Jump to content

Veivisaren

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg har nylig arvet en Weatherby Mark XXII 22. LR. Dette er den italienske versjonen fra mellom 1964-1971. Dessverre mangler magasinet og det viser seg lettere sagt enn gjort å få tak i nytt. Godt brukte magasin ligger til ca. 100$ på GunBroker.com, noe som virker en ganske drøy pris når man må legg frakt og moms på prisen. Jeg har mine tvil, men tenkte å høre om noen kammerbrukere er i besittelse av ekstra magasin, eventuelt har tips til andre forum eller nettsider jeg bør sjekke for å få tak i magasin?
 2. Ut ifra din kommentar (DoctoRoy) regner jeg med at du anser den nederste, og fortsatt ukjente rifla som pre-1890 årstall. Jeg kommer nok til å ta en tur innom våpenhandler for å forsikre meg, men jeg regnet egentlig med det selv også. Ellers var jeg innom politikontoret i Stavanger i dag for å høre hvordan det fungerte angående etterregistrering av rifler, deriblandt Winchesteren på oversiktsbildet (22.lr). Han som stod der påstod da at etterregistrering kun gjaldt hagler ervervet før 1990, ikke rifler, men at jeg kunne gjøre et forsøk. Jeg har lest rundskrivet fra politiet 2017/001, og kan ikke forstå annet enn at det han sa var direkte feil, og at også burde fungere for rifler ved arv/affeksjonsverdi, uten større problemer.
 3. Interessant å lese Trond, må undersøke nermere. Vet dere hvordan det er med registrering av slike eldre våpen? Jeg er klar over at det er amnesti nå, så kan dra innom politiet og høre, men kunne vært greit å få en pekepinn på om de må plomberes, registreres, eller bare kan beholdes som de er.
 4. Tusen takk folkens, alltid like imponert over kunnskapen her inne. Jeg har desverre ikke bedre detaljbilder av den andre rifla, men husker at jeg prøvde å finne nummer og merker uten å fnne noe. Får ta en ny titt neste gang jeg har dem forran meg.
 5. Kjære kammerbrukere, jeg har behov for å identifisere to rifler i forbindelse med arvegods. I oversiktsbildet vil det fra øverst til nederst være: Mauser, Krag Jørgensen, Krag Jørgensen, Weatherby Mark XXII 22.lr, UKJENT, UKJENT. Bilder og tekst om den nederste først og deretter nummer to fra bunn. Den nederste har jeg veldig lite å gå på utenom at det er av kraftig kaliber, betydelig mer enn 308 og 30-06 og singleskudd. Nummer to fra bunn har riflet løp, men med en diameter nærmere på størrelse med 16 eller 20 kaliber hagle. Den har også en spesiell lademekanisme (se bilde), og er fra 1850.
 6. Jeg har vært i samme problemstilling selv med en 22. wmr. Stor forstørrelse var fristende og jeg kjøpte en kikkert med 5,5-20 ganger forstørrelse. Et halvt år senere ble den solgt, og jeg skaffet meg heller et 3-9x42 kikkertsikte. Dette så mye mere riktig ut på den lille rifla og forstørrelsen holder i massevis til 100m+. Som andre har nevnt over er det ofte enklere å treffe på 9 ganger forstørrelse med god opptikk, enn 16 ganger forstørrelse med dårlig optikk.
 7. Jeg har kjøpt Sierra 65gr SBT Game King fra hjemmelading.no i håp om å bruke dem på samme type jakt som du spør om. Jeg har enda ikke fått ladet, eller prøvd dem, men har troen. Litt tyngre kule som bør gi fin kulebane, og grei ekspansasjon. Fin pris er det også på dem.
 8. Veivisaren

  Tikkaklubben

  Jeg kjøpte kikkerten brukt, men den var opprinnelig kjøpt hos jaktfall ja. Er veldig fornøyd med den til mitt bruk som er dagslys, men når man kikker igjennom Zeissen ser man forskjell i optikk. Men så er det forskjell i pris også da! "tommen": På vortexen har jeg ikke opplevd treffpunktforandring, men zeissen er nyinnkjøpt, så jeg har ikkje fått muligheten til å teste den. Ser ingen grunn til at det skal være noe annerledes der for den del.
 9. Veivisaren

  Tikkaklubben

  Da melder jeg meg omsider inn i klubben. Som student med planer om en billig rifle til sjøfugljakt og rype falt valget på en tikka t3 med lyddemper kjøpt brukt på finn. Etterhvert har ting ballet litt på seg, men nå sier jeg meg endelig fornøyd: - Tikka t3 lite, .223 - Vortex Viper PST 2,5-10x44 - til småvilt og blinkskyting - Zeiss Victory 3-12x56 T* - til revejakt og evt. rådyrjakt - Picatinny rail med hurtigmontasjer til begge kikkerter - Leica 1200 avstandsmåler - Atec Maxim - Caldwell tofot - Hjemmesnekret, justerbar kolbekam i Kydex, inspirert av "OIH" her på kammeret
 10. Har jaktet skarv ved flere anledninger og det er absolutt spennende jakt som byr på mange sjanser. Bare pass på å ha de på kort hold, ettersom de er ganske så hardskutte, og tilnærmet umulige å få tak i om de dykker. Lokkefugl skåret ut av finerplater og malt svarte er svært effektivt! - ang. tilbredning er jeg enig med flere andre. Lurt å skjære ut kjøttet tidelig, men har aldri hatt noe stort problem ved å vente til jeg kommer hjem på ettermiddag/kvelden. Skjærer vekk alt synlig fett før jeg fryser kjøttet ned. - når jeg lager middag pleier jeg å steke kjøttstykkene på sterk varme i 30 sec på hver side. på hver side for å svi av evt. fett og samtidig lage en liten skorpe. deretter kokes brystsykker/lår/hals i 2-3 timer for å gjøre det mørere og mildere i smaken. En god saus og poteter til gjør susen.
 11. Jeg kjøpte en brukt Picatinny skinne til min Tikka t3, men da jeg skulle montere den la jeg merke til at det bare fulgte med 3 skruer, mens det var fire hull. Trengs alle fire skruene eller holder det med 3?(2 fremme og 1 bak.) ? - Lurer forøvrig også på hvordan dere vatrer kikkertsiktet i montasjen? Til nå har jeg bare tatt det på øyemål og det holder kanskje, men finnes det en bedre måte å gjøre det på? Kaliber .223
 12. Jeg spør for en kompis som har en Benelli (super?)Nova pumpehagle. Problemet hans er at han får alt for tette samlinger. På 30 meter hold fikk han haglesvermer på 30-40 cm. Han har testet med flere patroner med samme resultat. Jeg vet at man kan skifte choke, men han har i en choke med 4 streker på, og etter det jeg har forstått er det den nest mest åpen. Vil det hjelpe mye å kjøpe cylinder, eller er dette et kjent "problem"? Hvor får man evt. kjøpt choker?
 13. Ingen som har opplevd dette før?
 14. For å få ut patronen stakk jeg en pinne inn fra enden av løpet. Den traff tydeligvis tennhetta og trykket den ut. Jeg tenkte det samme først ang. dårlig patron/hagle, men at det samme skjedde med 4 patroner på rad syntes jeg var rart. Skal prøve med noen nye leirdueskudd og se hva som skjer.
×
×
 • Create New...