Jump to content

Ellingskapteinen

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Ellingskapteinen last won the day on October 4 2021

Ellingskapteinen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ellingskapteinen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

99

Reputation

  1. Det eg fyst å fremst er skeptisk til er treffpunktsforandring når ei tar av og på igjen clip on. Ser for meg at det ikkje er rare skeovheitene som skal til før det kan føre til store forandringar?
  2. Nokon som har ærfaringaar med clip on? I utgangspunktet fristar det meir med ein slik enn eit reint termisk kikkertsikte men vert skeptisk når eg høyrer somne som snakkar om treffpunktsforandring. Nokon som har dårlige opplevelsar?
  3. Når ein nærmar seg prisar i den klassa, er det ikkje snart like lønt å få bygd seg noko custom?
  4. https://jaktogfiske.njff.no/rifle-vapen/politidirektoratet-slanker-forbudsliste-etter-dialog-med-departementet/232965 Og sagaen fortsetter.
  5. Eg har sikla ein del på Haenel Jaeger NXT til samme bruk og for dei samme grunnane. Håper eg får anledning å kjenne på ei snart.
  6. I følgje Våpenloftet er de dei fyste som selger denne i Norge, og den er vist populær. Her er svareteg fekk når eg spurde om hardheit og hastigheit på den "Den er lettare, ekspanderar lettare. Same hardheit. Men 150grain passar betre win 162 grain i 308win når det gjeld monolitiske kuler."
  7. Lagar ikkje Bergara ein versjon av HMR med karbonstokk? Edge eller crest eller hill eller noko i den dur? Silla på ei slik men slo det fra meg fordi det kun kom i 308 eller 6,5 creedmore og det passar ikkje til det eg ville bruke det til. Meiner å huske at den kosta rundt 20k og vog rett over 3kg.
  8. Eit snev av bevistheit rundt kordan det ein sei og gjer i det offentlege rom vert oppfatta er nok sunt. Ein skal derimot passe seg for å gjer hobbyen sin lyssky.
  9. Dette med overmål på løp. er det noko som går igjen i fleire kaliber, eller er det særskilt for 6,5? Er det nokon formeiningar om kvifor det er slik?
  10. Eg lurer no på desse konkurrentane som er bedre i kort kasse, med relativt kort pipe, og fart nok ut til 300m?
  11. No kan ein drage den enda lenger og påstå at 260rem er ypperleg elgpatron.
  12. No har eg lest alt både vetrinærinstituttet og mattillsynet har om CWD, og ingen plass finn eg noko anbefalingar verken for eller imot sau på beite, bortsett frå at mattillsynet meinte det var lav risiko forbundet med det i forbindelse med brakklegging av Nordfjella 1. Eg forstår den teoretiske muligheita for at sau kan være med seg prioner i mold på klauvar, men eg må sei eg synst det høyrest søkt ut. Sovidt eg kan sjå kjem frykta for sau på beite meir eller mindre frå spekulasjonar og laus luft.
  13. Eg trur du må vere meir spesifikk. Eg finn ingen anbefalingar frå mattillsynet om sau i forbindelse med CWD. Eg forstår heller ikkje kva "pågående økende smitte" du refererar til.
  14. De som meiner sau er ein høg smitterissiko, kva info sitt de på som Miljødirektoratet ikkje satt på i 2017 når dei konkluderte med det motsatte?
  15. Sjølvsagt er det fleire grunnar. Det betyr ikkje at rovdyr ikkje er ein av dei.
×
×
  • Create New...