Jump to content

Ellingskapteinen

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Søndag, og stilleligge. Eg har fått pussa på Mcgyverstokken. Kvifor mcgyverstokken spør du? Eg har begynt å kalle den det etter at eg oppdaga at pistolgrep et var oppbygd av liberale mengder av ein slags polyestersparkel, ei bandasje, og mcgyvertape. Alt sammen kledd med ei lag glasfiber. Polyestersparkelen dekte forøvrig alt frå nettskjæringa og heile bakskjeftet. Eg har no fått høvla/skåre/pussa av alt av sparkelen, og konkludert med at stokken er ein McMillan Sako classic. Tidligere eiger har so modifisert den med å kappe av kinnstøtta og laga bedre plass til tommelen. Her
 2. Sikker på det med minusgrader @Castor? I fylgje FHI må ein fryse menneskeskabb på-18 I fleire timar for å ta livet av den. Mulig reveskabben ikkje er like hardfør?
 3. I haust kjøpte eg ein Billig Sako AV. Det vart påstått at stokken var ein mcmillan stokk, men det har eg ikkje klart å bekrefte. Om nåken kjenner den igjen vert eg glad for info. Prisen var uansett ikkje verre enn at eg anser det som eit godt kjøp mcmillan eller ei (det er i alle fall kompositt, men med nåko som ser ut som orginalnettskjæring). Eg fekk tests kutt den i romjula, og no er planen på sikt er at Rafdal skal få cerakote heile børsa. I dag har eg polert sluttstykket og magasinmataren(?) Stokken ser slik ut. Eg er usikker på om stokken har vår knekt, men det ser ut som om
 4. Pokker, den Spartan light såg genial ut. Etter at eg knakk skytestokken min i fjord spørst det om eg må invitere i ein slik ein og lange føter.
 5. Eg reagerte på det samme fyste gong eg søkte, so eg spurde våpenkontoret. Du merkar av på ja og handlar våpenskap før du får våpen(a) i hus.
 6. Du treng ikkje våpenskap før du handlar våpen.
 7. Hjortefot har vel strengt tatt ikkje gjort anna enn å oppklare missforståelsar rundt forskjellane på forskjellige Zeiss modellar? Det er informasjon som i alle fall eg sett stor pris på.
 8. Eg trur ikkje skumringsegenskapa er betre i v6 enn i v4, sida dei begge to er i "Conquest" serien, men eg har ikkje prøvd v6, so det er fult mulig eg tar feil.. Personleg har eg i alle fall ingen behov for noko meir enn 12x på kikkertsiktet, men det er vel møkje smak og behag.
 9. For 15k får du ein brukt zeiss victory ht 3-12x56. Ellers er det massevis med "mellomklasse" Kikkerter. Meopta meostar r1, zeiss v4 osv. Kjøper du dei brukt får du solgt dei for omtrent det du betaler for dei, (so lenge dei er i god stand) om du ikkje er fornøgd.
 10. Men kva innebær eigentleg "montert på skapets innside?
 11. I følge FG-530:1 FG-regler for verdioppbevaringsenheter kan "Sikkerhetsskap som ikke har egenvekt på 150 kg, kan suppleres med lodd slik at den totale egenvekten overstiger 150 kg. Loddene skal være montert på skapets innside." Kva som meinast med montert er ikkje nemnd, men eg kan vanskeleg forstå at det utgjer nokon forskjell om dei er faste eller ikkje.
 12. Fekk I dag brevet om å betale I postkassa, 8 veker og 2 dager inkludert postgang i Møre og Romsdal.
 13. Er det noko som er typisk for ttsx? At den helst ikkje skal ha so høg annslagshastigheit?
 14. https://www.biltema.no/verktoy/trykkluft/ovrig-trykkluftverktoy/nalhammer-2000033122
 15. Dei kronene der minner meir om det ein ser på bilder frå oppdretsdyr i New Zealand enn det ein forventar å treffe i norsk utmark! Eg vil forresten fortelle ei historie frå ein jakttur der eg vart lurt i haust. Eg hadde funne meg ein posteringplass i ein knaus, med utsikt over ein rygg i eit hogstfel der eg fleire dagar på rad hadde sett at hjorten kom traskande før han gøymde seg i eit lite skogholt til det vart mørkt nok til å lure seg til å beite på Bøen. So der satt eg altso, i gjervenduken halvvegs i le under eit framspring, i vestlandsk haustver, og venta på
×
×
 • Create New...