Jump to content

sondre88

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sondre88

 1. Hadde samme problemstillinga som deg, med eit fokus på at eg kunne ha det som hundeførarbørse i framtida. Blei z8i 1-8x24. Har eit 2,5-15x56 fra før.
 2. Takk for raskt svar! Du heve nokon gode poeng mtp kapping. Blir sikkert ei smidig børse i skogen, men kjedeleg den dagen ein finn ut at ein vi ta turen over t Sverige for å jakte. Desto meir om ein ikkje kan bruke demparen og sitt med 42cm løp.
 3. Vurderar 9,3x62 løp til R8. Korleis blir rekyl og smell dersom ein sett på dempar? Har kikka på eit bruka løp som er kappa ved 42cm. Er det nokon innvendingar ved å kappe så kort? Og korleis stiller detta seg mtp å ha det med for jakt utenlands?
 4. sondre88

  Blaser r8 monza

  Heve ikkje prøvd skinn sjav, men ein kjenning av meg syns at den med skinn sklei ut av skuldra når han skaut. Kanskje gummi kolbekappe er lurt å ha.
 5. Heve inntrykk av at svarthund er den beste båndhunden. Har så sansen for jämte at eg ikkje ser for meg noko anna. Viss dei heve interesse for jerv burde den vise interesse for gaupe om den blir prega. Me kjøpte Jämt tidleg på 2000-tallet, som blei 11 år. Kom seint i gong, noko som visstnok ska ha bedra seg og at det har blitt tatt tak i avelen. Er det ein påstand som folk ser og kjenner seg att i?
 6. Heve samma kula i 308. Bare skutt rådyr med den, ikkje noko å utsetta på den t nå. Kjempegod presisjon! har sett den t 5-600kr, trudde det var ein grei pris for jaktammo av tysk kvalitet. Så veldig spent sjølv om nokon her inne heve erfaring med han på elg. brukar i utgangspunktet evo-green på rådyr og den har og vært bra til det, men den blir kun brukt opp til rådyr.
 7. sondre88

  Blaser F16

  Veil pris for game på camp villmark var 38 000kr.
 8. Intressert i Jämte sjølv, då far min hadde ei tispe. Den kom seint i gang, men tok aldri ut, og med mindre kuperte terreng som det er i øvre- Telemark var det eit kjempepluss. Mange jaktlag som måtte krysse ei kommunegrense eller to for å hente att bikkja. Slik som elgekvota er i dag, så hadde det vært prima med ei bikkje som også fungerar på hjort. Nokon som har erfaring med Jämt på hjort? Ser nokon brukar den på Gaupe også. Kanskje støver er å foretrekke dersom det er det ein primært ska bruke hunden til.
 9. sondre88

  Blaser F16

  Sendt mail med Hagemo som bekreftar prisen dei har gått ut med, ca 40 000 for game. Kan like gjerne kjøpe F3 da. Trur ikkje dei fær fleir kundar med ei hagle som kun kostar 5 000 mindre.
 10. sondre88

  Blaser F16

  Trudde poenget var ei "billig" hagle. Sjølvsagt Blaser det er snakk om, men det er ikkje mange tusenlappan unna ein F3 uansett. Ser F3 frå 45 000 og oppover.
 11. Eg har bruka RWS Evolution green 8,8 g/ 136 gr. Skaut ein bukk med den i fjor. tydeleg skuddreaksjon og sprang 30 meter. Tydeleg blodspor fra 10 meter. Gjennomskutt med lite øydelegging. Ei blyfri kule med tinn-kjerne. https://shar.es/1rVEMV" target="_blank
 12. sondre88

  Blaser R93

  XXL har lux utgåve hvertfall sist eg sjekka.
 13. sondre88

  Blaser Success

  http://www.blaser.de/index.php?id=451" target="_blank
 14. Kan ein jakte rev med .308 Norma jaktmatch, lovleg?
 15. Den følelsen eg au sitt med. Her må det i tillegg innom enda ein flaskehals i Tønsberg. Nå har det oppstått enda et problem. Snakka med far min som står som "CO" på brevet, så kom det til å bli vanskelig når brevet kjæm te sentralen i Kviteseid, da eg adresserte brevet (søknaden som politiet nyleg tok kopi av) til hans bustadadresse når han eigentleg bare har postboks. Sjølv om det æ ei lita bygd med mindre enn 3000 innbyggerar, og far min driv butikk, så dei fleste kjenner til han her oppe, så kom dei bare te å sende det i retur om dei ikkje fant ei postkasse, visstnok. Så nå ska me ringe te ein kjenning i posten, slik at han kan sjekke på mandag, ellers så må eg bare sette opp ei postkasse her på mondags morgon. Han har butikk vegg i vegg med posten i butikk her. Så da fær me håpe at ein fær snappa det opp før dei sender i retur. Og det må skje innan onsdag for da tar forhandlaren ut ferie...
 16. Då heve eg snakka med våpenkontoret og kopi blir sendt i dag Dog med posten Utruleg bra service:) Dei nemnte det at om eg mista denne, så måtte eg søke på nytt.
 17. Ikkje sant... Fortvilans greier. Opplevd at post får utlandet gjeng mykje kjappare. Då som regel med tilbyderar som UPS. Men då æ det litt forståelse og skjønn å oppdrive hos våpenkontoret hvertfall, visst ikkje eg får meld frå jaktfall i morgo om at det er framme.
 18. Mottok og videresendte godkjent søknad (.308 win) vidare til forhandlar den 23.06. Eg bur i Oslo og sendte søknaden vidare til Jaktfall i Skien, der det enndå ikkje har dukka opp etter 9 dagar! Sidan det er a-post, og ikkje kan sporast er det umogleg å veta kor lang tid det vil ta før det event dukkar opp. Nokon som har vært i liknande situasjonar? Viss eg kontaktar våpenkontoret i Oslo, kan dei lett gje meg "ny" godkjent søknad eller eit skriv slik at eg får handla våpenet, og prossessen fortsett som normalt. Våpenkontoret har stengt på onsdagar, så spør her inne istaden.
 19. Når ein skal bruke swarovski sin app for å justere tårnet må ein angi avstanden fra løpet og til kikkerten. Kva er avstanden med skinnemontasje? Har samme rigg i bestilling.
 20. Eg leverte litt over ei veke sidan, ikkje fått tilbakemelding enda. Leverte søknaden ved Majorstua politikontor, men det blir kanskje behandla samme stad?
 21. Har eigentleg bestemt meg for ein R8 professional success utan lær, men har nokon her inne testa den med lær? Held læret mtp norske forhold?
 22. Du kan prøve å sleppe hunden i eit nytt terreng der han ikkje er så kjent. ES min blei litt for trygg og gjekk større når den blei slept i samme teigen fra den var valp til den var 2,5 år.
 23. Er det så lang ventetid på han? Med kva for fargekombinasjon?
×
×
 • Create New...