Jump to content

HåvardJ

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

HåvardJ's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg forstår at det er artig å lære seg å spille et instrument (lokkefløyte), men hvis lokkeappene til smarttelefonen fungerer bra bør det kunne være et godt (bedre?)alternativ med en ekstra påkoblet høytaler. Jeg har sett litt på appene iHunt, Predator Call og Predator hunt. Det finnes mange flere. Er det noen der ute som har erfaring med bruk av ulike lokkeapper på smarttelefon? Hvilken høytaler bruker dere i såfall?
  2. Har nettopp kjøpt meg en splitter ny 22 wmr Savage 93F som skal erstatte en 223 på vinterjakt (har blitt for mye ødeleggelser med fabrikkammo). Børsa samler bra (2-3 cm 3 skudd på 100 m, CCI TMJ og HP), og så langt lover dette godt. Er 22 wmr helmantel godt nok for human jakt på rype? Sikter midt i den fremre delen av fuglen, ikke hodeskudd. Erfaringer?
  3. Takk for svar! Skal ut å teste.
  4. Ser fra tråder i utlandet at både 223 og 243 diskuteres som mulige storviltpatroner. Det jeg lurte på er om noen kjenner til at det er gjort et eller flere studier hvor drepeeffekten av ulike kalibre og ikke minst kuletyper er testet på vilt opp tom elg størrelse? "Alle" vet at 6,5x55 fungerer og derfor er den lovlig, men gjør 243 egentlig en like god jobb på elgen med rette kule (Eller bedre fordi man skyter bedre pga mindre rekyl)? Jeg vil tro at ammo produsentene sitter på massevis av info rundt dette, men de har vel ikke noe utpreget ønske om å kun selge et kaliber og 2 ulike kuler En plass må man selvfølgelig sette en strek, men det hadde vært greit å kunne vise til et dokument som konkluderer med hvor streken skal settes.
  5. Haglstørrelse 2-3 og maks 25 meter. Bør/kan en strekke slugs noe lengre en dette i ei normal o/u hagle? Tenker et løp med hagl og et med slugs. Og ja jeg skal teste litt selv på skytebanen når kveldslyset kommer sigende
  6. Noen grunn til å velge slugs fremfor grove hagl?
  7. Heisann Noen som kjenner til hva (hvilken dokumentasjon) som ligger bak de ulike kravene til anslagsenergi ved jakt med rifle? Tenker da på følgende krav satt av Direktoratet for Naturforvaltning: Under jakt på elg, hjort, dåhjort, villrein, villsvin, muflon, moskusfe eller felling av ulv og bjørn skal det brukes ammunisjon med ekspanderende prosjektil med minimumsvekt 9 gram og med følgende anslagsenergi: a) For ammunisjon med kulevekt mellom 9 og 10 gram skal anslagsenergien være minst 2700 joule (275 kgm) målt på 100 meters avstand, E100 b) For ammunisjon med kulevekt på 10 gram (154 grain) eller mer skal anslagsenergien være minst 2200 joule (225 kgm) målt på 100 meters avstand, E100. Under jakt med rifle på rådyr, bever og gaupe eller felling av jerv og gaupe skal det brukes ekspanderende prosjektil og anslagsenergien skal være minst 980 joule (100 kgm) målt på 100 meters avstand.
×
×
  • Create New...