Jump to content

Ellingskapteinen

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ellingskapteinen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

55

Reputation

 1. Det er fullstendig lov å bruke kunstig lys for å finne påskutt hjortevilt.
 2. Det var da alvorlig til skyttergragraving? For å drage ot om kiplauf litt lenger; er det i det heile tatt mulig å få tak i kiplauf, gjerne i 223, uten å måtte selge ei nyre? Og har det eigentleg noko for seg med kip i 223?
 3. Det står ein del om forslaget her: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-149-l-20202021/id2842712/?ch=4
 4. No endar det med at lovforslaget ikkje endrar på definisjonen av kunstig lys likevel, sjølv om miljødirektoratet skriv noko om det i forarbeidet. Status vert dermed omtrent som før: miljødirektoratet meiner det er kunstig lys, men du vert neppe dømt for det.
 5. Eg riktignok ikkje samanlikna med Zeiss Classic, men ein del andre 56mm sikter i den prisklassa. Blant andre Meopta Meostar. Sjølv om det ikkje skal møkje glancing til for å konkludere med at HT er eit bedre sikte, klarer eg ikkje heilt å sette fingeren på akkurat kva som er betre. I praksis trur eg ikkje du får monge ekstra minutta med skyte lys, men dei minutta du får er gjerne akkurat dei du treng.
 6. I alle år har eg måtte slete med nydansk, det frydar mitt hjerte kvar gong eg får lese offisiell dokument på norsk!
 7. Dette vert sjølvsagt heilt på sida av tråden, men er det eigentleg lov/opning for å begrense telting i utmark?
 8. Det er vel strengt tatt ikkje forbudt helder? I den nye forskrifta vert ingenting forandra i definisjonen av kunstig lys helder, sjølv om md i forarbeidet sei at dei meinar termisk er kunstig lys.
 9. Eg er ganske sikker på at mine utsikter er lysare enn min fars, og min fars lysare enn min bestefar. Det gjeld forøvrig på begge sider. Kordan utsiktene er for min son har eg ikkje tenkt so veldi nøye over, men i vandring og kriminalitet er uansett ikkje det problemet eg sett høgst.
 10. Den kom vel I fjord, og heiter S20?
 11. Huskar de Mcgyverbørsa? Den med pistolgrep oppbygd av mcgyvertape, filler, og polyestersparkel? No ser ho slik ut. Eg er ikkje nåkon fagmann og finished er på ingen måte perfekt, men no trur eg eg kan ta ho med meg på skytebana uten å skamme meg i alle fall. Neste steg er å få ein børsemakar til å gjenge om løpet so eg kan bruke ein av demparane mine.
 12. I Forelhogna krev vel ein del av tilbyderane fleire treningsskudd enn dei nasjonale krava uansett? Eg veit at vingelen i alle fall krev 80 dokumenterte treningsskudd.
 13. "VX-Freddom 3-9x50 med lys er arvtageren etter ett av Norges mest solgte sikter, Leupold VX-R. Freedom er etter vår mening en bedre kikkert med klarer og bedre linser!" Saksa rett fra Jakt og Friluft.
 14. Viss eg forstår det rett, har vx-freedom tatt over etter VXR? Er det nåkon som har erfaring med desse? Lurer på å skaffe meg eit 3-9x50 som billig allroundsikte til reservebørsa.
×
×
 • Create New...