Jump to content

Alyssis

Members
 • Posts

  253
 • Joined

 • Last visited

About Alyssis

 • Birthday 05/06/1986

Recent Profile Visitors

286 profile views

Alyssis's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det blir litt feil å skrive at du sier at avslaget er på grunn av at du allerede har en 9mm som kan brukes, og derfor ikke trenger en .45, dersom den egentlige grunnen er at du har 4 våpen, og ikke har nok aktivitet til å kunne eie flere. Om avslaget kun er fordi du har et våpen som kan brukes i flere bruksområder, så skal du kunne klage på dette. Kompendiet er veldig klar på at du kan eie et gitt antall våpen til hvert bruksområde, uavhengig av om de kan brukes i flere bruksområder. Men om det kun går på aktiviteten, så er det ikke noe annet å gjøre enn å få mer aktivitet. Eller, som de skriver over, kanskje det er mulig å oversende aktivitet for 2019, og vise til at du vanligvis er forholdsvis aktiv, men 2020 har vært litt spesiell, med tanke på pandemien vi er oppe i. Uansett, så er det veldig viktig å skille mellom et avslag som går imot kompendiet, eller et avslag pga kontoret bare følger de retningslinjer de har fått.
 2. Anbefaler deg å teste ut PPC om du har muligheten til det og!
 3. BUL har også 2011 (double stack), men det jeg linket er en ren single stack 1911, men de har gjort litt småting med den. Alternativet er jo en av de som er billigere, men der kreves det nok vesentlig mer arbeid.
 4. Jeg har ikke sett hvor dette står i rundskriv, eller er sagt av justisdepartementet. Jeg er enig i at det ikke bør være mye synsing ute å går, men loven legger jo veldig opp til det. Jeg vet at når jeg var i Bulgaria for en del år siden, og kom tilbake til Norge og ble stoppet i tollen - så var det eneste de spurte om inne på rommet, om vi hadde med oss noe våpen, sverd, kastekniver eller lignende. De så ikke på alkohol eller tobakk. Kan det være annerledes regler når det gjelder å importere?
 5. Jeg vil påstå at kastekniver går under andre tilsvarende særlige farlige gjenstander uten aktverdig formål, og som fremstår som voldsprodukter.
 6. Som Rausheim skriver, §9 i våpenloven sier følgende: Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter. Denne dekker ganske mye.
 7. Du har P220 Classic, og P220 PPC. forskjellen ligger i grep og sikte. I tillegg kan du også gå for en P220 Skelleton, som har vanlig sikte og Mastershop grepet. Denne er også noe lettere, med en del cuts på sleden. I tillegg har du P210 Supertarget, enten i 5" eller 6". Det vil og være mulig å skifte både grep og sikter på P220. Men, ettersom fabrikken så godt som er lagt ned, så vil det være vanskelig å få fatt i om du venter for lenge. Jeg er usikker på om de fortsatt produserer pistoler, eller om du må håpe på å finne noe på lager.
 8. https://www.nrk.no/norge/politistudent-skulle-hjelpe-politibetjent_-skaut-i-bakken-pa-lensmannskontor-1.15162763 Jeg vet ikke hva annet en kan si..
 9. Ikke verst. Jeg hadde en p226 x-six for en del år tilbake. Gikk for en p226 x-five supermatch denne gangen. Foretrekker 5". Tror det skal være ganske vanskelig å skylde på våpnene om det går dårlig!
 10. Gikk du for en x-six? P220 eller P226, og hvilken modell?
 11. Jeg kommer til å kjøpe iallefall et delesett, og noen originale magasiner.
 12. Jeg tror heller jeg ville valgt en BUL. https://www.2alfa.no/bul-1911-classic-trophy-ipsc-stainless.html f.eks. Her får du mye for pengene. Det er mulig du må ha den en tur innom for å fikse avtrekket, men det kan sikkert de gjøre på 2alfa og. Men ligger du i samme prisklasse som sig sauer supermatch, eller noe annet, så er du jo fort oppe i 35-40k. For den prisen vil du få en ganske mye bedre 1911 enn hva Sig kan tilby.
 13. Jeg tror kanskje at jeg har tatt veldig feil, og at de ikke kommer til å videreføre x-serien i USA. I så tilfelle vil det ikke være mange muligheter igjen nå, om en ønsker en ny x-serie fra Sig Sauer, enten det er 220 eller 226!
 14. Kanskje å ta litt hardt i å si at de er ute av produksjon. De flytter all produksjon fra Tyskland til USA. Det vil fortsatt være mulig å skaffe både våpen, og deler. Men, har du muligheten - Kjøp heller et våpen fra Tyskland enn USA. Fra Tyskland vet vi at de leverer veldig god kvalitet, og det er mulig de kommer til å gjøre det fra USA og, men det vet man ikke. På slitedeler spiller det nok ikke like stor rolle, og jeg hadde ikke hatt noe problem med å bruke de fra USA.
 15. Som ATnT skriver, test en P220 X-Six. Helt samme som P226, men single stack isteden og merkbart smalere i grepet. P210 Super target er og et alternativ.
×
×
 • Create New...