Jump to content

Sedwig

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Sedwig's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. m67, Weirauch HW100 eller BSA Ultra. Sistnevnte dukker stadig opp på bruktmarkedet med ettermontert regulator.
  2. Fjerning av bevegelige bråkmakere med luftgevær er ikke lov i Norge. Å flagge på et åpent forum at du har tenkt å bryte gjeldende lovverk er nok ikke veldig lurt.
  3. Blir som å sammenlikne epler med pærer. De har god optikk og skal være brukbare mekanisk sies det. Hva skal du bruke det til?
  4. Jaktfall og Capsicum står oppført som importører, så hør med dem. Du må nok legge av minst 20 000.
  5. Siden du skriver at du vurderer ny langholdskikkert kan det være vesentlig å høre hva du bruker nå. For alt vi vet kan du være like tjent med en IOR eller Vortex. Blir mer penger til ammo også da. Selv mener jeg at trening er viktigere enn superoptikk. Det er mye fint utstyr her på kammeret, hvorvidt det brukes eller samler støv i skapet vet jeg ikke. Ellers fornuftige råd fra Bly.
  6. Om du ikke helt vet hvilke funksjoner du vil prioritere og absolutt skal ha en Henny, så kjøp den billigste og bruk resten av pengene på ammo.
  7. Jeg hadde valgt Vortex PST av den enkle grunn at du får den med MIL/MIL, zerostop og god garanti.
  8. Hadde han bare laget en 35mm utgave.
  9. Dette stemmer. Trådstarter kan allikevel montere siktet sitt då EFR serien til Leupold er spesielt utviklet for luftvåpen.
  10. Jeg er også svært fornøyd med JetCarrier. Mange netbutikker i USA har også gratis innenlandsfrakt om du kjøper varer for en viss sum.
  11. God kveld, Når det kommer til presisjon i fjærvåpen og PCP våpen, så er det langt lettere å skyte godt med PCP våpen. Fjærvåpen har rekyl som går både fremover og bakover. Her er en fin link å starte med om du vil lese deg opp på emnet: http://www.pyramydair.com/artillery-hol ... icle.shtml" target="_blank Av gode PCP våpen kan du forvente fem skudd innenfor 10mm på 50 meter, mange går også bedre enn dette. Kikkertsiktet du har skal være helt supert til luftgeværbruk. Fjærvåpen skal jeg ikke uttale meg om, da min erfaring med dette begrenser seg til blikkboksskyting i guttedagene. Når det kommer til PCP våpen hadde jeg styrt unna FX. Jeg sier ikke at FX er dårlig på noen måte, men en får mer for pengene fra andre produsenter. Weihrauch HW100 hadde jeg styrt glatt unna i .22, da disse løpene er beregnet for britiske og tyske våpen med kraftbegrensninger. Disse vil IKKE gi konsistent og pålitelig presisjon i kraftigere våpen. .177 løpene sies å være gode uansett hvor kraftig våpenet er. Videre vil jeg anbefale deg å se på BSA sine PCP våpen, da disse gir svært mye for pengene og gir god presisjon. Du kan kjøpe 3-4 BSA for prisen av en FX400. Du søker registreringspliktige luftvåpen med samme skjema som for kruttvåpen, men det stilles ikke noe krav utover tilfredsstillende vandel. Du slipper også unna med et redusert søknadsgebyr. Lykke til med valget!
  12. Noe som passer optimalt til alt tror jeg ikke du finner. For 15000 hadde jeg kjøpt en Vortex pst og en brukt europeer.
  13. Uansett hva du velger, gå for MIL/MIL eller MOA/MOA.
  14. Viser seg å være enklere sagt enn gjort. Finnes det et fraktfirma som kan sende våpen fra Göteborg til Stavanger?
  15. USO har en 3.8-22 som kan fås med 58mm objektiv. Ellers kan du jo se på Premier Reticles. Du finner sikkert noen med en 3-12PMII som kunne tenke seg å bytte med deg også. EDIT: leif..
×
×
  • Create New...