Silver Hawk, i sitt rette element.
 6. @bardp lett og fin rigg, det. Jeg er vant til dødvekttonn som enhet på de riggene jeg jobber med. @mch Helix er et fint våpen, jeg har brukt en i noen år og skutt et par tusen skudd i 7x64 og .223. Ingen funksjonsfeil eller plunder. Det finnes stokkalternativer også men de er nok ikke av 'skarpskytter'-typen. Jeg bruker en speedster-stokk nå men har også en helt vanlig stokk med integrert kolbeforhøyer. Men det er ikke et 'billig' systemvåpen. Løp og sluttstykkehoder er dyre, det vil nok koste over 13 høvdinger for et løp. Det er egentlig for dyrt med tanke på de mange andre gode systemene som finnes. Og ettermarkedsdeler er vel bare å glemme. Litt synd, for det er et lurt våpen på mange måter.
 7. Takk for grundige tips, @Per-S Jeg vet egentlig mye av dette, for jeg har hørt på deg noen ganger. Men så er det å sette det sammen i en pakke da... Som andre sier, det er bare å øve. Så får vi se når vi åpner skytebanen etterhvert, om det blir en ledig stund med få kunder, der du kan plukke av meg de verste uvanene. Guttungen prater forresten fortsatt om når han fikk prøve us-karabinen din for noen uker siden. Det var visst store greier for en liten sprett 😀
 8. @ulf , Helt enig! Jeg er ikke tilhenger av å overteoretisere ting. Om det virker slik akkurat nå er det bare fordi jeg holder på med å finne ut av de grunnleggende elementene jeg skal ta med meg videre. Jeg finner ut mer og mer, snart håper jeg å være der at jeg kan øve konsistent og med en plan. 30 skudd i dag uten å havne utenfor ringen. Armstilling, press og avtrekk kommer seg. Grunnstilling og det å komme i blinken likt hver gang er fortsatt noe å jobbe med. Bruker 2-3 sekund på å komme i blinken fra jeg løfter geværet. Litt rart siden jeg er lynrask til å montere hagla på punkt, leirduer eller vilt. Bare å trene videre!
 9. @Torf Akkurat det med plasserting av høyrearm (jeg skyter rechts) tror jeg at jeg får til. Og jeg merker hvis jeg har for lite vinkel på høyrearmen. Det blir mer vinglete. Jeg trekker våpenet inn mot skuldra med de tre fingrene rundt pistolgrepet som er fri til det slik at jeg får et fast grep og greit trykk. Det blir nok noen kilo men ikke helt som historiene fortalt på forumet om finske viltmålskyttere 😲 Jeg har prøvd litt å skyte på inngående men foreløpig ser det ut til å fungere bedre for meg å slippe inn i blinken, finne vingleområdet og ta avtrekk på et godt siktebilde. Hvis jeg forsøker å 'time' et pressavtrekk på vei 'gjennom' blinken blir det slurv. Denne skytesimulatoren gir lukketid, det er en 'patron' med laserlys som aktiveres av tennstiften. men den gir ikke pipetid og jeg tror ikke det kan legges inn noen slik forsinkelse på laseren. Ellers er det et system som ser ut til å fungere godt for slik trening som dette.
 10. Det ble bare ei økt i dag for ungene har tydeligvis tatt over loftet som hoppeslott og overnattingssted nå i påskeferien. Jaja, må det til så må det til. Spesielt nå. Vi skulle egentlig vært i bakken på ski. Men slik gikk det: 10 skudd, lang arm, med fokus på fire ting M67 nevnte. Venstre albu under våpenet, god grunnstilling, godt avtrekk og holde igjen skuddet hvis det tar for lang tid. Venstre arm på rett plass under børsa virka å gi mer stabilitet. Jeg holdt lengre bak på forskjeftet i dag, slik at det ble 110-120deg vinkel i albueleddet. Sliter fortsatt litt med grunnstilling og det å føre inn i blinken likt hver gang og uten å bruke for lang tid. Måtte ta ned og montere på nytt noen ganger. Men det føltes som en forbedring. Får se om det forblir slik eller om det var ei flakseøkt. Og 10 skudd i slengen er kanskje nok. Det tiende skuddet måtte jeg tvinge inn, det ble nesten en slags mental test å få det skuddet til skikkelig. Børsa er 4,5kg med kikkert så det blir egentlig tungt nok med ti skudd på rappen. Hvordan står dere i forhold til skiva? I dag stod jeg nesten vinkelrett (70-80deg?) på skiva. Det ser ut til å være bedre enn i går når jeg stod mer i hagleposisjon. Noen andre gode tips og triks å ta med seg videre?
 11. Takk for gode råd! Det er mye her jeg egentlig er klar over, men så er det bare å få sydd det sammen til en pakke, huske å gjøre det, lage rutiner som blir automatikk til slutt. Dette med å få albuen under rifla må jeg bli mer bevisst på. Jeg har en tendens til å montere rifla som når jeg monterer hagla, altså med venstre albu litt opp og ut. Gamle vaner og så videre... En god nullstilling må jeg også trene på. Jeg synes jeg bruker for lang tid på å føre rifla inn i målet. Begynner utenfor skiva og fører inn. Ser ut som jeg oftest fører inn skrått fra venstre overfra. Fra montering og til jeg vingler rundt senter mer eller mindre klar til skudd går det gjerne flere sekunder og da er det ikke mye tid til overs for et godt kontrollert avtrekk. Og så er det en ting til jeg slurver med. Det er jo 'bare' trening så jeg klipper nok avgårde skudd bare for å komme ut av stilling og gjøre klar til neste skudd. Blir ikke god trening av det. Her må jeg skjerpe meg. Jeg tror jeg må bli mer kjent med hvordan jeg vingler, lære meg å kjenne når jeg er på vei inn mot senter og skal presse gjennom avtrekket. Og så bare fortsette med å prøve å trene på meg flaks. Får bruke denne rare tiden til dette så får vi se når banen åpner igjen. Jeg deler bane med et par skikkelige supermennesker, så når vi kommer i gang igjen får jeg ta de til sides og be om noen gode råd. Så får vi se om ei stund om det å trene på disse lasergreiene kan omsettes til bedre skyting.
 12. Ja, folkens. Stående skyting. Det er akkurat det jeg vil spørre om råd om. Stående skyting med lang arm, jaktfelt-stil. Eller med jegerstropp. Altså ikke DFS dress og reim eller andre avanserte og spesialiserte varianter. Jeg vil rett og slett ha råd, tips og triks til hvordan å trene seg til å bli bedre til å skyte stående. Jegermessig. Jeg er en ganske A4-jegerskytter og rett under midt på resultatlista jeger C jaktfeltskytter hva skyteferdigheter angår. Basiskunnskapen er på plass, jeg tror selv avtrekksteknikk og forberedelse til skudd er OK. Jeg har ikke problem med å samle på klistrelappen når jeg skyter inn fra tofot eller med sekk som anlegg. Og børsa treffer likt neste gang også så det jeg gjør er repeterbart. En Manndomsprøve på simlefiguren liggende, sittende eller knestående kan jeg ta mens jeg slarver med de rundt meg på standplass og drikker kaffe. Stående klarer jeg den kanskje annenhver gang, som oftest når ingen ser på 🙄 Dette er bare for å gi et lite bilde av hvor jeg er hen slik at råd til meg og eventuelle andre lesere kan bli relevante og gode. Hvorfor spør jeg om dette nå? Når omtrent alle skytebaner er stengt? Jeg har en liten lasersak på loftet. Det er en Accurize og jeg skyter på simlefiguren. Så de par siste dagene har jeg sendt avgårde ca 200 stående 'skudd'. Det er i det minste trigger time 😃 Og jeg lærer litt av meg selv, men det er spennende å få noen tips fra erfarne stående-skyttere. Dere vet hvem dere er 😎 Her er noe jeg lurer på: Hvilken vei går dere inn i blinken? Fra topp eller bunn? Fra siden? Type avtrekk? Pressavtrekk i vingleområdet eller klippavtrekk på vei inn mot senter? Eller noe annet? Hvor hardt presser dere inn i skuldra? Hvor er grepet på forskjeftet? Langt fremme eller 90deg vinkel mellom over og underarm? Hvor lenge holder dere før dere tar ned og monterer på nytt? Jeg holder nok litt for lenge. Og så er det sikkert mye jeg har glemt å lure på... Så, som sagt, om det er noen skarpe stående-skyttere der ute som har lyst til å gi noen tips så er det bare å fyre løs! Legger ved et bilde av de siste skuddene får å få litt farge i tråden. 70 skudd. 20 av de er knestående. Og alle bomskuddene er fra stående. Dette er knappe 9m fra munning til blink så det lyger litt siden blinken er beregnet for 10m. Men jeg tror fruen begynner å rynke litt på nesen hvis jeg bygger på huset bare for dette...
 13. @Berettagrouse Pistolgrep er egentlig å banne i kjerka. Men heldigvis er muligheten for estetisk kompensasjon tilstede i ditt tilfelle. Skaff deg pointer, ikke setter. Jeg har begge deler. Pointer i stand er en skulptur, et naturens kunstverk. Med gordonfetteren er jeg aldri helt sikker på om den står for fugl eller bare stopper opp fordi den er er litt trist 😉
 14. @1937M98 Jeg har brukt en helt lik reim til min Beretta Silver Hawk de siste 15 årene. Snubla over den på XXL Forus av alle plasser. Den er genial og den kler egentlig en sideligger med engelsk skjefte godt. Reima mi bukka under i høst etter et hardt liv med variabelt vedlikehold i våte rugdeskoger. 'Innfestingen' på pipene gikk opp i både søm og liming. Jeg fikk en skomaker til å reparere den men han slet med å finne tynt nok lær til stussen som går over pipene så nå er den vanskelig å få på. Var nå verdt forsøket og 300 spenn. Spørs om ikke jeg også må legge inn en bestilling her...
 15. Umbo

  Benelli 828 o/u

  Da har mirakelet fra Urbino fått sin første runde på trap-banen. Dessverre ingen bilder, for det hele ble gjort i en håndvending på vei hjem etter vakt på riflebanen. Men det smeller, det gjør det. Det ble mest treff, sytten i tallet. En rusten skytter som ikke har vært på en trap-bane på 15 år får ta skylden for det tallet. Jeg er ganske normalt dimensjonert så det ser foreløpig ut som jeg ikke trenger å bruke noen av alle shimsene som følger med. Men kanskje så jeg litt mye skinne noen ganger? Får teste senere om det er meg som ikke er nok nedpå eller om det må justeres litt. Børsa er lett, ingen tvil om det. Men den ligger bra i hendene og det var lett å få den i sving. Det ble mask av de skarpe sideduene fra standplass 1 og 5. Kanskje den er litt vinglete på pekere. Det var noen hoderystende bom der. Men det kan også være meg, rusten som bare det. Rett frem er jo nesten aldri helt rett frem... Avtrekket er bra. Ikke som på riflene mine selvsagt, men de har alle avtrekk fra øverste riflehylle. Men godt og uten noe som helst kryp. Jeg trekker av, det knekker og det smeller. Ejektorene, som noen har rapportert problemer med, har ikke tulla seg. Tomhylsene fyker ut som om de aldri hadde gjort noe annet. Pistolgrepet er godt, skjellmønstringen griper godt tak i hånda og grepet er bra for ei heilt normal hånd. Forskjeftet gir godt grep til å peke med og dette har jeg nok savna fra sideliggeren der det bare er en liten splint å holde rundt. Alt i alt et lovende førsteinntrykk. Skal bli bra greier dette. Rugdene har noe å frykte til høsten, spesielt hvis piloten begynner å trene litt hagle også 😉
×
×
 • Create New...