Jump to content

Joavnna

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Joavnna's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvilket merke og modell bruker du som patronspilltolk? På Sinclar Internatiomal hittet jeg Hornady Headspace Gauge Tool. Den virket helt ok. www.sinclairintl.com/.aspx/pid=35168/Pr ... Gauge-Tool
  2. Hvor får man kjøpt en patronspilltolk? Link?
  3. Fikk rare hastigheter på kronografen. Fra 880 til 920 m/s ved solnedgang. Men etter å satt den i skyggen av en snøscooter så ble det bedre. 865 m/s for fem skudd i snitt. Det virker jo rimmelig. Kronografen fungerer tydligvis best på dagen.
  4. Jeg har laddet 46 grain N150 Scenar 155 til min .308 som har 66 cm løp. Kronografen (Pro Chrono digital) viser gjennomsnittshastighet på 876 m/s. Bra presisjon (ca 1 cm på 5 skudd på 100 m) og ikke noe trykktegn i -10 grader. I Vihtavuori Reloading guide står det at 46,8 grain gir 818 m/s med 61 cm løp. Lenger løp gir jo litt mer fart, men jeg synes at det var stor sprek mellom ladetabellen og rifla. Jeg lurer på hvilke hastigheter andre får med N150 og Scenar 155. Kommentar?
  5. Spuhr Sigt Mount på min TRG.
  6. Ja, okei da Norden eller Fennoskandia (!?) hadde vel vært mer riktig Men uansett så er Spuhr Sight Mount fine greier. Har en selv.
  7. Håkan Spuhr fra Sverige har utviklet taktisk montasje til kikkersikte med modeller som passer Accuracy International, Sako TRG og Sig Sauer SSG 3000. De nye med montasjen er at ringene en vinklede i 45 grader noe som gir fri sikt til høyde- og sideknobbene. Det er også mulig å feste forskjellige ting på montasjen som Aimpoint og vinkelmålere. Montasjen har tilt på 20-30 MOA. Det er bra langholdutstyr som blir produsert i Skandinavia Sako TRG, Spuhr, og ikke minst kuler fra Lapua og krutt fra VihtaVuori http://www.spuhr.com/
  8. Finske FinnAccuracy har utviklet en ny retikkel som finnes på Schmidt & Bender PMII 5-25x56mm. Disse kikkersiktene kom på markedet i mars 2011. "FinnAccuracy has agreed with Schmidt & Bender GmbH on the production of an advanced 4th generation sniper reticle - the MSR. MSR has been designed by a team of finnish snipers and long range shooter specialists. MSR combines: 1. milliradian based main reticle with improvements 2. ultra fine L-scale for spotter-like precision milling 3. man ranging scale for fast target engagement scenarios Prices available upon request for PMII 5-25x56 LP DT FFP MSR. MSR reticle conversion work to an existing SB PMII 5-25x56mm is available as a factory conversion." http://www.finnaccuracy.com/sb_pm2_MSR_special_reticle_en.html
  9. Det blir vel på vidda noen sted innen reinflokkene trekker nordover. Hvis jeg vel og merke får kikkerten. Den har fastnet i tollen noen dager.
  10. Du har noen fine samlinger. Det er fint på vidda. Nesten ubegrenset med skytemuligheter for langhold. Jeg har selv ordnet noen Hardox-plater, men solgte min SB PMII for et par måneder siden. Venter på en ny kikkert.
  11. Blir det noen skyting i Finnmark?
  12. For meg er den perfekte elgrifla en rostfri Sako 75 .308 win. med 3-9x50 Meopta, kort løp og lyddemper. Den er robust, presis, driftsikker, nok kraft, stille og har bra kvalitet. Alle elger som jeg har skutt med mine Sako i .308 win og 6,5x55 har gått rimmelig kjappt i bakken. Det er nok for meg.
  13. Har dere erfaringer med hullspiskulen Scenar til skogsfugl? Vurderer å bruke Scenar 155 til .308 win for toppjakt.
  14. Hvor får man tak i stålplater til langholdsskyting som har riktig hardhet, ferdig kappet og ferdige hull til tau? Hva anbefaler dere av størrelse osv.
  15. Hylsene er skutt en gang i min Sako 75. Normahylsene gikk lettere og noen Federalhylser gikk skikkelig tregt. Jeg har brukt Federal 210 tennhetter - jeg bruker Lee tennhetteinnsetter og den krever at man trykke inn tennhetten til bunn ellers får man ikke hylsene ut fra hylseholderen, men jeg skal ta å sjekke at hettene er godt nok trykt inn. Jeg har ikke prøvd natopatroner, men det kan gjøre ikveld.
×
×
  • Create New...