Jump to content

Ellingskapteinen

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stemmer dette? Veit det ikkje er lov å bruke losende hund, men er det og forbudt med bandhund? Eg har aldri jakta rådyr, so eg veit ikkje om det i det heile tatt er aktuelt å bruke bandhund, men er det forbudt?
 2. Sendte børsa mi til skitt jakt for nokon veker sidan for gjenging av løp, og bedding av stokk. Kanskje ikkje dei mest avanserte operasjonane, men det var både raskt og sytalaust.
 3. Som Castor sei, no nermar det seg! Og i år skal eg og prøve meg. For fyste gong. Kva ammunisjon bruker folk flest på Reinen? I pr har eg tenkt å prøve enten 180gr federal fusion trophy Bonded eller 150gr ttsx på hjorten, men er desse eigna til rein og? 308w fresten. Jada jada, eg veit der er eit hav av trådar om kulevalg allereie, men kor monge gongar har eg ikkje vårte fortalt att kula er viktigare enn ammunisjonen osv?.
 4. No har eg ikkje eg verken ungar eller plen, men eg hadde ikkje sagt nei takk til å gå heime på damas hyre likavel. Ho må berre sjå å få seg ein skikkeleg betalt jobb fyst.
 5. Dette er i stor grad det eg hartenkt og. Har frå før hatt ei Samsung klokke, og har irritert meg grøn over at den ikkje vil fortelje kor monge høgdemeter eg har bevega meg. Til tross for at den har altimeter. Pulsmåling hadde kunna vår kjekt, men om eg kan kople til eit puls belte er det nok godt nok.
 6. Ja, det var det med funksjonar. Det er ikkje berre lett å ta stilling til det. Eg hadde eigentleg peika meg ut suunto Traverse Alpha, men det er vist ein utgåande modell og dermed vanskeleg å oppdrive.
 7. Eg har i det siste kjendt at det brenn i lommeboka, og har møkje hjelpt av det komt fram til at ej ny klokke er veien pengane må gå. Er det nokon her som har ærfaring med slike klokker retta mot friluftsliv/jakt? Eg har forstått det slik at garmin felix eit eller anna er kongen, men å bruke meir pengar på ei klokke enn det Eg betalte for rifla vert for gale synst eg, sjølv kor møkje det brenn.
 8. Vist eg har forstått lovverket rett, er det kun når det er snakk om "Pistol, revolver og halvautomatisk rifle eller hagle" det er nødvendig å inneha våpenkort for tilsvarande våpen. Er det snakk om vanlige rifler/hagler er det godt nok at den som låner våpenet oppfyller krava til å kunne få våpenkort.
 9. Eg har pusse gjennom den, men eg for prøve på ein grundigare puss før eg gjer noko meir drastisk. Kor lett er det å sjå om det er rust i løpet eigentleg? Klarer ein å sjå det uten spesialverkty?
 10. Eg har kjøpt meg ei brukt Sako. Modell l581, etter det eg forstår var dei produsert i begrensa opplag i løpet av eit halvårsperiode på 80tallet. Problemet er at ho slett ikkje samlar so godt som eg kunne tenke meg, faktisk er samlingane omtrent på størrelse med ei CD-plate. men før eg tar heilt av og hyrar inn børsemakar lurer eg på om det er nokon enkle grep eg kan sjekke sjølv? Eg har allereie fått over og stramma skruar, og bytta kikkertsikte. I fylgjer selgar var rifla brukt på skytebane nokon gongar for 20-30 år sida, og sidan har ho stått i skapet.
 11. Det ville bety at grunneigarane måtte opne opp for framande i si utmark. Det er vel det som er umulig vil eg tru.
 12. Initiativet virker godt det, men WWF er for meg uetelig. På samme måte som at TV-aksjonen er heilt uaktuell for meg å donnere til, sjølv om eg meiner plast i havet er eit kjempeproblem.
 13. Kva tid var dette? Eg lever litt under ein stein når det kjem til slike detaljar. Har fått med meg at storm berg Hadde for seg noko greier, men eg har aldri vår glad i stor berg uansett. Bergans har eg derimot ei jakke frå som eg er veldig glad i.
 14. Det er i so fall ganske skuffende...
 15. Den avdukinga på Sako.fi ga ikkje mange klare svar. Er det fisk eller fugl? Eller flygefisk?
×
×
 • Create New...