Jump to content

Ellingskapteinen

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Ellingskapteinen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eg trur ikkje det er tilfellet at markedet er metta. Sist det låg ein z3 på Finn låg den ute for 9000, og det var ikkje monge dagane den låg der.
 2. Viss eg forstår det høyringsforslag rett skal forbundet ogsa gjelde for termiske spottere. Eg har litt problem med å forstå at det er verre å bruke ein slik enn for eksempel ein hund til å finne vilt, men eg er tross alt berre ein vanleg dødeleg og det er vel ikkje alt eg skal forstå.
 3. Eg har langt frå samme ærfaring som andre som har svart her i tråden, men eg vil berre nemne at det jamleg dukkar opp Tikka og Sako av eldre modellar på Finn til serdeles overkommelige prisar.
 4. Eg er ikkje sikker på om eg synst at alt som er lov er lurt, men å bruke termisk kikkert til å observere dyr er altso lov. Eg synst ikkje det er noko særleg dumt helder, og at GGG meiner det ikkje er jakt skal du bry deg fint lite om. Største verdien av jakt, og då spesielt småviltjakt må no vel ver rekreasjon, so vist du meiner du får ein betre opplevelse av å bruke termisk kikkert so synst eg du skal bruke termisk kikkert.
 5. Skjønnar, det var eigentleg det eg lurte på. Det slår meg at det enklaste kanskje er å ha to børser, men det treng ikkje alltid å ver enkelt og rasjonelt når det er snakk om hobbyar.
 6. Men er det slik at ein må skyte inn igjen når ei byttar pipe? Eller held treffpunktet seg noko lunde på den enkelte pipe?
 7. Eg vil virkeleg håpe dei er betre enn det, sidan dei ligg ute til 45k på kikkertspesialisten.
 8. Sidan eg plutseleg hadde vårte "for gammal" til fystegangstjeneste før eg vart kalla inn, har eg veldig lite erfaring med noko anna enn boltrifler og enkeltskudsgagler. Eg har helder ikkje vår igjennom forsvaret våpendriller. Eg ser likevel ikkje for meg at det kan ver so vanskeleg å sørge for at våpenet ikkje er skarpt i tide og utide? Strengt tatt burde vådeskudd som i den artikkelen ver grunnlag for oppsigelse.
 9. Du får det til å høyrest ut som om du må ver bestis med ein grunneigar for å få lov til å jakte, og det er ganske langt frå sannheita. No veit eg verken kvar du befinn deg, eller kva du har lyst å jakte, men som nemnt er det massevis av jaktkort på både storvilt og småvilt på inatur. Å kunne jakte er definitivt eit privilegium, og me skal ver skjeleglade for at det i Noreg er tilgjengeleg for den jamse mann. Samtidig kan ein ikkje vente at ein berre skal kunne slenge hagla på ryggen og springe til fjells uten å ha gjort noko reaserch. Det skal kreve ein innsats å jakte. I monge ti
 10. Kjøper du eit brukt mellomklassesikte i grei stand, er det so vidt eg har erfart heilt overkommeleg pristap på dette i løpet av eit år. Då får du relativt grei optikk samtidig som du kan selge det før neste sesong uten at det koster skjorta.
 11. Det har vår mi oppfatning og. Dette er nok å strekke temaet i tråden vel langt; men trur du kalvens alder har betydning for kva tid kollene begynner å "vise seg" igjen? Eller er det kun beitekvalitet?
 12. Eg har lagt merke til samme oppførsel på hjort. Stor beiteaktivitet på åker og innmarksbeite på våren, og so forsvinn dei litt etter litt utover sommaren. Eg har tenkt at det rett og slett er so God tilgang til mat at dei ikkje bryr seg med å komme heilt ned i bygda i denne periodar. Veit ikkje om det er det samme med rådyr.
 13. Stemmer dette? Veit det ikkje er lov å bruke losende hund, men er det og forbudt med bandhund? Eg har aldri jakta rådyr, so eg veit ikkje om det i det heile tatt er aktuelt å bruke bandhund, men er det forbudt?
 14. Sendte børsa mi til skitt jakt for nokon veker sidan for gjenging av løp, og bedding av stokk. Kanskje ikkje dei mest avanserte operasjonane, men det var både raskt og sytalaust.
 15. Som Castor sei, no nermar det seg! Og i år skal eg og prøve meg. For fyste gong. Kva ammunisjon bruker folk flest på Reinen? I pr har eg tenkt å prøve enten 180gr federal fusion trophy Bonded eller 150gr ttsx på hjorten, men er desse eigna til rein og? 308w fresten. Jada jada, eg veit der er eit hav av trådar om kulevalg allereie, men kor monge gongar har eg ikkje vårte fortalt att kula er viktigare enn ammunisjonen osv?.
×
×
 • Create New...