Jump to content

Ellingskapteinen

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eg har pusse gjennom den, men eg for prøve på ein grundigare puss før eg gjer noko meir drastisk. Kor lett er det å sjå om det er rust i løpet eigentleg? Klarer ein å sjå det uten spesialverkty?
 2. Eg har kjøpt meg ei brukt Sako. Modell l581, etter det eg forstår var dei produsert i begrensa opplag i løpet av eit halvårsperiode på 80tallet. Problemet er at ho slett ikkje samlar so godt som eg kunne tenke meg, faktisk er samlingane omtrent på størrelse med ei CD-plate. men før eg tar heilt av og hyrar inn børsemakar lurer eg på om det er nokon enkle grep eg kan sjekke sjølv? Eg har allereie fått over og stramma skruar, og bytta kikkertsikte. I fylgjer selgar var rifla brukt på skytebane nokon gongar for 20-30 år sida, og sidan har ho stått i skapet.
 3. Det ville bety at grunneigarane måtte opne opp for framande i si utmark. Det er vel det som er umulig vil eg tru.
 4. Initiativet virker godt det, men WWF er for meg uetelig. På samme måte som at TV-aksjonen er heilt uaktuell for meg å donnere til, sjølv om eg meiner plast i havet er eit kjempeproblem.
 5. Kva tid var dette? Eg lever litt under ein stein når det kjem til slike detaljar. Har fått med meg at storm berg Hadde for seg noko greier, men eg har aldri vår glad i stor berg uansett. Bergans har eg derimot ei jakke frå som eg er veldig glad i.
 6. Det er i so fall ganske skuffende...
 7. Den avdukinga på Sako.fi ga ikkje mange klare svar. Er det fisk eller fugl? Eller flygefisk?
 8. Spørsmålet er vell mest kva type rifle. Slik eg ser det er det 3 alternativ : - ny tacticool greie - videreføring av 85 - noko heilt nytt. Neste år er tross alt 100års jubileum. Kanskje med muligheit for kaliber bytte? Dette har no vårte meir og meir populært har eg intrykk av.
 9. På heimesida til Sako har dei ei nedteljing til 20.02.20 kl 1700 utc. Med ein påfylgjande oppfordring om å "be the first to know more" Nokon som har nokon teoriar? Er det ei ny låsekasse på gang?
 10. Då har eg hatt Rifla i hus ei stund, og sidan eg sleit litt med å finne noko særleg info har eg bestemt meg for å skrive litt om ho her. No er eg ingen våpensmed, og har heller ikkje allverdens erfaring med skyting, so ta det som står her med ei klype salt. Det fyste som vart gjort med rifla var å sette på ho nytt kikertsikte. Det som fylgde med var av typen Weaver frå 80-tallet, det nye eit meopte R1 kjøpt brukt frå herrane i Arendal. Dei sendte og med ein Sako montasje, men denne passet ikkje. Våpenlofoten i Førde var behjelpeleg ein travel romjulsdag. Dei fremste eit stoppspor og satt på originale tikkamontasje. Easy peasy. Mi størsteanke er at det var nødvendig å fjærne det bakre siktet for å få på plass kikertsiktet, og i romjulsrushet gløymde eg å få med meg dette heim. Velvel. Eg har kun hatt anledning til å avfyre våpenet med skarp ammunisjon ein gong so langt, men er godt nøgd med avtrekket, boltgangen, og magasinet. Magasinet er forøvrig kryssmatet med kapasitet på 5 skudd. Presisjonen er eg ikkje like overbevist av, men det skal seiast at det var ikkje det ein kan kalle ideelle forhold, og eg har kun prøvd ein type treningsammo. Sikringa låser både bolt og avtrekk, ein kan trykke ned sikringa for å løyse bolten, og her trur eg fjæra er dårleg, det er nemlig ikkje alltid den låser bolten. Dette må nok undersøkjast meir etterkvart.
 11. Den ser unekteleg veldig lekker ut synst eg. Det spørs om eg rett og slett må sjå om eg får ei openbaring når eg får kjendt på ho.
 12. Eg er for tida på utkikk etter hagle, og tanken er at den skal kjøpast brukt. Har komt over ei Sauer Apollon til det som ser ut som ein grei pris, men slit litt med å finne informasjon om denne bortsett fra at ho vart introdusert i 2017 og vert produsert av Fausti. Er det nokon som har noko ærfaring/formeining?
 13. Jau takk Sitka, eg har smyge so pass at eg har fått med meg den tråden. Eg er fortsatt I tvil om eg skal gjer noko med ho.
 14. Ellingskapteinen

  Sako L581

  Eg har nett gått til anskaffelse av mi første Rifle, ei Sako L581. Eg kjøpte den fyst og fremst fordi den var forholdsvis rimeleg, og solgt Lokalt. Er forsovidt godt nøgd med den og. Eg hadde i utgangspunktet tenkt å kappe og gjenge pipa, men so har det komt meg for øyre at dette er ei relativt skjeden rifle. Er det nokon her som har noko formeining om det er noko samlarcerdi i desse riflene? Er det eigentleg nokon grunn til å kvi seg for å gjere noko med pipa?
×
×
 • Create New...