Jump to content

Sedwig

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sedwig

  1. m67, Weirauch HW100 eller BSA Ultra. Sistnevnte dukker stadig opp på bruktmarkedet med ettermontert regulator.
  2. Fjerning av bevegelige bråkmakere med luftgevær er ikke lov i Norge. Å flagge på et åpent forum at du har tenkt å bryte gjeldende lovverk er nok ikke veldig lurt.
  3. Blir som å sammenlikne epler med pærer. De har god optikk og skal være brukbare mekanisk sies det. Hva skal du bruke det til?
  4. Jaktfall og Capsicum står oppført som importører, så hør med dem. Du må nok legge av minst 20 000.
  5. Siden du skriver at du vurderer ny langholdskikkert kan det være vesentlig å høre hva du bruker nå. For alt vi vet kan du være like tjent med en IOR eller Vortex. Blir mer penger til ammo også da. Selv mener jeg at trening er viktigere enn superoptikk. Det er mye fint utstyr her på kammeret, hvorvidt det brukes eller samler støv i skapet vet jeg ikke. Ellers fornuftige råd fra Bly.
  6. Om du ikke helt vet hvilke funksjoner du vil prioritere og absolutt skal ha en Henny, så kjøp den billigste og bruk resten av pengene på ammo.
  7. Jeg hadde valgt Vortex PST av den enkle grunn at du får den med MIL/MIL, zerostop og god garanti.
  8. Hadde han bare laget en 35mm utgave.
  9. Dette stemmer. Trådstarter kan allikevel montere siktet sitt då EFR serien til Leupold er spesielt utviklet for luftvåpen.
  10. Jeg er også svært fornøyd med JetCarrier. Mange netbutikker i USA har også gratis innenlandsfrakt om du kjøper varer for en viss sum.
  11. God kveld, Når det kommer til presisjon i fjærvåpen og PCP våpen, så er det langt lettere å skyte godt med PCP våpen. Fjærvåpen har rekyl som går både fremover og bakover. Her er en fin link å starte med om du vil lese deg opp på emnet: http://www.pyramydair.com/artillery-hol ... icle.shtml" target="_blank Av gode PCP våpen kan du forvente fem skudd innenfor 10mm på 50 meter, mange går også bedre enn dette. Kikkertsiktet du har skal være helt supert til luftgeværbruk. Fjærvåpen skal jeg ikke uttale meg om, da min erfaring med dette begrenser seg til blikkboksskyting i guttedagene. Når det kommer til PCP våpen hadde jeg styrt unna FX. Jeg sier ikke at FX er dårlig på noen måte, men en får mer for pengene fra andre produsenter. Weihrauch HW100 hadde jeg styrt glatt unna i .22, da disse løpene er beregnet for britiske og tyske våpen med kraftbegrensninger. Disse vil IKKE gi konsistent og pålitelig presisjon i kraftigere våpen. .177 løpene sies å være gode uansett hvor kraftig våpenet er. Videre vil jeg anbefale deg å se på BSA sine PCP våpen, da disse gir svært mye for pengene og gir god presisjon. Du kan kjøpe 3-4 BSA for prisen av en FX400. Du søker registreringspliktige luftvåpen med samme skjema som for kruttvåpen, men det stilles ikke noe krav utover tilfredsstillende vandel. Du slipper også unna med et redusert søknadsgebyr. Lykke til med valget!
  12. Noe som passer optimalt til alt tror jeg ikke du finner. For 15000 hadde jeg kjøpt en Vortex pst og en brukt europeer.
  13. Uansett hva du velger, gå for MIL/MIL eller MOA/MOA.
  14. Viser seg å være enklere sagt enn gjort. Finnes det et fraktfirma som kan sende våpen fra Göteborg til Stavanger?
  15. USO har en 3.8-22 som kan fås med 58mm objektiv. Ellers kan du jo se på Premier Reticles. Du finner sikkert noen med en 3-12PMII som kunne tenke seg å bytte med deg også. EDIT: leif..
  16. Ny problemstilling. Denne måtte gå i retur da den manglet A/O. Falt meg ikke inn at et sikte av denne sort ikke skulle ha dette, så ble liksom aldri til at jeg spurte forhandler. MEN, jeg har funnet et alternativ. Fant et US Optics sikte på Sniper's Hide som jeg har forelsket meg helt i. Selger virker veldig ok og pålitelig. Han har undersøkt med "the ITAR regulations", og ikke funnet noe problem. Har aldri handlet med privatpersoner i USA før, men tenkte at jeg skulle spare fyren for litt arbeid så jeg registrerte meg på JetCarrier. Så mitt spørsmål er om det er mulig å få siktet ut av USA på denne måten? Inn i Norge bør vel ikke by på noen problemer utover MVA. Pakken merkes klart og tydelig med SPORTING SCOPE og kjøpssummen oppgis vel på fraktseddelen for videre MVA beregning hos tollen? Betaler via PAYPAL som jeg heller aldri har brukt. Noen som har noen formeninger om dette burde gå greit?
  17. Sedwig

    Lave 34mm ringer

    Har du fått ringene fra Gunrunners? Er det noen som vet om det finnes lave 34mm ringer med 20moa tilt og lever? Jeg har funnet denne: http://www.webshop.roedale.de/product_i ... anguage=en Til 320 euro + frakt og moms
  18. Ok, takk for god hjelp! Blir 4000 ekstra til staten da
  19. Ja er privat. Hvordan slipper jeg unna mva da?
  20. Benytter denne tråden til å komme med noen spørsmål jeg også. Kom over en annonse på et bruktvåpen i Sverige tidligere i år. Sendte mail til selger som var villig til å eksportere til Norge. To like søknader ble sendt til politiet og godkjent. Sendte så kopi av denne til selger i Sverige som videre søkte eksporttilatelse. Fikk nå mail om at denne var godkjent og det bare var å komme å hente våpenet. For min del blir det å reise over til Göteborg med tog og hente den hos selger der. Slik jeg forstår på tidligere innlegg her i tråden er det nødvendig med en skriftlig avtale mellom meg og selger hvor blant annet kjøpssummen fastslås. Er det kjøpssummen på denne avtalen som er utgangspunktet for om jeg må betale moms eller ikke?
  21. Da er ny kikkert bestilt på vei i posten. Ble en Schmidt & Bender 3-12X50 PM II P3. FFP og CM klikk. Tror denne skal fungere bra! Prisen på 12 lapper ferdig levert fra norsk forhandler var også grei synes jeg. Kommer tilbake med prosjekttråd og erfaringer etter en tids bruk.
  22. Takker for gode tips og innspill. Hvordan er optikken til Nightforce i forhold til PST? Mange som konverterer fra NF til IOR på snipershide for tiden har jeg forstått.
  23. Takk for svar! Hvor lang leveringstid fikk du oppgitt? Mulig det, men den er da også nesten 6 lapper dyrere. Vel, der skal ikke jeg. Noen som vet om x42en til IOR har Zero stop?
  24. Heisan! Har frem til nå brukt en Zeiss Conquest 6.5-20x50 med gode resultater til langholdsskyting. Den siste tiden har dog "behovet" for et sikte med cm klikk og medforstørrende retikkel gjort seg gjeldende. Når jeg nå skal investere litt penger i ny optikk, kan jeg liste opp følgende punkter, enten som krav eller som ting som er sterkt ønsket: Krav: * Medforstørrende retikkel * Repeterbarhet på kneppene * .1 mrad klikk - absolutt krav og så lite avvik som mulig <1% * Minimum 20 mrad elevasjonsjustering * God optisk kvalitet * Robusthet Ønsker: * 5, 10, 20 mrad per runde på tårna * Justerbar parallakse * Opp mot 20x forstørrelse, gjerne mer Hvordan siktet er i skumringen bryr jeg meg ikke om, da det utelukkende skal brukes på bane. Når det er sagt ønsker jeg så skarp og fin optikk som mulig i tillegg til de andre kravene. Da våpnene den er aktuell for er ganske tunge fra før av, bryr jeg meg heller ikke om vekt og størrelse. Haken er at smertegrensen økonomisk går ved 15 - 16 000, og dette må jo kunne sies å legge en kraftig demper på humøret. Har etter nitidig googling kommet frem til to alternativer som er å få over disk i Norge, Vortex PST og IOR 3-18x42/HS FFP. Noen som har erfaring med nevnte sikter og kan si noe om hvordan de stiller seg i forhold til gitte krav? Vortexen er jo helt ny, så noen gode argumenter for å vente på den fremfor å kjøpe IORen? Andre forslag til alternativer å ta opp til vurdering? Ha en trivelig helg! Mvh Sedwig
×
×
  • Create New...